סביבת עבודה מאיימת.

amazone

New member
סביבת עבודה מאיימת.

אני יודעת שבארצות הברית, מוגדר במסגרת דיני העבודב המושג "סביבת עבודה מאיימת". מישהו מכיר את החוק? האם יש הגדרה מקבילה לכך בישראל?

הגר שקד

New member
דיני עבודה

דיני העבודה בישראל עפ"ר מפורטים יותר מאלה שבארה"ב. לא מוכר לי המושג "סביבת עבודה מאיימת", אך קיימים דיני עבודה המגדירים את זכויות העובדים/ות במצבים מאיימים כגון הטרדה מינית במקום העבודה, פגיעה בשכר, איום בפיטורין ועוד. בנוסף, ישנם דיני עבודה המתייחסים לזכויות של עובדים בתנאי סיכון (כגון מאבטחים), וכן הגנה על בריאות העובד וחובת המעסיק לספק לעובדים אטמי אזניים, קסדות בטיחות, ביגוד מיוחד וכו'.

amazone

New member
עדיף

המנהל רומז שאני לסבית, מאיים לפטר אותי אם אצא למחלה בעקבות תאונת עבודה שחטפתי וגם בלי קשר לאותה התאונה, דורש שאמסור לו דיווח שבועי שתוכנו לכלוכים על עובד אחר במשרד שהוא מנסה להביא לפיטורו, עוקץ אותי בנוגע לכל הנושאים הנ"ל, זורק משפטים בסגנון "רוצה לראות איך את לא עובדת כאן יותר" בלי קשר לכלום, מטריד אותי בעבודה ומחוץ לשעות העבודה בנוגע לנושאים אלו, טוען שאני גנבתי את חוזה העבודה שלי מהמשרד שלו וכן הלאה. נוצר מצב שאני מפחדת להגיע לעבודה ולהיות איתו לבד באותו החדר אני מפחדת לענות למספרים חסומים ועוד דברים...

הבחנה

נראה לי שיש כאן מספר מישורים שראוי להיות להם מודעים. 1. החוויה הפנימית שלך 2. המטרה האסטרטגית שלך 3. דרך ההתנהגות והתקשורת שלך מולו ובכלל בכפוף למטרה 4. ההיבט החוקי לא יודע כמה לוחץ המצב, מה מתחולל בתוכך, איך בכל זאת את מתמודדת וכו' . . אבל מה שחשוב זה לראות את כל התמונה ומתוך זה לנהל את מדיניות ודרך ההתמודדות שלך. האם את נעזרת ביעוץ רלוונטי ? מקווה שאני ברור ועוזר

amazone

New member
הסתדרות ועו"ד פרטית

לפי איך שאני קוראת את התמונה נראה שאני מועמדת לפיטורין או שהוא משתמש בפיטורין כאמצעי לחץ להיכנע לתנאים שלו ושאחתום על חוזה שפוגע בתנאי העבודה שלי - ואני לא מוכנה שיפגעו לי במוניטין ויגידו שאני שקרנית, גנבת, זייפנית, יתעסקו בנטיות המיניות שלי לצד זה או אחר ועוד. נוצר מצב שאני מפחדת להיות איתו לבד באותו החדר ןמתחמקת ממנו כדי להימנע מההשפלה הבאה, מהצעקות, מהירידות והעקיצות

הגר שקד

New member
המלצה

פני לקליניקה המשפטית של אונ' ת"א, בראשות עו"ד איתי סבירסקי. הם מומחים בנושא זכויות עובדים ופועלים בהתנדבות. אתר הקליניקה: http://www.tau.ac.il/law/clinics/

בדיקה

לפני שנעסוק בצד המשפטי באופן מעשי, איך היית מגדירה את העמדה הפנימית מתוכה את פועלת באותם רגעים בהם את חשה את האיום ?

amazone

New member
מה זתומרת?

אני אוהבת את התפקיד שלי אבל לדעתי המנהל שלי פוגע במערכת הבינאישית שקיימת בין העובדים ומפנה אותם האחד כלפי השני. הוא יצר 2 קבוצות במשרד - חסרי החוליות ואומרי ההן למנהל שמשתפים איתו פעולה כדי לשמור על עצמם ואותו עובד שהוא שונא ומי שהוא טוען שמחזיק לו את היד. מההתחלה - עוד מהראיון שהוא הזהיר אותי לגבי סדר הכוחות הזה, הבהרתי שאני לא מוכנה להיות מעורבת ושיראה בי נטרלית. זה החזיק משהו כמו שבועיים-שלוש עד שאחד מהמשת"פים שלו דיווח למנהל שהוא שמע אותו קורא לי מאמי. מאותו הרגע בעיניו אני לטובת אותו עובד - והוא הבהיר לי את זה באותו היום בצעקות אחרי שהעובד הלך הבייתה ונשארנו לבד במשרד [במיוחד אחרי שסרבתי יום לפני כן בפעם האלף למסור דיווח-מלכלך על בסיס שבועי לגבי אותו העובד למנהל]. ולפיכך, המטופלים שלנו סובלים כתוצאה מיחסים אלו כיוון שעובדים טובים לא רק שלא באים לעבוד כי הוא מפחיד אותם עוד בראיון, אלא גם לא נשארים יותר משבוע לאור ההתנהגות שלו ההתנהגות שלי לא נובעת מתוך חולשה אלא מתוך יכולת להתמודד מולו ומתוך נכונות שלא להיכנע לאיומים שהוא מפנה כלפיי. עצם העובדה שאני נמנעת מלהיות בחדרים מסויימים במשרד או לבד עם התרוץ העלוב הזה למנהל כבר פוגעת בתפקוד שלי. אני לא מוכנה שהוא יאיים עליי שהוא יביא לפיטוריי ביום הראשון שאממש מחופשת המחלה שמגיעה לי בעקבות תאונת עבודה שהתרחשה ובגינה נפצעתי,יזרוק משפט שהוא רואה את זה בתור אתגר לגרום לזה שלא אעבוד יותר במשרד ובלי קשר לכלום רק כדי שאשמע את זה, אני לא מוכנה לזה שהוא ילכלך עליי בקרב עובדים אחרים על כך שאני גונבת מסמכים מהמשרד שלו ושאני לסבית [גם אם כן - מה זה אמור לעניין אותו?] וכן הלאה

התמודדות עם מניפולטור

זה ברור שיש לך יכולת לעמוד ואף להילחם על שלך. ובכל אופן, האם יכול להיות שיש רגעים שאותו חלק עוצמתי שלך שיודע להגיב בנחישות מונע ממך מלמצוא שביל קצת יותר אמפטי ? אנני מתכוון לסנגר על אותו אדם, אבל בואי נחשוב על האפשרות שהבחירה שלו לנהל היא ע"י שליטה, ניסיום ליצור פילוג, שימוש באיומים, ניסיון להעליב וכו'. נניח שדרך הניהול שלו מקורה בחולשה אישיתי. חוסר ביטחון כלשהו, חרדה עמוקה . . . לא משנה. האם את מסוגלת לראות את החולשה שלו ולהתייחס עליו באמפטיה ? מה שאני מדבר עליו איננו עניין של מה בכך, הוא דורש מודעות עצמית חדה, בהירות עמוקה על חלקים שמתוכם אנו פועלים. לפעמים אנו נתקלים במצבים ואנשים קשים רק כדי ללמוד את עצמנו לעומק. השאלה שלי באה לנסות ולהעניק נקודת מבט חדשה על החוויה הרגשית שבה את נמצאת מולו. מקווה שעכשיו אני ברור יותר

amazone

New member
זה תלוי בעיני מי אתה מסתכל

גם אני עד היום עוד איכשהוא ניסיתי להפגין אמפטיה כלפיו ולא להגיב לניסיונות שלו לעורר פרובוקציות - כל עוד זה לא פוגע באף אחד. אבל הוא פוגע בעובדים במשרדכולל בי - לא כיף לי ללכת לעבודה בבוקר בידיעה שאני צריכה להתמודד איתו עוד יום וזה פוגע במטופלים שנמצאים גם כך בעמדה נחותה. לדעתי האישית הבנאדם הזה מפגין סמפטומים להפרעת נפש שמופיעה ב-ICD ולא מצליח להשתלב בחברה. אני ממש לא מתכוונת ללכת איתו ראש בראש אבל הבנאדם מנסה להביא לעזיבתי את מקום העבודה - אם מרצוני בעקבות ההתעללויות שלו ואם בעקבות לכלוכים עליי לאוזניים המתאימות בהנהלה הגבוהה יותר - והוא בתור בוס לא יכול לפטר אותי. זה כבר מגיע לרמה פלילית בכך שהוא מצהיר שאני גנבת ולהלבנת פנים וזריקת רפש בטענתו שהוא לא רוצה להעליב אבל הוא "יודע" שאני לסבית [לא מפריע לי להיות לסבית אבל לא צריך לעניין אותו אם אני מעדיפה בנים או בנות והוא לא צריך לדון בנושא עם עובדי המשרד]

למעלה