סאמהיין

daneil6776

New member
סאמהיין

איך אתם חוגגים את הסאמהיין? המלצות מיחדות לחג? מאמרים?

ההגמון

New member
../images/Emo6.gif

תרגע, תרגע. לפי הבנתי באסטרו סאמהיין זהו יום תחילת החורף, או משהו כזה, נכון? מכיוון שכרגע יש לי 3 חברים שהם פאגאנים, שיש להם בדת חשיבות ליום הזה, אנחנו חוגגים ביחד. ולפני כן גם נעשה טקס. מה שיוצא הוא, "טקס קלטי-אסטרו".. משעשע והזוי אומנם, אבל ככה זה כשחיים במדינת היהודים.

Wing Chan

New member
באסוטרו אין סאמהיין.

סאמהיין הוא חג קלטי, לא גרמאני. למרות שהייתה חפיפה כזאת או אחרת בין העמים, זה לא אותו דבר. מי שחוגג אותו משתייך כנראה לזרם קלטי כלשהו או וויקאני ששואבת מהקלטי (תקנו אותי אם אני טועה, במה שקשור לקלטים אני יודע רק היסטוריה, לא רוחניות). אסוטרואר לא חוגגים את סאמהיין - אין לנו סיבה וזה לא שלנו. יש לנו את Winter nights, שנופל פחות או יותר על אותם זמנים (מתחיל יומיים לפני, נגמר יום אחרי), אבל זה בפירוש לא אותו דבר. Lugh הוא לא אודין ו- Nuada הוא לא טיר, כמו שהרה היוונית היא לא איזיס המצרית.

ההגמון

New member
התכוונתי

לחג שחופף בזמנים. תראה, אני לא יודע שיט על אסטרו, ואני לא טוען לדעת. אולי באיזשהו שלב אני אעשה מחקר קצת יותר מעמיק על הדת הזאת. בכל אופן, ראידהו אמר שיש חג חופף והצעתי שנחגוג ביחד, מה רע?

Wing Chan

New member
כשם שחוגגים את החגים האחרים,

בבלוט, כאשר בכול חג ניתנת תשומת הלב לאל\אלה שאחראי לאותו חג, וכמו כן לא זונחים את האלים "הרגילים" שלהם הקבוצה או היחיד קשורים, או פטרונים אם יש, וכ'ו. בלילות החורף מציינים את סוף הסתיו ותחילת החורף, עם דגש על האלה פרייה (ואצלי דגש על הפטרונים גם, אבל זה רגיל) ותקווה לחידוש הקשר והמשכו בין המאמין לאלים (פה נכנס הבלוט). בנוסף, הפעם אציין עוד משהו- שירותי הצבאי (הנדסה קרבית!), שבחלקו ייערך בחורף, ואקווה לטוב. לא אסביר את מהלך הטקס עצמו, כי זה אחד הדברים שאני חושב שגם לא צריך לשפוך מהר מדי בפני מישהו שאינו מאותה אמונה שלי (שום דבר אישי כמובן) וגם זה אחד הדברים שקוראים עליהם ולומדים אותם לבד.

laoch gaidhlig

New member
סמהין הוא בהחלט קלטי ...

זהו יום תחילת החצי האפל של השנה ותחילת השנה. סמהין יוצא בחצי הדרך בין יום שיויון הסתיו ללילה הארוך ביותר בשנה , למרות שמנסים להגיד שהתארוך הוא ערב נובמבר , זה יוצא בערב שבין ה6 ל7 בנובמבר. ויקנים שעשו חיבור בין המסורות הטבטוניות והקלטיות מקבלים חפיפות בין החגים של האסטרו והסינסרכט. בכל מצב שיהיה חג שמח לכל החוגגים את התקופה הזו בשנה(בכל מסורת שהיא הידנית או פאגנית).

RainBird

New member
ארוחה עם המתים. מקווה שהם אוהבים שרימפס ../images/Emo13.gif

ebony

New member
הם אוהבים שרימפס

ולטובתם גם את הפאי דלעת שלי

Polar Aurora

New member
אני עושה

סיבוב ריצה גדול בחוץ, מתקלחת במים קפואים בשביל להתעורר קצת (עד כאן, כמו בכל יום רגיל כשאני לא מתעצלת. אבל בחג עם כוונה מיוחדת), ואז טקס קטן ולא טקסי, לסדר לי קצת את הגישה לשנה הבאה ולהתאזר באנרגיה לקראתה. זה החג הראשון שאני כל כך מתרגשת לקראתו מאז שהייתי קטנה :)

Polar Aurora

New member
טוב, חוץ מפורים, ונוביי גוד,

ויומולדת.. אולי לא לגמרי נכון להגיד "הייתי קטנה".

למעלה