סבוריאה

סבוריאה

האם יש טיפול למחלת העור סבוריאה בפנים ובקרקפת שזה מתלווה להתקלפויות וקשקשת דיי מרגיזה או שזה מחלה שצריך לחיות איתה לכל החיים? ואם כן יש טיפול איזה טיפול מומלץ הכי טוב למנוע את המחלה לתמידות?

סבוריאה וטיפול בה

שלום רב סבוריאה היא מחלה כרונית הניתנת להקלה בדרכים רבות. רפואת העור מטפלת במשחות שונות בעיקר אלו המיועדות לטיפול בפטרות. קיים טיפול יעיל בסבוריאה באמצעות קרם צמחי יעיל. בברכה רמי מור אי מייל : [email protected]

יעלי2

New member
עוד שאלה דחופה על סבוראה../images/Emo53.gif../images/Emo70.gif

אני חיה עם סבוריאה כ 14 שנה (בת 29). בעוד חודש וחצי אני מתחתנת ובשבועיים האחרונים אני סובלת מהתפרצות מטורפת של הסבוריאה. האדמומיות הפכה לאדום, האזורים התרחבו ואינם עוד בצומת T אלא על המצח כולו, בקרבת הקרקפת, מתחת לשפה התחתונה וכמובן ליד האף. מיותר לציין שכבר טופלתי במשחות עם קורטיזון שאיני מעונינת לקבל אותם. אם לרופא / מנהל הפורום או הגולשים בפורום יוכלו להמליץ לי למי לפנות, שידע מה לתת לי , הזמן קצר הלחץ גדל ככל שהחתונה מתקרבת והמלאכה מרובה.

dj soul

New member
אני משתמשת עם

SeboCalm - סבוקל, הוא עוזר אבל לא ממש, אפשר להשיג בבית מרקחת

הילית*

New member
הי יעלי...

גם אני סובלת מסבוריאה לפעמים, לעיתים בדרגות גבוהות יותר של חומרה ולעיתים בדרגות נמוכות. בשנים האחרונות ההתפרצויות אפילו פחות נוראיות. מה שאני יכולה להגיד לך ששינויים במזג האויר או לחץ גורמים להתפרצות הסבוריאה. גם לחץ מהחתונה יכול לגרום לזה. דרך אגב, לי שבועיים לפני החתונה שלי היתה התפרצות של סבוריאה- עור פנים אדום מאוד כאילו נשרפתי בשמש, שנעלמה לפני החתונה וזאת הודות לטיפול קוסמטי ולירידה מסוימת שלי בלחץ. מה שמומלץ זה להשתמש בחומרי טיפוח לפנים שאינם שומניים- אני למשל משתמשת במי פנים מאצות ים ולמרוח לפחות פעמיים ביום קרם פנים- יש קרמים טובים של סבוקלם, להקפיד על נקיון הפנים. אני חופפת את הראש בשמפו סבו עור של ד"ר עור. אם תרצי לשאול עוד משהו, את יודעת איפה למצוא אותי ! הילית

tevagil

New member
האם ניסית שיזוף בUVB ?

לשיזוף במנורות מיוחדות יש השפעה. השיזוף משולם ע"י קופות החולים וכלול בסל התרופות. אין לשיזוף השפעה על הסיכוי לקבל סרטן.

Dr Yaniv

New member
סבוריאה-SEBORRHEA

הנושא נדון כאן בעבר אך עקב שכיחותו הרבה נחזור על עיקרי הדברים בעיקרון זהו סוג עור ואין לו טיפול דפיניטיבי- מי שמבטיח זאת כנראה לא מדייק... כפי שתרמו החברים בפורום -מחמיר בחילופי-עונות ומצבי-מתח ולחץ יש להימנע משימוש בקרם סטרואידים!!! זו טעות נפוצה מאוד שעוזרת לרגע אך רק מחמירה בהמשך (REBOUND) בנוסף לקרמים אנטיפיטרייתים שמקלים יש קרמים קוסמטיים שמאוד חשובים במצבים אלה SEBO_CALM SEBO_OR SEBIUM וכן סבון כמו SEBA_MED שיהיה במזל טוב בברכה ד"ר יניב נ ב עקב שידרוג מערכת הפורומים היו עיכובים בתשובות ועמכם הסליחה

למעלה