סבאבה

oshiko

New member
סבאבה ../images/Emo98.gif

שלום אנשים, מקווה שהכל טוב. יש לי כמה עצות לחיים בשבילכם. אני בטוח שהיום-יום מתיש ומלא בהתמודדיות מעייפות עבורכם. עייפות, שיעמום, תיסכולים. יש לי רעיון מצויין לפיתרון כל הבעיות. תתגייסו לחי"ר. במיוחד לפלס"ר נח"ל. על-סמך מה אני אומר את זה? הבן שלי מאז שהתגייס, הכל אצלו "סבאבה". בתחילת הטירונות פחדתי מקשיים או משברים. בכל ערב כשהוא טילפן שאלתי בחשש "מה נשמע?", והתשובה המפורטת שקיבלתי היתה "סבאבה". אחרי שבוע שטח הייתי בטוח שזה מה שישבור - "איך היה?" - "סבאבה". מסע כומתה, 70 ק"מ - "סבאבה". תרגיל כיתה, מחלקה, פלוגה - "היה סבאבה". הערב אחרי שבוע של "ניווטי גולם". שוב טלפון קצר. נחשו מה? "סבאבה". זהו, אז רק שתדעו שיש יחידה אחת בצה"ל שבה מעבירים את הזמן בסבאבה. אני לא יודע אם הרמטכ"ל יודע את זה, אני לא יודע אם יש עוד יחידות כאלה, אני לא יודע אם זה ביטחון-שדה לספר את זה. אבל אם חלמתם להעביר את הזמן בסבאבה - זה המקום. עובדה. אה, לפעמים כשנופל עליו מצב-רוח פיוטי במיוחד, הוא מתאר את מה שעבר עליו כ"אחלה". טוב, אי-אפשר לצפות שכל הזמן יהיה סבאבה. רק שתדעו. אם אתם מכירים עוד יחידות כאלה, מהמתגייסים הקרובים אחיכם, כדאי שתדווחו לנו על זה.

לא רק חי"ר...

גם בהנדסה קרבית....זה הולך ככה: אני: מה קורה ילד? הבן: סבבה... אני: איך היה המסע? הבן: הרגליים גמורות...אבל...סבבה... וכו'... להוציא מהם איזה שהם פרטים כנראה זה בלתי אפשרי...חיסכון במילים... אז גם לכם שיהיה סבבה והכי אחלה...

אממאא

New member
אצל הטירונים של הנח"ל הכל בסבביות

מעיר את אמא שתבלה איתו "לילה לבן" - "מה אמא? מה קרה? כולה 3 בלילה, הכל בסבביות..." גם הגדול שלי כשהיה בטירונות הכל היה סבבה ואח'לה, אח"כ כשתפסו קו בכיסופים התווספו עוד כמה הברות לאוצר המילים שלו כמו פ'סדר... קשה אבל פ'סדר, כשאיישו מחסום נוספו לזה גם כמה מילים בשפת שכנינו
אבל תכ'לס הכל בסבבה. שיהיה להם באמת רק סבבה ואח'לה בח'לה וסוף שבוע שקט ומקסים לכולם.

רוני61

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

הצלחת להפיל אותי מצחוק, אבל האמת שהכל זה גישה לחיים. כנראה שהגישה הזאת היא חלק בלתי נפרד מתפיסת העולם של בינך והלוואי שידביק בה אחרים. גם אצלינו בתותחנים שומעים את המילה "סאבבה" לעיתים קרובות אז אני ממליצה כאן על תותחנים כי הכל ס א ב ב ה איך היה בשמירות סאבבה איך היתה תורנות מטבח סאבבה איך היה שבוע שדאות ........ המסע....... וכך הלאה, בקיצור תותחנים זה סאבבה מה את אומרת מיקמיק מסכימה איתי?

סמדר בנ

New member
גם אצלינו התותחנים היה סבבה ../images/Emo13.gif

זה כמובן כשהיה לה זמן לדבר.... ברוב המקרים זה היה "טוב, אני חייבת לרוץ למקלחת..."

../images/Emo178.gifרגע...רגע...גם בשריון "....

"הכל טוב", בתחילה חשבתי שלילד אין מנגנוני התראה לסבל, אחר כך הבנתי, זאת "הרעלה".
שבת שלום לכולם

הי רוני וכולם

אצלינו לא תמיד הכל סבבה, בגדול - אין תלונות אבל בשיחות הטלפון שלנו בשעת ט"ש, לא נעים אבל הוא מתקשר מהשירותים, הוא אומר ששם הכי שקט ואפשר לדבר ללא הפרעות. (אפילו שומעים את ההד בטלפון) מה נשמע? - "בסדר, אחלה" איך תורנות מטבח ושמירה - "קריעת תחת, הלכלוך מהסירים אף פעם לא ירד" איך היה בשדאות/מטווחים וכו' - סאבאבה "ממש כיף לירות" אחרי שיחה שנשמעת קצת דכאונית, אני מצלצלת אל החברה שלו ושומעת פזמון אחר לגמרי, שהכל ממש כיף וסבאבא. מסתבר שאצל ההורים נוח להם לקטר ואצל החברים הכל בסדר. וזה בסדר גמור, בשביל זה אנחנו קיימים, לשמוע ולעודד. מדברי חברה טובה שהיא פסיכולוגית שאני בוכה אצלה אחרי כל שיחה עם הבן שנשמעת לא משהו והיא אמרה לי ככה: "יש לפני שיחה עם אמא, יש שיחה עם אמא ויש אחרי שיחה עם אמא" ואחרי השיחה ואחרי פריקת כל התסכולים והקשיים, הם הולכים להתבדח ולצחוק עם החבר'ה. כדאי לזכור את זה. רוני, שמעתי שלבן היה קשה בשבת ושבועות - מלא תורנויות, כמו גם אצלינו.

oshiko

New member
Grandfother is Coming (= סבא בא)

לפעמים אני אוהב להעלות עם הילדים תרחישים דמיוניים. בהזדמנות כזאת, כשהתבדחנו קצת על הנטייה של הבן לתמצת את החוויות שלו, פיתחנו את התרחיש הבא: הוא חבר לצוות מצומצם של גברים שמשימתו להנחית את בני-האדם הראשונים על המאדים (ברור שלמאדים שולחים גברים; את הנשים יישלחו לנוגה = ונוס ...). הטיסה ארוכה ומלאת קשיים ותקלות. במהלכה אובד הקשר עם הצוות ויש דאגה רבה. אח"כ הוא מתחדש. באיזשהו שלב הם נוחתים על המאדים בשידור חי. אח"כ יש תקלות בנחיתה בסיגנון אפולו 13 וכולם עוקבים קצרי נשימה איך לבסוף הם מצליחים לצנוח בלב האוקיינוס השקט. הם נאספים למקום שבו מחכים להם בקוצר-רוח CNN ועיתונאים מכל העולם. הוא עומד על הבמה, עיני כל העולם אליו, ומתבקש לתאר איך היה המסע. הוא מוציא חבילת דפים מרשמי המסע, מביט לעיתונאים ואומר " א ח ל ה". צחוק, צחוק, אבל אם בצורה שזה נאמר יש הרגשה שלא כל-כך אחלה, אז לא כדאי לקחת צ'אנס; כל אחד עובר משברים, וכדאי לנסות ולבדוק מה מציק לנער.

תודה אושיקו, לנער לא מציק כלום

וזה באחריות. אני מכירה אותו כבר כמה שבתות וחגים, הוא פשוט קוטר ואוהב חיים קלים ונוחים. בסה"כ הוא מחוייך כל הזמן ומרוצה מהמסלול. הוא למשל מתפנק במיטה "צבעונית" כמו שהמפקדים שלו אומרים. מגיע מהבית עם כרית וציפית צבעוניים, שמיכה צבעונית, רוצה להרגיש בבית. הוא גם קצת סטרילי מידי, אבל כבר הסתגל ואפילו אמר שהוא מרגיש בשיבטה כמו בבית.

למעלה