סבון ביתי - מי יודע/ת?

ה מוזה

New member
סבון ביתי - מי יודע/ת?

אשמח לדעת איך מכינים בבית סבון סבון שאפשר להוסיף לו צמחי מרפא משהו ביתי .. של פעם שכזה מישהו ניסה? או יודע איך ? איך בעצם עושים סבון ..? ומה כדאי להוסיף למרקחת ? אפשר הכל? קליפות תפוז,פרי הדר ,רוזמרין וכו' ? מאוד אודה לכל מי שיודע הצעות , רעיונות לסבון ביתי[ מוצק או נוזלי ] יתקבלו בשמחה

Negyot

New member
הכנת סבון

אני מכינה סבון בבית כפי שלמדתי במסגרת לימודי ארומתרפיה. אני משתמשת בחומר שנקרא "סודה קאוסטית" שהוא חומר חריף וחזק מאוד, אבל עם אמצעי הזהירות המתאימים אין שום בעיה להשתמש בו. אפשר להשתמש גם בגליצרין נוזלי, אולם אין לי את המתכון המדויק. המתכון שאני מצרפת כאן נראה ארוך, אבל באמת שתוך 1/4 שעה יש אחלה תערובת לסבון שרק צריכה להתייבש. אפשר להוסיף לתערובת הבסיסית מכל טוב הארץ והאדמה - הכל מפורט שם וכמובן אפשר להיות יצירתיים ולהוסיף עוד דברים. יוצאים סבונים מוצקים נפלאים בריחם. האחרונים שעשיתי במיוחד לחורף היו סבוני קינמון ואקליפטוס (שניהם מחממים, טובים לנשימה ועוד תכונות טובות) ויצאו סבונים נפלאים. את החומרים הרשומים שם כדאי לקנות אצל ספקי ציוד לרפואה משלימה או בבתי טבע (שמן קוקוס ודקלים למשל) את הסודה קאוסטית כדאי לקנות אצל ספקים שכבר נותנים כמות מדויקת מדודה, כנ"ל גם גליצרין. בהצלחה..

iditush11

New member
מוזי בפורום המקביל צמחי מרפא ושמנים

ראיתי שיש שם בטאגליינס הסבר מפורט על איך מכינים סבון ביתי, הבעיה היא שישנם שלבים מאוד ארוכים להכנת הסבון נשמע לי המון עבודה. תנסי ותספרי איך עשית.

iditush11

New member
הנה בבקשה מצאתי לך קישור לשרשור

שם בפורום שבו מפרטים על הכנת סבון ביתי, בצורה הכי טבעית שיש. תהני לך.

Negyot

New member
בדיוק משם לקחתי את הקובץ..

"אחת בלילה" זהו כינויי הקודם..

למעלה