סבא אריה ביקש ממני להעלות חומר

סבא אריה ביקש ממני להעלות חומר

על מנהיג הרקס. תודה לסבא אריה על החומר בעברית: LEON DEGRELLE ---------------------------- לאון דגראל, פוליטיקאי בלגי, נולד בעיר "בויאון" (BOUILLON ) ,שבבלגיה ב- 15/6/1906 ונפטר בעיר מלגה שבספרד ב-31/3/1994 . השפעתו של המהפכן צרפתי "מראט" משפיע עליו חזק מאוד . הוא למד חוק ומשפט באוניברסיטה נוצרית בעיר "לובאין" (LOUVAIN) הידוע בכול העולם אך לא סיים את לימודיו, למרות הכול הוא מקבל תפקיד של מנהל ב-1930 בבית דפוס ומוציא לאור את הספר "ישו המלך " (CHRISTUS-REX ) אגב פרוש המילה רקס בלטינית –מלך- . בית הדפוס היה שייך לתנועה נוצרית ימנית שדגלה חזרה לדת . הוא בא מבית שמרני וקל היה לו להשתרש בתנועה וגם בדעותיו הקרובות מאוד לפשיזם . ב-1932 הוא מיסד חוברת בשם "רקס" שהופך כלי תעמולה ממדריגה ראשונה להפצת האידיולוגיה שלו ובעזרת כסף רב שהוא קבל מהמפלגת הפשיסטית איטלקית שפותח את הדרך לתנועה פוליטית חזקה . הוא פוגש מספר פעמים את הרודן האיטלקי מוסוליני שמשפיעה עליו מאד . ב-1936 בבחירות ארציות הוא מצליח כראש מפלגת ה"רקס" להיכנס עם 21 מנדטים, אבל ב-1937 בבחירות חלקיות הוא נחל כישלון מול ראש מפלגה סוציאליסט. בין 1939 עד הפלישה גרמנית לבלגיה, הוא מפיץ רעיון של התנגדות לקומוניסטים וכן לשיתוף פעולה עם גרמניה הנאצית. בשלב מסוים הוא נעצר והובא לצרפת אבל מצליח לברוח . יותר מאוחר הוא נלחם יחד עם הגרמנים בחזית הרוסי. וכך הוא מייסד ב-1941 " הלגיון הואלוני" (LA LEGION WALLONIE) ומגייס בלגים אשר נלחמים לצדם של ה "וואפן ס.ס." בחזית הרוסי . הוא התחיל כחייל פשוט הוא עולה בסולם הדרגות עד "גנרל ושל" "וולקס פירר" בתחילת 1944 הוא פוגש מספר פעמים היטלר ומעניק לו המדליה "ריטר קרוס" (צלב האביר). האות הגבוה שזר אי פעם קבל , ואמר לו ""לו היה לי בן הייתי רוצה בדמות שלך"" לאחר שחרור בלגיה ע" צבא בנות הברית הוא נדון למוות שלא לפניו על בגידה. כל משפחתו נכלאו או פשוט נטבחו, אחיו נרצח, הוריו נכלאו ונפטרו בכלא. הוא ברח לספרד, וקבל חסות של "הגרנליסימו" פרנקו. כול בקשות הסגרה של הממשל הבלגי לא עזרו, עד כידי כך שהדוקס מולסיה איים על פרנקו לרצוח אותו הם הוא יסגיר את "דגראל" ב 31/3/1994 הלך לעולמו ,גופתו נשרפה וקצין ותיק רקסיס פיזר הפרו מעל בלגיה כי המלך אסר להחזיר גופתו לבלגיה . הערה של המתרגם : מה שתרגמתי ,העוצמה של הטרור הרקסיס לא בא ע" ביטוי, מי שחי אז בלגיה וזוכר את הזמנים הלה וכאשר מזכרים לו רועד כולו .

ענת אני קד קידה לך

שלום לך ענת שוב תודה לך לא רק גיבורים היו גם בוגדים אפלים היו וזה הדוגמה כימו בצרפת הולנד היו גם כאלו תודה סבא אריה

למעלה