סאן-פרנסיסקו: מחייה והשתכרות

סאן-פרנסיסקו: מחייה והשתכרות

הי חברים,
שאלה קצרה לגבי מחייה והשתכרות בסאן-פרנסיסקו. זוג בלי ילדים, חדר שינה אחד, בלי רכב, עם בילויים סבירים וחופשה אחת בשנה, האם החישוב למטה הוא מציאותי?

100000 דולר הוצאות, 140000 השתכרות (בלי חסכונות). מעל 140000 דולר השתכרות - אפשר להתחיל לחסוך.

תודה,
עמי

John the Savage

New member
כן

מניסיון אישי מלפני 4 שנים בערך, כשחייתי בסן פרנסיסקו בתור רווק, בדירת חדר שינה אחד (בבנין חדש ולא הכי זול), ההוצאות שלי בממוצע על פני שנה היו 4000$ לחודש. מתוך זה, שילמתי כ-2700 דולר על שכירות, והשאר על קניות, בילויים, חשבונות וכו'. חסכונות וביטוח בריאות לא נכללים בחישוב הזה. וגם לא נסיעות לישראל.

מאז, שכר הדירה עלה בכ-15% בערך, אבל שאר ההוצאות לא עלו בהרבה. במקרה שלי מדובר בהוצאות ליחיד. לזוג ההוצאות לבילויים וקניות יכולים להיות כפול, אבל גם אחרי שלוקחים בחשבון את כל זה ומעגלים קצת כלפי מעלה, אני מגיע ל-6000$ בחודש. כמובן שכל אחד שונה ו-YMMV.

John the Savage

New member
נ.ב. הסתכלתי עכשיו במחשב על ההוצאות שלי באותה שנה

בכדי להיות בטוח שאני זוכר נכון. ונראה ש-4000$ זה הפרזה כלפי מעלה. הסכום האמיתי אצלי היה יותר נמוך מזה בכמה מאות דולרים.

dixie chick

New member
תלוי בשכונה אבל כן

אני הסתדרתי עם המשכורת הזאת במשך שנתיים והייתי מאוד מאוד מפונקת (המון אובר ממקום למקום, המון טייק אאוט וכ'), אומנם לבד אבל באמת ההוצאה הגדולה ביותר היא שכ"ד ככה שעוד אדם לא באמת משנה (אולי לכרטיסי טיסה לישראל)
&nbsp
אני הוצאתי 2700 עד ללפני חודשיים על דירת סטודיו אבל בשכונה מאוד מרכזית (פוטררו היל), יוצאים קצת ויותר קל, או חורשים חורשים חורשים וממתינים בסבלנות (לי בער גם לצאת מהאייר בי אנד בי שעלה לי 4K לחודש, אבל בחיפוש יותר נינוח מצאנו לפני חודשיים בית מדהים והרבה יותר זול אבל זה לקח 4 חודשים של חיפושים).

John the Savage

New member
אני הייתי עם כלב, מה שצמצם לי את האופציות לשכירות

בזמנו, שכרתי דירה (1BR, לא סטודיו) באבלון בנוב היל, שעלתה אז 2700 דולר לחודש. כיום דירה באותו גודל באותו בניין עולה 3100 דולר לחודש.

זה אזור יותר זול מפורטרו היל, בעיקר בגלל הקרבה לטנדרלויין (אבל זה מספיק רחוק מהטנדרלויין בשביל להרגיש בטוח). אבל גם זה מיקום מאד מאד מרכזי. והאמת היא שלא ממש התאמצתי למצוא את המקום ההכי משתלם. אמנם השכונה לא כל-כך יקרה, אבל אבלון הם לא הכי זולים בעולם.

למעלה