סבא מת, ואני אפאטית.

Liliumit

New member
סבא מת, ואני אפאטית.

כל כך אהבתי את סבא. גרתי אצלו שנתיים כשברחתי מהעיר בה גרתי כי עברתי שם חבולה נפשית.
השנתיים האלה ריפאו אותי, אני הגעתי בזמן שהוא עוד היה צלול אבל בודד, והוא כשהייתי צריכה משהו להתעסק בו.
הייתי מגיעה אליו בסופשים בין הצבא וטיפלתי בו, דיברתי איתו, היינו קרובים מאוד. אחרי שנתיים עד היום, עברו שנתיים וחצי בהם הייתי אצלו פחות, התחלתי ללמוד ועברתי לגור במקום אחר, אבל הייתי מתקשרת ומבקשת בתדירות גבוהה. זה סבא האהוב שלי. הייתי נוסעת לחגים אצלו, היה לי מאוד חשוב לומר לו כל הזמן כמה שהוא אהוב ונערץ.
קרובים עד לרמה שכשהוא התחיל לשכוח מכל הנכדים, אותי הוא זכר. עד לתקופה מסוימת.
בזמן האחרון חלה הדרדרת קשה מאוד במצבו, והוא נפטר לפני יומיים בדיוק. אחרי ליל הסדר.
שמחתי כששמעתי. באמת ששמחתי. הוא סבל כל כך, ורק רציתי כבר שימות ושיפסיק לכאוב לו.
אז כן, בכיתי כששמעתי, בכיתי קצת שראיתי את הארון. אבל לא כי באמת הייתי עצובה, אלא כי הרגשתי שזה מה שצריך לעשות, שזה מה שמצופה. זה היה מעושה.
בלוויה לא בכיתי בכלל, רק חיבקתי. הקראתי מכתב, ולא הזלתי דמעה.
אני מנסה שיהיה לי אכפת, וזה לא קורה. שתיתי המון, ואני עדיין לא שם.
היום אחרי הלוויה היינו בביתו, נכנסתי לחדר שלו, נשכבתי על המיטה שלו- שהייתי שם כל כך הרבה פעמים, הקשבתי לסיפורים שלו על השואה, על החיים שאחרי, על החיים שהיו לו לפני שנפטר. נרדמתי לצידו בחיבוק לסאבי.
הירחתי את הריח של הכרית שעליה נשם נשימות אחרונות. וכלום.

כאילו שהראש מבין. כן, אני יודעת שסבא מת, אני מבינה את זה.
כאילו משהו לא מתחבר לרגש.
זה כי אני כלבה אגואיסטית וחסרת רגישות? זה כי הייתה לי תקופת הכנה? כי ציפיתי ליום הזה כל כך הרבה זמן-בכיתי במחשבות, בחלומות, שהמציאות היא כלום לעומת ההכנות הנפשיות שעשיתי לעצמי?
או שפשוט עדיין לא עיכלתי באמת?...
אבא שלי והדודים בוכים - הם מעכלים, ואני לא?

מה נסגר איתי ועם הרגש הדפוק שלי?

Liliumit

New member
יכול להיות טריגר...

BloodyRose

New member
כל אדם מתמודד עם מוות בדרך אחרת

ויתרה מזאת - אף אחד לא יודע איך הוא יתמודד עם המוות, אז שזה קורה סביבו.
יש אנשים שחושבים שהם יהיו חזקים, ולפתע מתפרקים, ויש אנשים שחושבים שהם יתפרקו, אבל לא מזילים דמעה.

יכול להיות שעוד לא עיכלת, ובתאריך "החשוב" הבא, או בסתם יום בהיר, זה פתאום יכה בך.
יכול להיות שאת רואה בכך הקלה בשבילו, ולכן לא מתאבלת ומתעצבת.
יכול להיות שהייתה לך תקופת הקלה, ומכיוון שזה לא הגיע כרעם ביום בהיר, את לא מתפרקת.
יכול להיות שאת פשוט לא מתמוטטת בבכי כשמישהו קרוב אלייך מת.
אין דרך "נכונה" להתאבל. אולי יש דרך "מקובלת", אך מי אמר שמה שמקובל מתאים ונכון לכולם?
זה לא אומר שאת כלבה אגואיסטית וחסרת רגישות. זה לא אומר שלא היה אכפת לך ממנו. זה לא אומר שלא היית קרובה אליו. זה לא אומר שהרגש שלך "דפוק".
זה רק אומר שאת מתמודדת עם זה בדרך המתאימה לך. אולי בהמשך זה "יכה" בך, ואולי לא. וזה גם בסדר.

משתתפת בצערך, ויותר מזה - מקווה שתשלימי עם הדרך בה את מתמודדת עם הצער הזה.

זה כי עד עדיין לא עיכלת, זה יגיע

אני זוכרת שזה קרה גם לי כשסבא שלי מת, לא הבנתי איך עדיין לא בכיתי ואז זה התפרץ.

oromer

New member
מנהל
הכל בסדר איתך... את ממש לא דפוקה...

לא כולם מתנהגים אותו הדבר.... בכי זה לא הדרך היחידה להרגיש או להביע עצב...

bitchsayer

New member
זה בסדר.

את עדיין לא יודעת לשחק ולשקר מספיק טוב. אל תדאגי, בסוף כולכן לומדות.

Liliumit

New member
טוב, עכשיו אני בטוחה שאני לא כלבה חסרת ר

אתה משחק את התפקיד הזה טוב מאוד בשביל שנינו.

spaysi8

New member
זה לגמרי לגיטימי

הרבה מאיתנו לא יודעים להגיב ולהתמודד עם מוות,
אחת הסיבות שאני לא הולכת להלוויות למשל זה כי כמעט תמיד לא אדע איך להגיב ואני ארגיש צבועה או פחות מידי עצובה לסיטואציה או משהו ולא יהיה לי נעים מול משפחת המנוח..
זה לא אומר שלא אכפת לך, זה לא אומר שהוא לא היה לך חשוב, זה אומר שככה כרגע את והגוף שלך יודעים להתמודד וזה בסדר.

TFNM

New member
אולי את פשוט בהכחשה?

יש את חמשת שלבי האבל הידועים,ראשון מהם הוא הכחשה.

התיאור הנפוץ במקרים של מוות הוא שזה "לא נקלט" ו"כאילו הוא עוד מעט נכנס בדלת".

הכל נורמאלי,את פשוט אנושית.

Any991

New member
לדעתי

את לא כלבה אגואיסטית. זה קורה-לפעמים ההתמודדות שלנו היא אדישה מאוד - או שזה מגיע ממקום שאנחנו עוד לא מכירים בנו כמו הכחשה או שאנחנו פשוט מגלים על עצמינו שאנחנו אפאטים יותר אבל בהמשך זה מגיע-פתאום מרגישים משהו.
אני לא חושב שזה מעיד על רגשות או על אטימות-אני חושב שזה מעיד על מורכבות של האדם ושזה לא אומר שיש כאן משהו רע.
גם אצלי היה אירוע מסוים במשפחה ופשוט הייתי מאוד מאוד אדיש לעניין, רק לשנייה אחת כשחשבתי שאולי עלול לקרות עוד משהו אז הייתה לי שניה (literally) אחת של דאגה אבל גם בה הייתי אדיש.

למעלה