סאקו רויאל

chipops

New member
סאקו רויאל

שלום
אחותי ואני רוצים לקנות מכונת קפה להורים שלנו.
הכוונה היא לקנות מכונה טובה ברמה יותר גבוהה ממכונה של נספרסו לדוגמא.
אנחנו ממש לא מבינים במכונות אבל מכר שלנו שעבד בתחום אמר שיכול למכור לנו סאקו רויאל ב4000 שח (ראיתי שמחיר השוק הוא מעל 6000 ו אפילו המחיר בארהב הוא 1500 דולר).
רציתי לשמוע דעתכם על דגם זה, ואם יש חלופות באותה הרמה.
מבחינת התקציב תכננו להוציא כ3000 שח אבל מוכנים לשלם 4000 אם מדובר במכונה טובה

תודה רבה מראש
 

umaras

New member
כדאי לשקול קודם:

מכונות קפה אוטומטיות מחייבות תחזוקה רבה - בהיותן מסובכות מכנית ואלקטרונית. האם יש להוריכן חוש טכני או בכלל רצון להתעסק עם הנושא? אם אתן לא בטוחות הייתי מתחיל בקטן - משהו כמו דגם זול של נספרסו (המשוקץ), לפני קניית "תותח" יקר כמו סאקו רויאל.
 
מי?! מה?! שטויות במיץ!!!

1. מכונות קפה אוטומטיות דורשות תחזוקה בסיסית בלבד, ניקוי יחידת החליטה תחת מי ברז חמימים וניקוי עם מטלית בסביבתה אחת לשבוע, טיפול ניקוי אבנית אחת לחודשיים שלושה. אגב מכונול נספרסו דורשות טיפול דומה שלוקח בדיוק אותו זמן.
2. אין שום דבר זול בנספרסו ואם כבר מכונת קפסולות זולה ונוחה עם נגישות גבוה לקפסולות, מבלי להזמ מראש טלפון בכמות גדולה וביוקר רב, האופציה השפויה יותר היאר דווקא האמודו מיו של לוואצה שקונים בתחנות הדלק של פז.
מחיר מכונת בסיס ללא מקציף חלב בנספרסו 700 ש"ח כל קפסולה בנספרסו 2.2 ש"ח בממוצא לזוג אשר שותה בממוצא 2 כוסות קפה כלומר 4 קפסולות ביום יעלה 264 ש"ח ש3168 ש"ח בשנה+700 המכונה הבסיסית=3868 ש"ח = 3168 בשנה השניה 7036"ח ... בשנתים שימוש בנספרסו אפשר לקנות סאקו רויאל חדשה לחלוטין , ב3 שנים יחד עם קפה לכל ה3 שנים....אתה רוצה לשמוע את הבידור? מגיעות אלי למעבדה מכונות סאקו רויאל בנות 14-15 לתיקון,ות אולי מקולקלות אבל חיות ובועטות!
רוצה הגדרה לפראייר?! מי שקונה נספרסו!!! קפה יקר כמעט כמו'מאייקה בלו מאונטן בנגישות בעייתית באיכות מוטלת בספק! בוא נודה בזה, הקפה של נספרסו פשוט לא טעים שאפילו מבחני טעימה חיצוניים הגדירו אותו כחלוש וחסר אופי ביחס להרבה מאוד מתחרי קפסולות אחרים בענף אבל היי, יש להם תקציב פרסום שווה ערך לתקציב הביטחון של מדינת ישראל. אז מה הפלא שהפרעסר הישראלי ילך אחרי המוצר הדלוח בעיניים עצומות....


יחד עם זאת סאקו רויאל היא מכונה משרדית עם יכולת גבוה להפקת כוסות קפה., המחיר ההתחלתי גבוה, יחד עם זאת, המכונה מאריכה ימים ואמינה מאוד. לשימוש הביתי הייתי דווקא קונה מכונה אחרת של סאקו, את האינטליה. הרויאל למשתמש ביתי זה אובר-קיל פראי.
 

umaras

New member
כמה הערות:

א. בחשבון שעשית צריך לנכות עלות פולי קפה במכונה אוטומטית - משהו כמו 100 - 150 ש"ח בחודש.
ב. המכונות האוטומטיות עדיין יקרות ומסובכות יותר בתפעול ממכונות קפסולות, וגם הטעם של הקפה הוא לא כזה שוס - דומה לקפסולות.
ג. כשאמרתי "נ****ו" התכוונתי יותר לשם כללי של מכונות קפסולות, ובהחלט ייתכן שמודו מיו של לוואצה משתלמת יותר.
ד. מי שקונה מכונת נ****ו לא בהכרח פראייר - אני בהחלט רואה סוג צרכנים שזה הפתרון הטוב ביותר עבורם. בכל מקרה המסר העיקרי שלי - להתחיל בקטן - עדיין תכף.
ה. מתנצל שאמרתי את השם המפורש בתגובתי הקודמת. אני מבין שזה לא פחות מצלם בהיכל, ומקבל על עצמי עונש - אשתה הערב מאג של קפה נמס עם שני סוכרזית והרבה חלב.
 
בהמשך לשיחתנו....

תסביר בבקשה מה יותר מסובך במכונה אוטומטית... האם לקחת בחשבון מכונה כמו המינוטו שדגם הבסיס שלה עולה 3790 ש"ח אתה תוך שנתיים משווה עלויות מול הקפסולות! גם אם אתה משתמש בקפה ממותג ויקר!
&nbsp
כוונ שאיכספרסו אינו שם גנרי כמו פריז'יגר... אם אתה אומר איכספרסו אתה מתכוון לזה של החרטא ברטא של ז'ורז' כלומניק, ושם זה נגמר! אתה רוצה לדבר על מותג דבר על ז'ורז', רוצה שנבין אותך, תקרא לזה איך שקוראים לזה, מכונת קפה מופעלת קפסולות.
 

umaras

New member
בחיי שלא התכוונתי...

...לעורר את זעמו של מנהל הפורום. בסך הכל ניסיתי למנוע משני ילדים עם כוונות טובות לתקוע את ההורים שלהם עם מכונת קפה במחיר מקרר ביתי בינוני.

אני עדיין חושב שכדאי להתחיל תחביב קפה עם מכונת קפה מופעלת קפסולות פושטית לשנה שנתיים, ואם מגלים עניין - למכור/למסור את הנ"ל ולרכוש מכונת קפה אטומטית/חצי אוטומטית ראוייה, בהתאם לנטיות האישיות. מכונת קפסולות+מכונה חצי אוטומטית+מטחנה לא עולים יותר מ-4000 שקלים. ההפרש במחיר התפעול (בין פולי קפה לקפסולות) הוא עלות הקטנת הסיכון למקרה שהמשתמש פשוט לא ימצא עניין בעסקי קפה.

את עניין ז'ורז' כלומניק לא הבנתי - מצטער...
 

knappertsbusch

New member
ג'ורג' קלוני, הפרזנטור של נספרסו


 
להתחיל ב"תחביב" הקפה עם קפסולות?!

זה כמו להתחיל בתחביב איסוף בולים במשלוח מכתבי שרשרת...
זה כמו להחליט לבשל מרק ירקות עשיר.......... של קנור...
זה כמו לגיד, למה לעשות סקס עם בחורה... בשביל מה המציאו בובה מתנפחת?!
זה כמו להגיד בוא נעשה טיפוס מבית שמש לנס הרים על אופניים.........עם גלגלי עזר....
&nbsp
&nbsp
מה נסגר?! תחביב זה תחביב... עושים את זה כי נהנים מזה לא כי יותר קל לעשות אותו באינסטנט!
 
למעלה