סבבי שינה קצרים אצל תינוקת

שירי ל

New member
סבבי שינה קצרים אצל תינוקת

שלום רב, ביתי בת 9 וחצי חודשים, מתעוררת בלילה מדי חצי שעה-שעה, לא בהכרח מרעב: הרבה פעמים ניתן להרדים אותה ע"י שינוי תנוחה, טפיחות וכו´. היא תינוקת יונקת וישנה איתנו. האם זה נורמלי?... ושאלה נוספת: היא עדיין איננה זוחלת ומתיישבת, ולאחרונה הפנה אותנו רופא הילדים לפיזיותרפיה. האם יש קשר בין השניים? תודה שירי

חסר המון מידע

האם תמיד הייתה כך? איך ההתפתחות שלה עד כה? איזו בעיה עם טונוס? מה קורה עם שיניים? האם היא ילדה יחידה? - אני מבינה שהיא הראשונה שלך? איך את היית בהריון? האם היו אירועים מיוחדים? איך ישנת? אירועים מיוחדים מאז שנולדה... אם תשלימי, יהיה לכולנו קל יותר להתייחס נאוה

שירי ל

New member
או קי, יותר פרטים ../images/Emo13.gif

היא תמיד היתה כך, אבל כשהיתה ממש קטנה חשבתי שזה נורמלי, וכשגדלה קצת חשבתי שיש ילדים שמגדילים מרווחים בקצב קצת יותר איטי ועכשיו היא בת 9 וחצי חודשים ואני מתחילה לתהות אם זה בסדר. מבחינה התפתחותית היא הכל מצויין למעט העובדה שהיא לא יושבת ולא מתהפכת. הופנינו לפיזיותרפיה שתקבע ממה נובעת הבעיה. שיניים יצאו בגיל 8 חודשים, שתיים תחתונות ועליונות כמעט יחד. היא ילדה ראשונה יחידה. ההריון היה נפלא וקל, ואני המשכתי את חיי כרגיל ללא בעיה. כך גם הלידה קלה ומדהימה. מעבר לזה... שום אירועים מיוחדים שאני יכולה לחשוב עליהם... תודה שירי

עוד שאלה...

כמה זמן אחרי הלידה לא ראית אותה? אני מניחה שלא היית ב- Room-in. ייתכן מאוד שהיא מתעוררת לעיתים קרובות כדי לבדוק שאת עוד שם... תינוקות יכולים להגיב בהתעוררויות על כל שינוי שחל במציאות שלהם לגבי הזחילה והישיבה יש טווח די רחב שנחשב עדיין נורמלי ובכל זאת... כדאי לעשות לה קצת התעמלות, ולגרות אותה לפעולה: לאחוז בידיה (שתאחז את אצבעותיכם) ולתת לה למשוך את עצמה לישיבה, לקפל את רגליה אל הבטן ולצדדים - באלכסון להניח לה צעצועים כמעט בהישג ידה - שתתאמץ להניח את כפות ידייך כנגד כפות הרגליים שלה - שתדחוף את יכולה למצוא מישהו שמלמד התעמלות לתינוקות או להיעזר בפיזיותרפיה כדי ללמוד תרגילים נוספים ולקבל הדרכה ספציפית ליכולות של בתך. לגבי שיניים - יציאתן קשה לילדים רבים ומהווה סיבה טובה להתעוררויות. אבל... מהסיפור שלך, נראה שזה יותר קשור למשהו מוקדם יותר, אולי השעות המיידיות לאחר הלידה... תעייפי אותה עם התרגילים החזיקי אותה ערה יותר שעות לאורך היום ייתכן שהיא תישן ארוך יותר בלילה נאוה

שירי ל

New member
תודה נאוה

היא אכן נלקחה ממני לאחר הלידה ולא הייתה בביות מלא אלא בחלקי. אולם מאז, היא צמודה אלי כמעט כל שעות היממה, מכיוון שלא חזרתי לעבודה. אני איתה בבית ובלי להתעצל לוקחת אותה עלי במנשא לכל מקום שאני הולכת אליו. אנחנו מטופלים אצל מדריך פלדנקרייז רק שתהיתי אם יש קשר בין בעיות השינה לעובדה שהיא עדיין אינה זוחלת? האם מדובר בבעיה?

מה קורה במשך היום?

כמה זמן היא על הרצפה? איכשהו נוצר הרושם של כל הזמן על הידיים וקשב יתר - ישר נותנים לה את מה שהיא רוצה זה חשוב להבין אותה מהר ומראה על קשר טוב ביניכן אבל... אולי היא עצלנית כי עושים בשבילה הכל... היא כבר יכולה לבכות קצת מתיסכול... במיוחד אם את לידה... יאללה, תעשי לה טירונות ותראי מהן התגובות
דאגי שיהיו לה בסביבתה דברים גבוהים שיגרו אותה להתרומם ו... שיהיה לה במה לתפוס כדי להתרומם וכפי שהזכרתי כבר קודם - משחקים וחפצים קרובים אבל רחוקים ועוד משהו שיכול לעזור: לשחק עם ילדים גדולים יותר שזוחלים או הולכים בקיצור, אולי זה הזמן לשחרר קצת... אם היא כן חשופה למה שתיארתי ואם את לא אימא פולניה
אז... יש סיכוי טוב שאם זו לא עצלנות יש בעיה... תעדכני... נאוה

שירי ל

New member
תיארת בדיוק את מערכת היחסים ../images/Emo13.gif

קשה, קשה לי לתת לה לבכות! אבל היא נמצאת המון על הרצפה, והמון עם משחקים. גם עצלנות צריכה להגמר באיזשהו שלב, לא?

../images/Emo6.gif קחי אותה למרפאת התפתחות

מה שבטוח - בטוח!! הם יעשו בדיקות מדוקדקות לגבי התפתחותה וירגיעו או יעשו עוד בדיקות... כפי שיעל כבר אמרה: אי אפשר לאבחן באינטרנט. אם היא עצלנית - זה ירגיע אותך לדעת את זה ואם יש שם בעיה ממשית - כדאי לדעת כמה שיותר מוקדם, ולטפל... תעדכני אותנו לאחר הבדיקות? נשמח להמשיך לעזור... נאוה

שירי,

ערב טוב, אוסיף עוד כמה שאלות , ואנסה לענות לך .. ראשית אנני פיזוטרפיסטית ולכן לא אוכל לאמר דבר על הבתפתחותה התקינה של ביתך . האם את באה עם ביתך במגע רב ( מעבר לחיבוקים ונישוקים רגילים) גילו כי ילדים שבאים במגע פיזי רב מתפתחים מהר יותר לכן הייתי ממליצה לך להחזיק אותה להשכיב אותה על ביטנך לחבקה גם בפעילות שוטפת כמו צפיה בטלויזיה , או שעות אחה"צ ( ואפלו טיולים לא ארוכים ממולצים לעשות על הידים ולא העגלה). לגבי הלילה - הסנדלר הולך יחף , גם בני מתעורר פעמים רבות, אני יודעת שכרגע בגיל זה מתפתחת אצליהם מערכת החלימה ולכן הרבה פעמים הם מתעוררים מהחלומות. את בודאי כבר יודעת להבדיל מתי הבכי הוא של רעב וכאב אם זה אינו הבכי נסי לתת לה מעט רסקיו ללטפה ולהשאירה במיטה , לעיתים הם חוזרים לישון מעבר לזה תצטכו לקבוע מדיניות של לילה ( האם מוציאים מהמיטה? האם היא עוברת לישון איתכם ? נותנים לה לבכות? וכד´)אני יכולה להמיץ לך על 2 ספרים על גישות מנוגדות ( לישון כמו תינוק ו הורים גם בלילה הם יוכלו לתת לך כיוון לגישת החינוך שאת מזדהה איתה) וזאת מהסיבה שילדים הרבה פעמים מתעוררים מהרגל ויכול להיות שאם היא מתוגמלת בעת ההתעוררות ( כמו הוצאה מהמיטה וכד´) "שווה" לה להתעורר. עיצה שקשורה לשתי השאלות שלך - עיסוי - המגע מרגיע מאוד וגורם לשינה טובה יותר ( וכבר הסברתי את חשיבות המגע..) נסי לעשות לה עיסוי אחרי אמבטיה עם שמן שקדים או נבט חיטה בלבד ( ניתן גם להוסיף לוונדר אבל לא חובה). עוד טיפ ששוה לנסות - שימי בחדר מנורה עם שמנים - לוונדר , מנדרינה, וילאנג ילאנג אולי ירגיעו אותה מאט ויטיבו עם חלומותיה. בהצלחה יעל

שירי ל

New member
ליעל

ביתי כמעט כל היום על הידיים. היא נישאת עלי במנשא כמעט לכל מקום שאני הולכת אליו, וישנה איתי במיטה צמוד אלי ולציצי "שלה"
היא איתי כל היום מכיוון שאיננה עובדת. לגבי הלילה- אופיר רק מתחילה להתעורר - ומכיוון שהיא צמודה אלי בלילה אני מרגישה מיד ומניקה אותה כך שהיא לא "יוצאת מהשינה" אלא נרדמת בחזרה. אין בכי, לא מוציאים אותה מהמיטה ולמעט חלב שהיא מקבלת אין לה סיבה מיוחדת להתעורר. אני לא דוגלת ב"שיטת 5 הדקות" ודומיה, ולא מאמינה בלתת לה לבכות ללא מענה. איזה מהספרים יכול להתאים לי? לגבי עיסוי- ניסיתי לעשות בעבר ועושה לי רושם שהיא לא אוהבת את זה כל כך... אשמח אם תוכלי לנסות לראות האם מדובר בבעיה או שזה פשוט דפוס ההתנהגות שלה? תודה שירי

שירי,

תראי קשה לעשות איבחון באינטרנט ולמען האמת אינני בקיאה או מוסמכת לבצע איבחון כזה וממולץ לגשת לאיש מקצוע המתמחה בתחום . אבל אני יכולה להמליץ לך להקשיב לתחושת הבטן הםנימית שלך , מה היא אומרת לך ? תחושה זו , אם אנחנו יודעים להקשיב לה ולא להשפיע עליה שיכלית היא בד"כ צודקת, אז נסי להקשיב לה ובלי קשר גשלי לבדיקת התפתחות. הספר המתאים לך הינו הורים גם בלילה אבל דווקא בגלל זה הייתי ממליצה לך לקרוא את לישון כמו תינוק . האם יכול להיות שמפריע לה לישון איתכם במיטה? האם היא ישנה טוב כשאתם לא איתה ? גם אני לא מאמינה בשיטת ה 5 דק´ אבל אני נותנת לבני לבכות במיטה ללא הוצאתו - אני מניחה עליו את ידי ועושה לו רייקי או שולחת לו ממרחק , בכל מקרה הוא מרגיש אותי ויודע שאני שם - תתפלאי כמה מהר הוא התרגל שלא מוציאים אותו מהמיטה והיום הוא אפילו מתעצבן אם אני מוציאה אותו שלא לצורך... לדעתי אין דבר אחד ברור זהו שילוב של דפוס התנהגות ומשהו שמציק לה , זה לא חייב להיות בעיה יכול להיות שזהו איזה חוסר נוחות משולב בהרגל..( אבל שוב אני אמא טריה בדיוק כמוך..) לגבי העיסוי , נסי שוב, אולי בשיטה פחות מובנת משהו שתתיכם יכולות להנות ממנו.. לילה טוב

שירי ל

New member
תודה יעל ! ../images/Emo13.gif

אני אקנה את אחד הספרים, מקווה שיעזור, מבטיחה לדווח!

m_katzmann

New member
חוסר זרימה

היי שירי, אני לא מומחית גדולה ברפואת ילדים, אבל תינוקת שמתעוררת כל חצי שעה - זה בהחלט מראה על אי שקט או לחילופין חוסר תנועה והשאלה היא רק למה? ומה קורה במשך היום? תינוקת שקוטעת את השינה באופן קבוע - אין לה כוח לעשייה ביום ואולי זהו הקשר לכך שהיא עדיין לא יושבת ועדיין לא זוחלת. אני לא מציעה לעייף אותה יותר מידי במשך היום אבל כן מציעה על כמה תרגילי הצלבות ותרגילי עיניים עם חפץ זוהר. מאיה

m_katzmann

New member
כל תרגיל אלכסוני

היי שירה, תרגילי הצלבות הן כל אותם התרגילים בהם את מביאה חלק ימני של גופך אל חלק שמאלי של גופך וכאן הדמיון הוא כלי מצויין וכל תרגיל שעושה את אותה הפעולה יעיל באותה המידה כמו התרגילים אותם אני מכירה. אז אתן כאן רק כמה תרגילים שאיתם תוכלי להתחיל: יד ימין אל אוזן שמאל, יד שמאל אל אוזן ימין, יד ימין אל עין שמאל, יד שמאל אל עין ימין, רגל ימין אל יד שמאל, רגל שמאל אל יד ימין. יד ימין אל רקה שמאלית, יד שמאל אל רקה ימנית, רגל ימין אל רקה שמאלית, רגל שמאל אל רקה ימנית. החזיקי בידך חפץ זוהר העבירי אותו מצד ימין לצד שמאל ועקבי בעינייך אחר החפץ. עשי את אותו הדבר מלמעלה למטה, באלכסון מצד ימין למעלה אל צד שמאל למטה ובאלכסון מצד שמאל למעלה אל צד ימין למטה. סיימי בסיבוב מעגלי כאשר את עוקבת אחר החפץ כאשר הסיבוב נעשה קודם לכיוון ימין ואחר כך לכיוון שמאל. אני מקווה שהבנת את הרעיון המרכזי והשמיים כאן הם באמת הגבול. מאיה

למעלה