סבאח איל חאיר יא תימונים

שושי 13

New member
סבאח איל חאיר יא תימונים ../images/Emo2.gif

נכנסתי רגע להעיר אותכם. כולם אומרים - התימונים אנשים חרוצים, אנשי עמל, איזה חארטה. איפה אתם כולכם? עדיין ישנים? הלכתם כבר לעבודה? יאלללה תתפקדו, אני מכינה קפה - מי רוצה מה? אגב מה באמת התימנים אוכלים לארוחת בקר? יש משהו מסויים? מיוחד? לא זכור לי.

Bmaya

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif

לארוחת בוקר, אני זוכרת שאמא שלי היתה מכינה ג'לעה. זה כמו בלינצ'ס עבה שהיא מכינה מלחם מים ומלח (נו, מה?) ואז עושה פתות עם חלב וחמאה, לפעמים היא היתה עושה את הפתות עם ביצים מקושקשות וחמאה. רק מהריח היתי קמה מיד... או מלאווח עם עגבניה, או זלאביה עם עגבניה. הכי הצחיק אותנו תמיד, שביום שישי לארוחת בוקר היא היתה אוכלת מרק תימני

בוקר טוב לכולם.... חדש פה

חדש בפורום הזה . שיהיה בהצלחה לפורום וח"ח ליוזמים למקימים ולמנהלים .
שבת שלום לכולם

שושי 13

New member
שלום זיו וברוך הבא לתימן ../images/Emo140.gif

ותודה לך על האיחולים.

clean grunge

New member
|יבחוש|בעעעע..סמנה...

זה רק אני או שסמנה זה באמת המאכל(אפשר לקרוא לזה "מאכל"?!..) הכי לא בריא שהגיע מהתימנים..עזבו את זה שהריח שלו לא משתווה לטעמו...

Bmaya

New member
אם כבר קפה, מישהו מכיר "גיש'ר"?

יודעים ממה הוא עשוי?

ג'ישר וארוחת בוקר../images/Emo97.gif

ג'ישר - לפי מה שאני יודעת זה הקליפות של פולי הקפה. לארוחת בוקר (בעיקר בבוקר) - אני מעדיפה "זום" (ZOM) שזה פתות על בסיס לבן ולזה אנחנו מוסיפים סמנה או חמאה - פשוט "סוף"..... בעלי (הפולני) קורא לה "אוכל של תרנגולות"... אבל הילדים שלי מטורפים על זה....

התמ-ים

New member
ג'ישר = קפה לבן ../images/Emo35.gif

נתקלתי בזה לא פעם, אך לא טרחתי לטעום ...

שושי 13

New member
אוי עכשיו אני יודעת מה זה ../images/Emo13.gif

יש לי חברה תימניה צנענית, כמובן ילידת הארץ, אישה יפיפיה, בהירה עם עיניים ירוקות, באמת יפה. פעם הייתי אצלה והיא שואלת אותי אם אני רוצה קפה לבן, לא הבנתי איזו שאלה זו - מה פתאום קפה לבן, איך? בקיצור היא הכינה לי וזה היה טעים מאד ומאז אני תמיד שותה אצליה את הקפה הלבן הזה - באמת מיוחד. ועכשיו אני נזכרת שמזמן מזמן לא שיתית את זה.

התמ-ים

New member
עד כמה שאני מבין

שניהם מופקים מקליפות של פולי הקפה. מה ההבדל? מה זה כל אחד מהם?

ללבן יש המון תוספות.

זה לא באמת קפה, זה משקה מעורב מכל מיני תבלינים (הל, ציפורן, חיטה, תירס ועוד כל מיני בלה בלה בלה..). הגישר , עשוי מקליפותנטו , או כמעט נטו. ככה זה אצלינו לפחות.

קפה נטול קפה ?

מכל הבלה בלה שסיפחת לקפה, דוקא שכחת לציין את המרכיב העיקרי הלוא המה פולי הקפה בקלייה קלה.

למעלה