סבון כשר???!!!

Secular

New member
סבון כשר???!!!../images/Emo5.gif

אם כן,יש דברים שעוברים כל גבול-תעודת כשרות עבור סבון כלים או אבקת כביסה זה מוגזם,והאבסורד הגדול-שאם החברות של המוצרים הללו לא מוכנות לשלם עבור תעודת הכשרות המפוקפקת והטיפשית הזאת,המוצרים חייבים בהסרה ממדפי הסופר על"פ חוק,מה שגורם להפסדים כספיים ענקים לחברות וגם השתתפות של הצרכנים במחיר המוצר. המפלגה צריכה לטפל בנושא,כי לדעתי זה מקרה חמור במיוחד!

אנדרי ז

New member
אני לא מכיר שום חוק כזה

אני מכיר רק את הכניעה הפחדנית של רשתות המזון, שמתעקשות להקים רק סניפים כשרים. אפשר לחשוב שהרוב במדינה דתיים. פשוט מביש.

Secular

New member
אכן יש חוק כזה,

אני שמעתי עליו פעם ברדיו,לדעתי הכניעה של רשתות המזון היא כניעה לטרור!

אשרת

New member
כמדומני היה נסיון כלשהו

לעשות חרם צרכנים על מוצרים בעלי הכשר של בד"צ, לא? מה קרה עם זה?

אנדרי ז

New member
זה עדיין ישנו ואת מוזמנת להצטרף

הדבר מאורגן ע"י ארגון הקונים החופשיים. את מוזמנת לקרוא, להתרשם, להירשם לעדכונים שלהם באי-מייל, וכמובן גם להחרים.

אשרת

New member
תאמין לי בכיף הייתי עושה את החרם ה

אבל משום שאני לא זאת שקונה את הדברים לבית אני צריכה לשכנע את אמא שלי ואני גם מנסה כבר כמה חודשים טובים לשכנע אותה לוותר על מוצרים שהכשרות עליהם די מיותרת אבל לא ממש עולה בידי יש לך אולי דרך לשכנע?

אנדרי ז

New member
תקראי באתר הקונים החופשיים

הם מסבירים שם את מניעי החרם. תלמדי טוב, תפנימי, ואז תוכלי גם לשכנע. ועם הזמן בטח גם את תתחילי לקנות דברים באופן עצמאי.

golin

New member
כעס מיותר

נתחיל בעובדה כי לא קיים חוק אשר אוסר על מכירת מוצרים לא כשרים בסופרמרקטים, אלו בעלי החנויות אשר מעוניינים למכור מוצרים כשרים על מנת לא להפסיד נתח גדול מן האוכלוסייה. הכשר עבור סבון כלים או אבקת כביסה מגוחך בדיוק כמו כל הכשר אחר ולכן אין כלל הבדל. מכיוון שרוב אבקות הכביסה וסבוני הכלים הינם ממילא כשרים,מעדיפות רוב החברות לשלם עבור תעודת הכשרות ולא להפסיד את המגזר הדתי. זהו עניין שעיקרו ביקוש ועצה. אני מפקפקת מאד בעובדה שהכורח בתעודת כשרות גורר הפסדים עצומים. אני לא רואה מדוע קיומה של תעודת הכשרות הזו מפריע ומכעיס אותה כלכך, זוהי זכותם של אנשים לשמור על כשרות באם הם מעוניינים סכך ואין שום דבר המאלץ אותך להשתמש בסבון כשר. לדעתי כדאי להשקיע בנקודות יותר מהותיות.

פלסטיק

New member
ותכשיר לניקוי שירותים?

התעודה לא מפריעה הבעיות הן אחרות: 1. לפי כל פרמטר תכשירים מסוג אלה אין צורך בכשרות מסוג כלשהו, זה עוד אמצעי לסחוט כסף. 2. למוצרים דורשי כשרות: התעודה הנוספת לתעודת הרבנות לא מייצגת כשרות כלשהי, היא מייצגת תשלום, הכשר הרבנות מספק בהחלט גם לדעתם אבל הוא לא מספק את הפרנסה למשגיחים נוספים (מדובר בתעשיית שלמונים עניפה). התשלום הזה מגיע כמובן מכיסנו. אם היו שני מוצרים על המדף, כשר בהשגחת הרבנות במחיר א´ וכשר בהשגחות נוספות במחיר א´+ הייתי מרגיש הרבה יותר נוח. 3. החרדים מנצלים את תעודת הכשרות לנושאים שאינם כלל קשורים בכשרות. למשל אם בבית מלון יחגגו את סוף השנה האזרחית, הלכה תעודת הכשרות, אם יפתחו בשבת, הלכה תעודת הכשרות (רוצה עוד דוגמאות? כי יש המון). עד איפה יגיע האבסורד? מותר בבית מלון להכין קפה ובתנאי שאיננו קפה הפוך
4. תפסיקו לבקש מהמפלגה שתעשה לנו את העבודה, זה תלוי בנו ואנחנו צריכים לעזור. אני בסופר מחפש מוצרים שרק הרבנות רשומה עליהם. דרך אגב החרם היה מול חברת טרה ואצלי הוא עוד בתוקף. אם תמלאו דלק רק בתחנות שפתוחות גם בשבת, תכנסו למסעדות שפתוחות בשבת פתאום תראו שהבעלים יבינו אתכם. למה בחיפה מסעדה יכולה להיות כשרה ופתוחה בשבת ובירושלים תעודת הכשרות שלה תישלל? אני צריך להסביר? למי שלא הבין לבד, בחיפה כדאי לבעל המסעדה לאבד את תעודת הכשרות אבל לא את הלקוחות החופשיים. למה נשארת אצלו תעודת הכשרות? או כי בחיפה יש אלוהים אחר או שפשוט בחיפה קשה יותר לכפות את הדת.

אשרת

New member
בנושא תעודות הכשרות

האם את באמת חושבת שכל מוצר שאין לו תעודת כשרות אז הוא לא כשר? כי אם כן, הגיע הזמן שתעוררי. אני יכולה להגיד לך שלמשל משחטות של עופות , סתם חברות שפשוט החליטו להפסיק לשלם את השוחד לרבות עבור תעודת הכשרות, פשוט אבדו את הכשרות. הם לא אבדו את זה כי זה באמת לא כשר , אלא כי פשוט החליטו שלא מתאתים להם לשלם עוד כספים לסחטנים הללו.

אנדרי ז

New member
אני זוכר כתבה מלפני כמה חודשים

על כשרות אלטרנטיבית שמוצעת לבעלי עסקים, מבלי שייאלצו אפילו לסגור בשבת. מישהו יודע אם העסק הזה מצליח לזוז?

חרם צרכנים בארץ ??../images/Emo6.gif

חברים יקרים לעשות חרם בארצנו זו משימה כמעט בלתי אפשרית , תמיד יהיו כאלה שישברו אותו עקב המנטלית הישראלית ! ויותר מזה אל תשכחו שהציבור החילוני הוא ציבור אדיש ואפטי רק שנוגעים לו בארנק הפרטי אז חלקו לא יקנה אבל יותר מזה ! צריך לעשות טיפול שורש וזה מתחיל בהסברה לציבור אבל לצערי זה מתנגש עם אינטרסים של חברות עיסקיות ! חג פורים שמח לכולם !

da12

New member
מספיק שמאה איש

יארגנו עצומה לא צריך יותר מיזה כדי שהחברות יתחילו לפחד

פלסטיק

New member
לא עצומה, רק כסף

רק אם היצרנים/ ספקים ירגישו את זה בכיס זה יעבוד, לא ברברת כשגרתי בירושלים הייתי באופן קבוע מקבל מין "דפי זהב" של חרדים, של עסקים ש"כשרים" בעינהם ורק שם הם קונים. אם זה עובד בשבילהם זה יכול לעבוד גם הפוך.

nirdagan

New member
מדוע כשרות סבון שונה מכשרות מזון?

לגבי סבון כלים זה די ברור שיש צורך בכשרות, למי ששומר כשרות. לגבי סבונים אחרים גם: הרי יש איסור מוחלט להחזיק טרף בבית כשר. כלומר סבון שיש בו נגיד שומן מן החי הוא אסור בתכלית האיסור אפילו אם אין לו נגיעה למזון. יש רשתות שיווק עם מדיניות של כשרות. זו איננה כניעה ולא סחיטה, אלא מדיניות עסקית שחופש העיסוק מתיר להן. יש בארץ חוקים מיותרים למשל "חוק החמץ". כמו כן קיומה של הרבנות הראשית כגוף הנותן הכשרים הוא מיותר, כי השוק הפרטי יכול לתת הכשרים ואכן יש הרבה הכשרים פרטיים. לדעתי שינוי צריכה להתמקד בהפרדת הדת מהמדינה ולא בהפרדת הדת מהאנשים הדתיים. ניר

אנדרי ז

New member
מי מתערב בחיי הדתיים?

מצידי שיקנו בחנויות שלהם גם משחת נעליים כשרה. אבל אני לא צריך לשלם תוספת בשביל לקיים גדודים של פרזיטים שנותנים לי מוצר שאני לא מעוניין בו, ועוד מפרישים ביד רחבה מהתשלומים המוגזמים שניתנים להם לפעילויות של החזרה בתשובה.

למעלה