סביבון מתומן

gozim

New member
סביבון מתומן

התיאוריה לא עובדת לי. דוקא כשקיפלתי את השוליים פנימה והקטנתי את הקוטר, זמן הסיבוב גדל. או שאולי ככה זה צריך להיות? מה הפונקציה שמתארת את מהירות הסיבוב ביחס לקוטר הסביבון? וביחס לפיזור המסה לאורך הרדיוס? בכל מקרה, היכנסו לראות, יש גם סרטון. אילן

gvish

New member
תיאוריה של סביבונים

מה שמחזיק את הסביבון עומד כשהוא מסתובב, זה התנע הזויתי. מה שעוצר את הסביבון זה החיכוך. ככל שהשוליים רחוקים יותר ממרכז הסביבון התנע הזויתי גדל! הסביבון נע סביב מרכז המסה שלו, ולא סביב השפיץ שנוגע בשולחן. סביבון נייר אינו מדוייק מספיק והשפיץ שעל השולחן אינו נמצא בדיוק במרכז הסביבון. לכן גם השפיץ מטייל על השולחן סביב מרכז הסביבון. אם הסביבון מטייל החיכוך שלו גדול יותר. חיכוך גדול עוצר את הסביבון יותר מהר. ככל שהסביבון רחב יותר (והתנע הזויתי שלו גדול יותר) הוא צריך להיות מדוייק יותר כדי שהשפיץ ישאר בנקודה אחת. אפשר לקחת את הסביבון לפנצריה ולבקש להשתמש במתקן איזון גלגלים כדי לאזן את הסביבון...

גילה או

New member
מרכיב נוסף בזמן הסתובבותו של הסביבון

הוא טכניקת הסיבוב. מתחילים את הסיבוב מעט באויר?מקפיצים אותו?מסובבים ימינה? שמאלה? זה מזכיר לי שלפני מספר שנים בטיול שלי לאיסטנבול היו ילדים שמכרו פורפרות מעץ עם חוט.הם הדגימו את הפורפורות במופע מדהים .הפורפורות הסתובבו המון זמן .פורפרה עלתה דולר.אין תייר אחד שלא קנה איזה 5 פורפורות מזכרות לילדים ולשכנים וגם אני כמובן התלהבתי וקניתי.מיותר לספר שלא אני ולא הילדים שלי הצלחנו לסובב את הפורפורות .מתברר שהילדים האלו סובבו פורפרות כמה שעות ביום והגיעו לביצועים מדהימים .

ophler

New member
קיבלתי פעם

סביבון, אני חושב שזה היה מדרום אמריקה. הידית של הסביבון היתה ארוכה במיוחד ונכנסה לתוך שני חורים בידית עץ. חוט שהושחל סביב הידית של הסביבון נתן את הסיבוב הראשוני (ממש כמו בפורפרות). אני חושב שבגלל שלא היה אלמנט של חוסר דיוק (בעצם היה צריך רק להחזיק את הסביבון מעל הרצפה בעזרת ידית העץ ולמשוך את החוט, בלי אלמנטים של תנועות מיותרות), הסביבון הסתובב זמן רב מאוד (מעל דקה אם אני זוכר נכון).

Seylon

New member
הערה קטנה

נראה לי, שהסיבה העיקרית ליציבות של סביבון קטן היא יציבות להפרעה, ולא התנע הזויתי הקטן. אם תשאיר את הסביבון קטן, אבל תגדיל את המשקל שלו (תגדיל את התנע הזויתי) הוא יהיה יציב יותר. אבל אם ניקח שני סביבונים עם אותו מומנט אינרציה, הגדול מבינהם יהיה פחות יציב לאותה סטיה (איברים גדולים יותר מחוץ לאלכסון של הלגרנג'יאו במערכת הסיבוב או משהו :) מה שכן, נראה לי שההשפעה האוירודינמית פה היא לא זניחה כלל, ושהבעיה העיקרית היא לא החיכוך אלא חוסר החיכוך - כוח עילוי גדול מנתק את הסביבון מהרצפה, ומגדיל את הפרצסיה. צריך להנדס כנף שתצמיד אותו לרצפה. משהו בסגנון של להרים את הקצוות כלפי מעלה. בקיצור, צריך לשחק עם זה

gozim

New member
תאוריית הסביבון FOR DUMMIES

מה זה אומר? מה עדיף, סביבון כמו שלך עם משטח גדול ודק או מסה מרוכזת במרכז? או שמה מסה מרוכזת בהיקף? לגבי השפיץ הבנתי - כדאי שיהיה כמה שיותר ממורכז.

gvish

New member
../images/Emo138.gif הדיוק היחסי הוא הקובע.

אם היה אפשר ליצור סביבון מדוייק מנייר - אז עדיף כמה שיותר רחב. ככל שהסביבון רחב יותר רמת הדיוק הנדרשת גדולה יותר. בסביבון מאוד כבד, התנע מאוד גדול. לכן סביבון כזה יסתובב גם אם הוא לא מדוייק. ==> תנסו לסובב חלוקי נחל
סביבון נייר אינו כבד מספיק לכן רמת הדיוק שלו מאוד חשובה.

למעלה