סבוריאה

סבוריאה

שלום לחברי הפורום, אני בת 29, בגיל ההתבגרות לא היו לי מעולם בעיות עור. בערך בגיל 25 החלו לי פצעים שנראים כ"פצעי בגרות" , חשבתי שזה יעבור לבד ולא פניתי לרופא מקצועי. לאחר כשנתיים, שכהעסק לא עבר, קיבלתי מרופא עור "רואקיטן" ונטלתי במשך שנה כדור ביום. בחודש האחרון של השימוש בכדורים החל להופיע לי בעור פצעים קטנים ואדומים. רופא העור אמר שזה "שום דבר", שזה קורה... בינתיים סיימתי את הטיפול ברואקיוטן והפצעים לא חלפו, להיפך, הפ התרבו, בעיקר באיזור הסנטר ומסביב לפה. ניגשתי שוב אל הרופא שלי והוא אמר שמדובר ב"סבוריאה" ונתן לי קומאגיס, והנחה למרוח כאשר יש פצעים, ולהפסיק כאשר הם נעלמים. עשיתי כדבריו, ואכן אחרי יום-יומיים הפצעים חלפו. אלא ש...לאחר כשבוע חזרו...ושוב-מרחתי-נעלמו-הפסקתי-חזרו. ניגשתי בשנית אל הרופא, הפעם קיבלתי משחה בשם אלוקום וההנחיה היתה למרוח שבוע ולהפסיק. הפצעים חלפו, ולאחר כשבוע חזרו שוב... הרופא הסביר שהפצעים הללו הם מחלת עור ש"אין לה תרופה" ושמידי כמה זמן היא חוזרת... האומנם? איך יכול להיות שאין לזה טיפול שמשקיט לאורך יותר זמן משבוע? ומה הסיבות למחלה, אם מישהו יודע? האם זה קשור לאוכל מסויים? אם למישהו יש תשובה, אשמח מאוד לשמוע, תודה מראש.

dr_yaniv

New member
סבוריאה + סטרואידים לפנים

לאיבחון וטיפול מדוייק של בעיית עור כרונית בפנים כמו שאת מתארת יש לגשת למומחה לרפ´ עור לאיבחון ככלל-רו-אקוטאן הוא הטיפול החזק ביותר -אם כי אפשר לעלות במינון או משך הזמן שטיפלת החשוב ביותר -וזה להערכתי הגורם לבעייה שלך-יש להימנע ממשחות עם קורטיזון סטרואידים לפנים-מקסימום שכבה דקה ימים ספורים ולהפסיק!! בברכה ד"ר יניב

esperansa

New member
לגבי הסטרואידים...

אני במשך שנים רבות השתמשתי בסטרואידים, ולדעתי זה מה שמלכתחילה גורם רק להחרמת המצב. לכן מומלץ להגביל עד כמה שאפשר את השימוש בהם ולהשתמש בהם רק על פי הוראות הרופא. לחץ נפשי רק עלול להחמיר את המצב ואני מדברת כאן מתוך נסיון. סבלתי במשך שנים רבות בסבוריאה ופסוריאזיס בפנים כ- 90%. לכן יש להמנע מלחץ ומתח נפשי, וכבר תרגישי שיפור משמעותי. לגבי תזונה, אני ממליצה להמנע עד כמה שאפשר ממאכלים רווי שומן, ומזונות מעובדים, ולאכול הרבה פרות וירקות, אורז חום, קטניות, דג סלומון וטונה. וכן יש להמנע מתבלינים חריפים. אני גם משתמשת ב- 4 כפות זרעי פשתן טחונים, אני למעשה קונה אותם שלמים וטוחנת אותם במטחנת קפה בזמן שאני מעוניינת לאכול אותם. אני אוכלת את זה קרוב ל- שלושה חודשים ואני מרגישה הקלה מסויימת (לדעתי לא מעלים נגעים קיימים אך מונע מהם מלחזור). חשיפה מבוקרת לקרני השמש יכולים לסייע, כל המידע לגבי אופן החשיפה לשמש אפשר לשאול את רופא העור. היות שחשיפה לא נכונה עלולה רק להחמיר את המצב. נכון, שלא ניתן לרפא את הבעיה אך אפשר להקל ולהמנע מהתפרצות קשה. מקווה שעזרתי. בהצלחה, ESPERANSA

קודם כל תודה

על האינפורמציה, דבר שני-לא הבנתי, מה זאת אומרת שזה קשור למצב רגשי-נפשי, ואיך בכלל אפשר לשלוט על זה...נכון שהעסק הופיע אצלי לפני כמה חודשים על רקע של "סטרס " +אימא שלי שחלתה באותו זמן, אבל בכל זאת... ואם מישהו יכול להפנות אותי ליותר מידע בנושא, כי הרופא שלי לא תרם הרבה, דחף לי את הסטרואידים וזהו.

esperansa

New member
נכון, עליי להסכים עימך....

שזה קשה מדי להשתלט על מצב נפשי-רגשי. אך בוודאות אני יודעת שברגע שאדם חש לחץ ומתח נפשי, זה משפיע על הנגעים, אשר מופעים באופן חמור, וגם להעלים אותם זה לא קל. ואני לא רק מדברת על נגעי פסוריאזיס, אלא גם על פצעי בגרות וגם על סבוריאה. לכן כדאי לאמץ טכניקות של מדיטציה, שעורי יוגה שיכולים בהחלט לעזור. היום שהצלחתי להשתלט לאחר מאמצים רבים על המצב הנפשי, אני חשה שהגוף באיזה שלב שהוא מצליח לרפא את עצמו, גם באמצעות האמונה והתקווה, כל זאת בראש ובראשונה שעלייך להעלים את המתח הנפשי. כדאי לאמץ את תמצית הרסקיו, שניתן לרכוש בבית הטבע, ולקחת 4 טיפות בלבד, יכול גם לסייע במצבים של מתח וחרדה. וכן לתזונה יש חשיבות רבה במצב של בעיות עור. נכון, קשה ואפילו קשה מאוד, להפסיק לאכול את כל המאכלים הטעימים כמו הציפס שמטוגן בשמן, והשניצל אך לדעתי ניתן לבשל אותם בתנור ואם הזמן הגוף מתרגל לתזונה בריאה, וזה לא כל כך נורא. אם לא תנסי בחיים לא תדעי. אני בכל אופן אם כל הקשיים שחוויתי בעבר, בעיקר להמנע מתבלינים היום אני מודה לשם שהצלחתי לעמוד במשימה הנ"ל והחל אצלי שיפור משמעותי. נכון, לא הצלחתי להגיע לריפוי לחלוטין, אך בהחלט במצב הרבה יותר טוב ממה שהייתי בו בעבר. עוד דבר שחשוב לי לציין, בבקשה ממך המנעי מלהאמין לכל מי ששולח לך מסרים אישים, הייתי במצבים כאלו, שפגשתי הרבה שרלטנים, ובסופו של דבר אני היא היחידה ששילמה על כך ביוקר, הן מבחינה בריאותית והן מבחינה כלכלית. לתשומת לבך, כדאי לך לשקול על כך בכובד ראש. הלוואי ויכולתי לסייע יותר ולספק לך יותר מידע. כל טוב ובהצלחה. esperansa

דר מלמד

New member
לסבוריאה יש טיפול ללא סטירואידים

שלום לעלמה השואלת יש טיפול ואין צורך בסטירואידים. רשמי כאן את האי מייל שלך ואדאג שתקבלי פרטים על טיפול מצויין. דר מלמד

שלחתי לך מסר אישי עם המייל שלי

מקווה שקיבלת. אודה לך באמת מכל הלב, אם יש טיפול לזה, אם המסר שלי לא הגיע, תוכל להשאיר את האינפורמציה בתיבת המסרים שלי. תודה מראש.

למעלה