סבא וסבתא חולים

M1chalB

New member
סבא וסבתא חולים

שלום,

בתי בת שנתיים ואנחנו מטפלים בסבא וסבתא שלה, שניהם חולים בסרטן סופני.
סבא וסבתא תמיד גרו לידינו ומתראה איתם הרבה.
לאחרונה עברנו לגור בביתם מאחר והם צריכים עזרה מסביב לשעון.
בתי רואה שמצבם קשה והיא מבינה שהם חולים.
ברצוני לעזור גם לי ולבעלי וגם לבתי להתמודד בצורה הטובה ביותר עם השינויים הללו ועם האבדן הצפוי.
כרגע בתי לא מראה קשיים יוצאי דופן ולא מתנהגת בצורה חריגה.
כיצד עליי לפעול?

תודה!

גרא.

New member
MichalB,קצת קשה לשמוע על מחלת הסרטן של

סבא וסבתא.יהיה נוח יותר לילדים להבין את מהות המחלה ומה עובר
ערצ"בל סבא וסבתא דרך כניסה לערוץ הילדים המטפל בנושאים הכואבים
האלה בדרך המתאימה להם.אפשר גם לפנות לייעוץ לאגודה למלחמה
בסרטן.ערוץ הילדים בקישור המצ"ב. http://www.kid.org.il/newsItem.asp?id=7

smile li

New member
סבא וסבתא חולים

ראשית, צר לי מאד לקרוא את הדברים. אני מאחלת לשניהם שלפחות לא יחוו סבל ויסורים. מחלה ארורה.

בתך בת שנתיים, היא רואה שסבא וסבתא לא מתנהגים רגיל ושהם חולים. צריך להסביר לה בצורה אינפורמטיבית שמתאימה להבנה ולגילה שכמו שהיא רואה סבא וסבתא לא מרגישים טוב, הם חולים ואנחנו מטפלים בהם (בדיוק כמו שאת היית חולה בשפעת וטיפלנו בך ושאת היית מנוזלת ומקוררת ואמא ואבא דאגו ולקחו אותך לרופא וכו'). אבל המחלה של סבא וסבתא היא מחלה קשה יותר ומאוד קשה לעזור להם להחלים. לכן הם נראים עצובים, עייפים ולכן אנחנו עוזרים להם כל הזמן, כי מאד קשה להם.

אם בתך תשאל שאלות נוספות, כמו למשל אם סבא וסבתא יהיו בריאים אחרי שניקח אותם לרופא, תכני שיתכן שכן, אבל כנראה שלא, כי המחלה שלהם מאוד קשה והם חלשים. אני די בספק אם ילדה בת שנתיים תשאל לגבי מוות, אבל בהנחה שאולי הנושא כן עולה בבית, אם היא תשאל "האם הם ימותו?", תענו תשובה כנה ואמיתית, שכן, המחלה כל כך קשה ובסוף הם ככל הנראה ימותו, אבל הם היו בגן עדן שזה מקום שבו נמצאים אנשים שמתו והם שומרים עלינו וגם אנחנו תמיד נזכור ונאהב את סבא וסבתא.

אין מה להריחב יותר. מעבר לזה זה כבר הרבה מעבר ליכולותיה להבין. אם במקרה היא תשאל אם גם אתם תמותו, זכרו שהיא רק בת שנתיים ובשלב זה היא יכולה לעשות קישור שכל מי שמבוגר/חולה ימות מכך ולכן אמרו ש"מה פתאום? אנחנו צעירים ובריאים ויש לנו עוד המון המון המון שנים לחיות".

באשר לתמיכה בך ובבעלך, אני מציעה להיעזר באגודה למלחמה בסרטן או בטיפול זוגי-משפחתי שיתמקד באוורור הרגשות ובהכנה לקראת סיום חייהם של ההורים וההשפעה עליכם.

בהצלחה.

ממליצה גם אני

ליצור קשר עם האגודה למלחמה בסרטן הם נותנים הרבה כלים לחולים ולבני משפחתם,לצערי אני חליתי בסרטן השד ובמצב אחר (תודה על כך) אבל בקשר שיש לי איתם הם מאד מסייעים ותומכים,

בריאות ואושר.

למעלה