סבא, סבתא, נכדות וקולנוע

אבח"י

Well-known member
מאז שנכדתי הגדולה עמדה על דעתה בצורה חדה, היא בחרה יום בשבוע בו סבא לוקח מהגן, הולכים לקניון, אוכלים ונכנסים לצפות בסרט. אחר כך חוזרים לבית של סבא וסבתא ומקבלים אירוח כיד המלך מסבתא, כולל שינה.
הקורונה בת האלף [ עכשיו מתברר, לפחות לפי העיתונות, שזה באמת נגיף שבטעות השתחרר ממעבדה בסין, וכמו בימים הרעים של 1939-1945, כמה עשירים חזקים אמריקאיים שהשקיעו כסף עסקו רבות בטיוח ובהצגת מצגי שווא ] כסחה את כל ההרגלים הישנים.
הנכדה כבר בכיתה ג' ואנחנו מתחילים עכשיו ללכת לקולנוע. אז ביום חמישי לקחתי אותה לראות את ריה והדרקון האחרון - בדיבוב לעברית, כמובן. מלא צבע, שירה, מתח, תנועה ועלילה סבירה לגמרי ממלאי הנרטיבים האגדיים והמיתיים, שעובדו לילדים: הפיכת אדם לסלע, החרבה והצחחה של אזור פורה וירוק, היעלמות מים או נדירותם הקיצונית. יצאנו שמחים. היא עברה את הקתרזיס הקטן [ בכי מהקטע העצוב, ואחר כך שמחה מההפי-אנד].
אחיותיה החליטו שגם הן רוצות להצטרף ולראות סרט. נו אז קפצה סבתא לענין, ואתמול יצאנו חמישתנו לצפות ב"טרולים סובבי עולם". מייד אומר: אם תכננתם לקחת ילדיכם לסרט, אל תעשו להם נזק זה. היינו עם שלוש בנות, שמתות על בובות טרול, על השערות שאפשר לסרק, הצלמיות המתוקות שלהם, מגיל 4 עד 8. שלושתן השתעממו. הקטנה נרדמה, הבינונית נעה ביני לבין סבתה, חסרת מנוחה, והגדולה, כשסבתא ביקשה ללכת רצתה לראות את הסוף, ולא שמה לב שסבא נרדם ואמרה: סבא נורא מרוכז בסרט. [חמודה שכמוה ].
יש הצפה של סרטי ילדים עכשיו, לקראת בואו של הקיץ.
ברור שאקח את בכורת הנכדות לסרטים
בוודאי שניקח את האחרות לו תרצינה.
רק צריך להקפיד על תרופות מורידות סוכר כשאוכלים במסעדות המזון המהיר.

נערך לאחרונה ב:

סופהו 1

Well-known member
העיקר שביחד ונהנים..

אפרופו בילוי עם נכדים, המלצה ודיסהמלצה לבילוי בטבע הקל"ב.
בפארק הירקון יש סיורים מאורגנים (בתשלום) למשפחות עם ילדים.
לפני ימי הקורונה היינו באחד האחה"צים בסיור מודרך בעקבות הציפורים שבפארק הצפרות.
כל ילד קיבל משקפת וכולם יצאו לחפש ציפורים, היו המון.. וגם תן, קרפדה וצב מים.
איזו שמחה.
היה קצר, מעניין וכייפי. בהחלט מומלץ

לעומת זאת, לפני שבועיים היינו בסיור בנושא זוחלים.
קדחת. היה בוקר חם ואף זוחל לא העז לצאת ממקום מחבואו.
אכזבה.
חזרנו אל הלגו

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
העיקר שביחד ונהנים..

אפרופו בילוי עם נכדים, המלצה ודיסהמלצה לבילוי בטבע הקל"ב.
בפארק הירקון יש סיורים מאורגנים (בתשלום) למשפחות עם ילדים.
לפני ימי הקורונה היינו באחד האחה"צים בסיור מודרך בעקבות הציפורים שבפארק הצפרות.
כל ילד קיבל משקפת וכולם יצאו לחפש ציפורים, היו המון.. וגם תן, קרפדה וצב מים.
איזו שמחה.
היה קצר, מעניין וכייפי. בהחלט מומלץ

לעומת זאת, לפני שבועיים היינו בסיור בנושא זוחלים.
קדחת. היה בוקר חם ואף זוחל לא העז לצאת ממקום מחבואו.
אכזבה.
חזרנו אל הלגו
התלוננתם בפני מועצת הזוחלים ?

צליליתה1

Well-known member
מאז שנכדתי הגדולה עמדה על דעתה בצורה חדה, היא בחרה יום בשבוע בו סבא לוקח מהגן, הולכים לקניון, אוכלים ונכנסים לצפות בסרט. אחר כך חוזרים לבית של סבא וסבתא ומקבלים אירוח כיד המלך מסבתא, כולל שינה.
הקורונה בת האלף [ עכשיו מתברר, לפחות לפי העיתונות, שזה באמת נגיף שבטעות השתחרר ממעבדה בסין, וכמו בימים הרעים של 1939-1945, כמה עשירים חזקים אמריקאיים שהשקיעו כסף עסקו רבות בטיוח ובהצגת מצגי שווא ] כסחה את כל ההרגלים הישנים.
הנכדה כבר בכיתה ג' ואנחנו מתחילים עכשיו ללכת לקולנוע. אז ביום חמישי לקחתי אותה לראות את ריה והדרקון האחרון - בדיבוב לעברית, כמובן. מלא צבע, שירה, מתח, תנועה ועלילה סבירה לגמרי ממלאי הנרטיבים האגדיים והמיתיים, שעובדו לילדים: הפיכת אדם לסלע, החרבה והצחחה של אזור פורה וירוק, היעלמות מים או נדירותם הקיצונית. יצאנו שמחים. היא עברה את הקתרזיס הקטן [ בכי מהקטע העצוב, ואחר כך שמחה מההפי-אנד].
אחיותיה החליטו שגם הן רוצות להצטרף ולראות סרט. נו אז קפצה סבתא לענין, ואתמול יצאנו חמישתנו לצפות ב"טרולים סובבי עולם". מייד אומר: אם תכננתם לקחת ילדיכם לסרט, אל תעשו להם נזק זה. היינו עם שלוש בנות, שמתות על בובות טרול, על השערות שאפשר לסרק, הצלמיות המתוקות שלהם, מגיל 4 עד 8. שלושתן השתעממו. הקטנה נרדמה, הבינונית נעה ביני לבין סבתה, חסרת מנוחה, והגדולה, כשסבתא ביקשה ללכת רצתה לראות את הסוף, ולא שמה לב שסבא נרדם ואמרה: סבא נורא מרוכז בסרט. [חמודה שכמוה ].
יש הצפה של סרטי ילדים עכשיו, לקראת בואו של הקיץ.
ברור שאקח את בכורת הנכדות לסרטים
בוודאי שניקח את האחרות לו תרצינה.
רק צריך להקפיד על תרופות מורידות סוכר כשאוכלים במסעדות המזון המהיר.
לעומת זאת אני הייתי אגואיסטית, בלי להזמין נמוכים הלכתי עם חברה להצגה יומית, בקולנוע קטן ושכונתי, לא מהרשתות הגדולות. היו מעט אנשים, היו מקומות (מקומות טובים) פנויים בבית קפה, האולם היה קריר (קצת מדי) ושקט. אמנם נפגשנו מאז הקורונה אבל זו היתה פגישת עומק, היה לנו המון על מה לדבר ועל מי לרכל. והסרט היה מושלם: ארץ נוודים, כן כן זה מהאוסקר. אם תפשפשו קצת בגוגל תראו גם המון בקורות קוטלות, על טעם ועל ריח וכו, ותמיד מי שזוכה חוטף, אבל אני נהניתי מאוד. מהיופי. מהדמויות. מהאווירה. מהזכרונות מארהב. ובעיקר מהמשחק של פרנסס מקדורמנד ועוד יותר בעיקר מהדמות שהיא מגלמת.

אבח"י

Well-known member
לעומת זאת אני הייתי אגואיסטית, בלי להזמין נמוכים הלכתי עם חברה להצגה יומית, בקולנוע קטן ושכונתי, לא מהרשתות הגדולות. היו מעט אנשים, היו מקומות (מקומות טובים) פנויים בבית קפה, האולם היה קריר (קצת מדי) ושקט. אמנם נפגשנו מאז הקורונה אבל זו היתה פגישת עומק, היה לנו המון על מה לדבר ועל מי לרכל. והסרט היה מושלם: ארץ נוודים, כן כן זה מהאוסקר. אם תפשפשו קצת בגוגל תראו גם המון בקורות קוטלות, על טעם ועל ריח וכו, ותמיד מי שזוכה חוטף, אבל אני נהניתי מאוד. מהיופי. מהדמויות. מהאווירה. מהזכרונות מארהב. ובעיקר מהמשחק של פרנסס מקדורמנד ועוד יותר בעיקר מהדמות שהיא מגלמת.
חבר ממש טוב שלי המליץ לי לא ללכת. כיוון שהרגישות שלו דומה לשלי, לא אלך. דכאון יש לי בזכות עצמי.

קלייטון.ש

Well-known member
ארץ נוודים, כן כן זה מהאוסקר.
לא הכרתי, הלכתי לקדימון ונראה מעולה.
דווקא הרעיון של חיי נוודות תמיד מצא חן בעיני. אני כל הזמן נמשך לכתבות והסרטונים על אלה שחיים בטריילר או ברכב ונוסעים ממקום למקום.
זה נראה סרט לראות בזוג בערב שישי עם כוסיות הויסקי ביד.
תודה על ההמלצה, אני אוריד ונצפה.

אגב חיפשתי בגוגל ולא מצאתי ביקורות קוטלות כמובטח. בכל הביקורות שמצאתי היה למבקר משהו טוב להגיד.
הייתי מבקש הפניה לביקורת קוטלת, כמובטח, רק בשביל האיזון, כי ככה נראה שאצטרך לקחת הפסקה מג'יימס בונד בשביל הסרט הזה.
אבל לא משנה, נגבש את דעתנו על הסרט באופן עצמאי.

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
דווקא הרעיון של חיי נוודות תמיד מצא חן בעיני. אני כל הזמן נמשך לכתבות והסרטונים על אלה שחיים בטריילר או ברכב ונוסעים ממקום למקום.

אגב חיפשתי בגוגל ולא מצאתי ביקורות קוטלות כמובטח. בכל הביקורות שמצאתי היה למבקר משהו טוב להגיד.
הייתי מבקש הפניה לביקורת קוטלת, כמובטח, רק בשביל האיזון, כי ככה נראה שאצטרך לקחת הפסקה מג'יימס בונד בשביל הסרט הזה.
בשנת קורונה למדתי לראות ואף להנות מסרטים על מסך הטלוויזיה
ברם, הסרט הזה, אני רק מזהירה, חלק גדול מאוד מההנאה היה מהשלקוע לתוך המרחבים העצומים
באמריקה האין סוף תמיד נראה רחוק יותר

קלייטון.ש

Well-known member
בשנת קורונה למדתי לראות ואף להנות מסרטים על מסך הטלוויזיה
ברם, הסרט הזה, אני רק מזהירה, חלק גדול מאוד מההנאה היה מהשלקוע לתוך המרחבים העצומים
באמריקה האין סוף תמיד נראה רחוק יותר
אין מצב שאנחנו נלך לקולנוע. אין מצב. זה לא משהו שאפילו עולה על הדעת.
יש לנו מסך טלויזיה מהגדולים, ועם מספיק ויסקי אני מקווה שנשחזר את החוויה.
חוץ מזה זה כמו במוזיקה. אפשר להפיק יותר הנאה ממוזיקה שמושמעת דרך רמקול יחיד של 5 ס"מ, מאותה מוזיקה שמושמעת דרך מערכת סוראונד מקצועית.
להנאה אין קשר למדיום. ההנאה היא בראש.

אבח"י

Well-known member

'מאיר שניצר במעריב של סופ"ש שעבר: https://www.maariv.co.il/culture/movies/Article-844691
נסה ותהנה.
הנה רק הכותרת ותת הכותרת:

הקאמבק של בתי הקולנוע הוא עיתוי משובח לדון ב"ארץ נוודים" עטור הפרסים​

הפרס הגדול של פסטיבל ונציה המהולל ושלושה פרסי אוסקר הוצמדו לסרט עם רעיון מעניין ומקורי, שאילו הגיבורה הייתה נצמדת אליו, השבחים שקטף הסרט היו הופכים למוצדקים
מאיר שניצר 04/06/2021 19:03 4 דק' קריאה

קלייטון.ש

Well-known member
'מאיר שניצר במעריב של סופ"ש שעבר: https://www.maariv.co.il/culture/movies/Article-844691
נסה ותהנה.
הנה רק הכותרת ותת הכותרת:

הקאמבק של בתי הקולנוע הוא עיתוי משובח לדון ב"ארץ נוודים" עטור הפרסים​

הפרס הגדול של פסטיבל ונציה המהולל ושלושה פרסי אוסקר הוצמדו לסרט עם רעיון מעניין ומקורי, שאילו הגיבורה הייתה נצמדת אליו, השבחים שקטף הסרט היו הופכים למוצדקים
מאיר שניצר 04/06/2021 19:03 4 דק' קריאה
קראתי, את הפוליטיקה וההתפלספות-פוליטית-חברתית לא הבנתי, אבל נתקלתי בשורה ובה נאמר "זאת, בעיקר בשל סתמיותה של הדמות המרכזית פרן, שנסחפת באקראיות ממקום למקום, כמעט שלא לצורך".
שמע, סתמיות והיסחפות אקראית שלא לצורך היא מודל הקיום המושלם מבחינתי.
אם זה באמת ככה, אני אזדהה עם הגיבורה בלי גבול. היא תהפוך למודל חיקוי בשבילי.
מחר ערב שישי, אנחנו בבית, זה הסרט שנראה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כי ככה נראה שאצטרך לקחת הפסקה מג'יימס בונד בשביל הסרט הזה.
מה יש לך מהג'ימס בונד האנמים האלה מה ?

לך על סרטים כמו האקוולייזר (1 ו- 2) או על "שומר טינה" החדש, כאלו שנותנים לך תמורה מלאה בערכים של גופות לדקת סרט.

קלייטון.ש

Well-known member

קלייטון.ש

Well-known member
כיף לכם, אני ירוק מקנאה.
לי לא מרשים לקחת את הנכדות לבילוי. אולי ירשו כשיגדלו, אולי לא.
להורים אין דעה טובה על סבא וסבתא מבחינת יכולתם לדאוג לילדים.
כבר אין לי סבלנות לחכות לראות מה יקרה.

אבח"י

Well-known member
צפינו בו בת זוגי ואני בקולנוע.
מאוד התלהבנו מהמשחק של סנדרה שדה. מינימליסטי לגמרי וממש לא הדיווה מ"סברי מרנן", ריקי רוזן.

למעלה