סבוראה

yairz1

New member
סבוראה

שלום אני אשמח אם מישהו יעזור לי כבר כמה שנים שאני סובל מהמחלה הזו שנקראת סבוראה זה מתבטא בעיקר בפנים אדומות וצורבות ובתקופה האחרונה בקסקסים על הפנים הייתי אצל מספר רופאי עור וכולם אומרים שאין מה לעשות ונותנים משחה שלא ממש עוזרת. האם מישהו מודע למחלת העור המציקה הזו ויש לו איזה שהוא פתרון? אשמח לקבל תגובות תודה מראש.

tully

New member
אין לה מרפא. יש רק הקלה.

חשוב לנהל אורח חיים בריא כדי לשלוט בהתפרצויות שלה ולא להתפתות להשתמש במשחות עם סטירואידים באופן מתמשך.

yairz1

New member
שאלת המשך

מה זה אומר אורך חיים בריא? האם יש דברים שאסור לאכול? באיזה קרם לחות מומלץ להשתמש?

estersh

New member
קרם לחות

היי, אני גם סובלת מסבוריאה. ומנסיון, קרם לחות של ברבדוס הוא מצוין. הוא ממש מרגיע לי את הפנים. ובאופן כללי, הכי חשוב בסבוריאה זה להיות רגועים. כי התפרצויות של סבוריאה מגיעות בדרך כלל בתקופות של מתח. לא יודעת לגבי האוכל, כי בלי קשר לסבוריאה אני אוכלת מאוד בריא. (ובכל זאת בתקופות מתח הסבוריאה מתפרצת). אסתר

י א י ר 33

New member
המשך

שמתי לב שזה מתפרץ כשאני לחוץ השאלה היא איך מעלימים את זה האם יש איזה רופא או טיפול מומלץ?

estersh

New member
אני מטופלת אצל קוסמטיקאית

והיא ממש מעולה ואחראית. ומצליחה להשתלט על הפנים שלי. הייתי אצל קוסמטיקאיות אחרות והן לא עזרו לי בכלל. אבל היא דתית כך שלא נראה לי שהיא יכולה לקבל גברים לטיפול. אז אין לי משו להמליץ לך. בגדול, הבנתי שאסור לגעת בפצעי סבוריאה כמו שעושים בפצעי בגרות, לדוג´. אלא רק להשתמש בכל מיני חומרים להרגעה. ויש כאלה מיוחדים לסבוריאה. אני מתכוונת לכאלו שהם לא על בסיס סטרואידי (שהבנתי שזה גורם לנזק לטווח הארוך). ורופאים? - היה לי נסיון רק עם רופא אחד שאיך שנכנסתי הוא רשם לי מיד מרשם למשחה סטרואידית (שזרקתי לפח). אז מאז לא טרחתי ללכת לשום רופא. אבל אולי יש רופאים אחרים. תשאל את הדוקטור בפורום הזה.

EarthQuake

New member
סבוריאה דרמטיטיס.../images/Emo188.gif

המחלה הזו לא ניתנת לריפוי אך עם זאת היא יכולה להעלם לחלוטין בשלב מסויים בחיים. לא רצוי למרוח משחות סטרואידיות משום שהעור בשלב מסויים יוצר תלות במשחות הללו והן עשויות להסב נזק לעור יותר מאשר להועיל. אורח חיים בריא הכוונה לשמור על אופטימיות ולגבי סוגי מזון זה לא משנה, מה שחשוב הוא שאם יש מזון שאתה מרגיש שמשפיע עליך ישירות על הפריחה כגון מאכל חריף אז תימנע ממנו. אני חושב שיהיה זה נחמד ליצור קבוצת תמיכה לסובלים ממחלה זו.

למעלה