סביוני אאאוופס

סביוני אאאוופס

אתם בטח מכירים את כל הפרוייקטים הקבלניים האלו, ששמות מקוריים זה לא הצד החזק שלהם... זה נע בין השם של הבת של הקבלן_(רמות מיכל.. או נאות בושמת...) לבין שמות של פרח, מפרחי ארץ ישראל, ובצמידות עמו, השם של שכונת הפשע, שבפרבריה מנסים לשווק את פרוייקט היוקרה ,אעלק...(סביוני ירוחם... נרקיסי רמאללה).. בתוך עמינו אנחנו יושבים, וגם בנפשותינו הדויות (שלי ושל בעלי) ביצבץ לו.. אי שם ,בתכוף לכמה שנות נישואין, הרצון להפסיק לשלם כבר שכר דירה לבעלי הכוך העשן בסיטי,תל אביב, ולעבור לחלום הירוק הנובורישי בכפר, כפי שהשתקף ממדורי הנדל"ן ב"מעריב". מובן שהקורבן הזה שהקרבנו היה רק בשביל הילדים!!!! חשוב היה לנו כל כך,שינשמו אויר צח .. תיכף עשיתי,בשביל הילדים כמובן, מנוי על "בניין ודיור" ועל "עיצוב הבית" ועל "איך לקנות מטבח בסגנון הפנג שוי"... הלכנו לקורסים ב"מרכז הבניה והעידוד"... אמרנו-אנחנו נראה לכוולם! אנחנו נקנה טירה בשמינית מחיר! ולא בטירה, ונעצב אותו ככה, שהכתבים מכל המגזינים, שקנינו במיטב כספנו, יעמדו אצלנו על סף הדלת (מהמהגוני) ויתחננו, שניתן להם לצלם את הפלא האדריכלי, שאנו גרים בו למגזינם. עשינו גם הרבה טיולי הכנה- בכל בית שהזמינו אותנו חברים, ישר עלינו לקומה שניה, לבדוק את העיצוב, (אחר כך הפסיקו להזמין אותנו) הסתובבנו כשיכורים באייס, במדור הגינה, להשוות גודל של מכסחות דשא... בעלי הלך לחוג נגרות... אידיליה. רק מה צריך גם לחפש.. התחלתי לחפש. החלטנו שלא נתרחק מתל אביב, עד כמה שאפשר, ויחד עם זאת נחפש סביבה כפרית. לאחר שבועיים הבליחה ההברקה בפי-אאוריקה!מצאתי שאגתי לבעלי כפר אמיתי! שני מטר ליד תל אביב! וירוק כמו הנסיון שלנו בנדלן !! ומה שמו( שאל בעלי, תל אביבי ציני, במקור) בטון ספקני? כפאר אזר!!! עניתי. טיפשה, אישה. ענה בעלי, מכיוון שאני חיפאית במקור הוא לא התגרש ממני, עוד באותו רגע, על בסיס אי התאמה שיכלית. (החיפאים זה עם אחר בתל אביב.סולחים להם.הם מוגבלים) אלא הסביר לי בסבלנות יחסית, שמחיר ערוגה ממוצע שמה, זה יותר ממה שכל הבלוק שלנו ירויח בחמישים השנה הבאות. טוב ממשיכים הלאה. תוך חודשיים עברתי את כל מרכז הארץ:עברתי כפר שמריהו,סביון,רמת השרון....אט אט הצטמצמו להן האופציות הירוקות. כשהתחלתי ללכת באצבעותי במפה לכיוון הגליל.. אחז בידי בעלי, ביד רמה, ופסק- עד כאן! אני, מטר צפונה מכפר סבא לא מסכים לעבור.ירוק או לא ירוק. ......... הרבה דמעות ביזבזתי לא לריק, עד שהמטר התרחב קצת.. וכך קרה שקנינו את חלקת האלוהים הקטנה (מאוד מאוד קטנה) שלנו ב- סביוני אוופפססס. סביוני אופפס היא פרוייקט נדל"ני מפואר, המיועד לשכירים כמונו, שתמורת השתעבדות בת רבע מאה לבנק, יזכו לגור בקופסת נעליים, גדולה קצת מהממוצע . מכיוון שאין מספיק קרקעות לבניה בארץ, לבניית ארמונות בסגנון "דאלס", בה חדר האמבטיה של העוזרת, הוא בגודל מגרש כדורגל,בונים לגובה. מה זאת אומרת? פשוט. הרי מה רוצה זוג צעיר, חובב ירוק? הוא רוצה גינה וגם סלון וגם חדר משחקים וגם 2.3 חדרי ילדים וגם חדר שינה עם ג'קוזי בתוך החדר שינה ששימושי כל כך, ללילות התשוקה הרבים, שכל זוג עם משכנתא, מקיים באיטניררי השבועי. אממה אי אפשר הכל באותו גובה,יען כי המגרש הישראלי הממוצע, הוא בגודל המגירה בחדר האמבטיה של העוזרת מדאלס. אז מה עושים? בונים לגובה. וברוח זו הגתה האדריכלית של נאות אוופסס את תכנית הבית שלנו. לתאר לכם? ובכן: נכנסים לגינה-אין ברירה.. גינה חייבת להיות בקומת קרקע.. אחר כך- קומה שניה –סלון. קומה שלישית-ממ"ד. רביעית-חצי חדר. חמישית-החצי השני. וכן הלאה..מעלה מעלה... וככה בונים הקבלנים המודרנים.. כאילו לא היה ה11 בספטמבר-,כאילו אין אלוהים (או בעצם יש והשאיפה היא ליצור מפגש...) לגובה. אבל אם זה היה רק זה ... קבלנים הם עם..איך להגיד את זה? קבלנים הם ערש הפרטצ'יה. בעניין הזה קישון צדק. גם אם הפקידה בחברה דוברת אנגלוסקסית שוטפת, ואשת המכירות,שמה האמצעי הוא פנג שוי,גם אם הברושור עשוי מזהב...תמיד זה יחזור למשהו-בסגנון:"לך לגור,זוג צעיר תהיה מאושר" של הגשש. אז הלכנו.היתה ברירה? הקירות? אולי הם ישרים בבסיס אבל הפועל זר שעשה את הטיח היה על בטוח שיכור. הממד לא מלבני אלא טרפז. יש לנו שני חצאי חדר במקום חדרים. נזילות?כמו בדירה של סאלח שבתי (הראשונה...במעברה...) חברת אוופס תעשיות שלחה אילנו, כמצווה בחוק,פעמיים את הפועלים זרים שיתקנו. אבל, עם כל הרצון הטוב, אי אפשי לתקן ממ"ד טרפזי, יען כי הוא עשוי בטון. אז הוציאו לנו את המרצפות. סיידו איזה משבצת בחצר, והשאירו לנו את הבית מלא בוץ. אבל עדיין, עם נזילות. וככה אנו יושבים לנו,בלילות החורף הקרירים, ורבים לנו בנחת, ליד הג'קוזי הזוגי בחדר שינה נטול הקיר, לאמור:" מי אשם במחדל." וכשאנחנו גומרים לריב (והשכנים שומעים הכל, כי הקירות מגבס ..) אנחנו הולכים לאסוף את הדליים, שהתמלאו מ ים, מהנזילות מהתקרה (סיבי אזבסט) ואז אנחנו כבר עייפים מכדי לנסות לסגור את התריסים במנעול מאולתר מגומיות והולכים לישון על המרצפות החלולות. מה שמצחיק ה הוא שהילדים, שחיו נפלא כל השנים עם הפיח של המכוניות בעיר הגדולה, חטפו את האסטמה שלהם פה.. מסבניוני אוופס....

מתלהב

New member
סביוני אופס, היכן הם?

סתם שנדע
למרות שמשעשע גם לא לדעת..

fireman

New member
יתרונות מול חסרונות

של מגורים בריחוק מהמרכז.... לכל פלוסים יש מינוסים....אני מעולם לא הצלחתי להבין כיצד מחירי הנדל"ן באזור המרכז מגיעים למחירים שהם מגיעים, זה פשוט נתפס לא הגיוני או שכל תושבי אזור המרכז גוררים על כתפיהם משכנתאות במשקל של 6-7 אלף ש"ח בחודש ומוצאים את עצמם משתעבדים לקירות ובלטות. את חשבת על אפשרות הגליל...אני מאמין שבמחיר הדירה שרכשתם יכולתם לבנות וילה על חצי דונם באוירה כפרית ופסטורלית ועוד להשאר עם עודף למכונית משפחתית.... אבל הוא לא הסכים להרחק מהמרכז.... זה כבר עניין שביניכם וכאן איש מאיתנו לא יכול להתערב.... אני אישית תושב דרום הארץ, אמנם חי בעיר אבל עדיין לא נתפס לי אזור גוש דן כמקום שאפשר לחיות בו עם איכות חיים, ולא שכאן בדרום הכל ורוד כי זה פשוט לא ככה, שוב, יתרונות מול חסרונות..... מדינת ישראל היא מדינה קטנטנה....מי שבחייו לא היה בחו"ל לא מבין מה זה מושגים של גודל מדינה כאשר הוא חושב שלהגיע ממטולה לאילת זה רחוק ומצריך תכנון של חודשיים לפחות.....בארה"ב מדובר במרחק מגוחך לכל הדעות...ומכאן אני לא מבין את העקשנות שלא להתרחק צפונית מכפר סבא..... הרי נניח ובעלך עובד בת"א....הוא קם בבוקר והוא צריך לנסוע עד לעבודה לפחות שעה....סליחה.....לנסוע 10 דקות ולעמוד עוד 50 בפקק....את אותה השעה הוא יכל להעביר בנסיעה מאזור יבנה למשל.....או מרחובות שעדיין נחשבות ל"מרכז" והמחירים? רבע מבת"א. בסופו של דבר, עיר זו עיר, כל עיר נותנת את השירותים הבסיסים הנדרשים לאזרח, בין אם מדובר בקופת חולים, בתי ספר, גנים, קניונים, תחבורה וכו.... השאלה כאן היא כמה חשובה איכות החיים לעומת החיים בתוך הבלאגן כך אני קורא לזה?

ושוב המקום להגיד עוד פעם

פרבור - אל תגידו שלא אמרנו לכם המחיר בטווח הארוך של ישובים כפריים הוא יורת גבוה- גם סביבתית וגם כלכלית. כלכלית - לוקח יותר זמן להגיע ממקום למקום מאשר בעיר. היות ואי אפשר לפתח תחבורה ציבורית לפרברים, הפקקים רק ילכו וחריפו - כך שנסיעה ממודעין לתל אביב תיקח שעתיים ואח"כ 3 ואכ"ח 4. וכו'. כלכלית- לפתח תשתית של תחבורה מים ביוב וחשמל על פני כל אזור הגליל זה הרבה יותר יקר מאשר באזור מצומצם סביבתית - זה אסון לפי כל קנה מידה. מצד שני גם בניה גבוהה מידי לא מקטינה צפיפות ולא אפשרית כלכלית.

דור לוי

New member
דרך ביניים

בראשון לציון וגם ברחובות בתקופתו של רכטמן ז"ל כראש עיר ובכלל בסביבה, בנו בצפיפות בבנינים של 4 קומות צמודים זה לזה במקרים קיצוניים עד מטר זה מזה
באזור שבו אני גר, במרכז רחובות היתה התעקשות של בעל הקרקע עם העיריה, ובמחיר של אובדן מספר אחוזי בניה הוא הצליח לשכנע לקבל אישור לבניית בתים של 8 קומות עם רווח כפול ביניהם ובסידור של זיג-זג. כך שהחלק הקרוב ביותר בין שני בנינים יהיה הפינות. כך בראיה חדשנית לתקופתו (שנות ה 70) הצליח להגיע למרווחים יחסית גדולים מאוד בין הבניינים. בין הבניינים נשאר מקום גם לגינות ציבוריות.

fireman

New member
ראשית

אתה לא יכול להכריח את כל תושבי מדינת ישראל לגור בערים גדולות....כנראה שעדיין יש (לא מעט אפילו) אנשים שמעוניינים לגור בישובים כפריים/קהילתיים/מושבים/קיבוצים..... קראתי את אחד המאמרים שצירפת בקישור לאתר..... מדובר שם על בעיה של כבישים מהירים המזינים את הכבישים העירוניים שהם בעצם צוואר הבקבוק....ולמה זה קורה? תכנון תחבורתי דפוק....ולא, לא במחלפים, לא ברוחב כבישים, לא ברכבות וגם לא באוטובוסים....הבעיה היא תזמון בעייתי של רמזורים. קיימים כבישים שבהם רמזורים בתוך הערים הם כל הגורם של הבעיה, ישנם מקומות כמו כביש ז'בוטינסקי ברמת גן שתזמון הרמזורים שם הוא פשוט רשלנות פושעת, דמגוגיה תחבורתית, צריך לחתוך את הידים למי שתיזמן את הרמזורים לאורך כל הרחוב הזה, כל כך פרימיטיבי, כל כך איטי, כל כך מעקב וכל כך לא אמור להיות ככה. כל רמזור על הכביש מחייב עצירה וזה! מה שגורם לצוואר הבקבוק! אופן הזרמת התנועה מהכביש המהיר אל תוך העיר מפגר בצורה לא נורמלית, במקום לאפשר לתנועה לזרום, עוצרים אותה.....פשוט טיפשי לכל הדעות.

דור לוי

New member
../images/Emo32.gifכ"כ שמחתי לקרוא מה שכתבת...

אתה הראשון (חוץ ממני) שאני שומע שמתבטא כך! את התנועה בדרך ז'בוטינסקי אני כמעט ולא עובר אבל, כ"כ מזכיר לי את מחלף רמלוד שבנו בעשרות או מאות מיליוני שקלים בכביש 40 מעל כביש 44 כדי לפתור בצורה מושלמת בעית תנועה שאפשר היה לפתור בצורה סבירה בשינוי גאומטריה ורימזור קלים של צמת בעלות זניחה יחסית. שאלה, גם אתה, במקרה של רמזור לא מכוון שמפריע לך דואג להתקשר לכוון אותו, או שאני ה"משוגע" היחיד שעושה את זה? (השתמשתי במרכאות כי בהחלט, אם יודעים איך, אפשר ללחוץ במקום הנכון ולכוון רמזורים וזה חוסך זמן רב. זמן כידוע שווה הרבה כסף... עשיתי זאת עשרות פעמים ובאופן מפתיע למדינתנו זה במקרים רבים עובד).

fireman

New member
תתפלא אבל אני מאותם

אנשים שבמידה ורואה את הפאק הכי קטן הוא מייד מרים טלפון ל106 בין אם מדובר ברמזור שאינו פועל קשורה, תאורה לקויה בצומת כלשהי וכוליי וכוליי.. אני אישית תושב העיר באר שבע והספיקו לי 2\3 נסיעות לרמת גן ברכבי הפרטי בכדי להבין כמה מטומטם היה מי שתזמן את הרמזורים על ז'בוטינסקי.... אם במקרה יוצא לך להגיע לבאר שבע....תעלה על כביש שדרות רגר שחוצה כמעט את כל העיר באר שבע מהכניסה הצפונית ועד למרכז העיר.....כביש של 3 נתיבים בחלקו הצר ו6 נתיבים בחלקו הרחב (לכל כיוון כמובן) 16 רמזורים לאורכו ואתה תראה שברגע שהירוק הראשון מופיע, במידה ואתה נוסע כחוק....אתה נוסע את כל הכביש (כ6 ק"מ) הזה בירוקים.....זה פשוט גאוני....זה תכנון מושלם! קח את הכביש הזה....תתזמן את הרמזורים כמו בז'בוטינסקי....במקום 5 דקות זה ייקח חצי שעה.... אישית אינני יודע היכן אתה גר אבל אני אספר לך סיפור קטן..... על המוקדים העירוניים במרבית העיר יש למרבית התושבים רק תלונות והמון, על מענה לא מקצועי, איטי, טיפול לוקה בחסר, חוסר יחס וכדומה.... לפני כשבוע וחצי רכב שהחליק בצומת ליד הבית שלי בשעה 4:30 לפנות בוקר התנגש בעמוד תאורה והעיף את כולו מהמקום כשהוא זורק אל הכביש מלא אבים מאי התנועה שהיה מרוצף בחלוקי נחל גדולים. התקשרתי למשטרה שיבואו לסגור את הצומת או משהו כי בכל זאת הכביש עם עמוד תאורה באמצע ומלא סלעים, פשוט סכנה....לאחר הטלפון למשטרה התקשרתי למוקד העירוני....לאחר שהבנתי שהמשטרה לא תגיע בגלל שאלה מטומטמת ביותר "יש נפגעים?" אני בקומה שלישית, 150 מטר מהצומת ואת רוצה שאני אדע אם יש נפגעים? פשוט ידעתי שאין עם מי לדבר. ניידת ראשונה של המוקד העירוני הגיעה לאחר 8 דקות בדיוק, אחרי עוד 10 דקות הגיעה משאית עם מנוף של קבלן החשמל של העיריה והם התחילו לעבוד במקום.... העמוד המרוסק הועמס על משאית ונלקח משם והכביש נוקה ע"י עובדי המוקד העירוני. למחורת ב9 בבוקר כבר התחילו להרכיב עמוד תאורה חדש.... ואם זה לא מוקד עירוני לתפארת אני לא יודע מה להגיד....אפילו אני לא האמנתי למראה עיניי....(שוב, דעות קדומות על מוקדים עירוניים) בהחלט יש מה ללמוד מהם.

קוקימן

New member
תירוץ מופרע לאי כיוון רמזורים

קראתי במקומון לפני מספר שנים. אני גר ברחובות, אבל ייתכן שזה התייחס לראשון או לנס ציונה (מקומון משותף). התירוץ של מנהל מחלקת התנועה לכך שהרמזורים לא מכוונים היה, שהם מכוונים לטובת מי שמגיע מהרחובות הצדדיים כלומר לטובת המקומיים. כך לדבריו, זוהי דרך למרר את החיים לחוצים את העיר בתקוה שיסעו בכביש עוקף. אגב, גם ברחובות מתחילים להרגיש שיפור במוקד (גם התחלף ראש עיר - יש לו הרבה עבודת שיקום לעשות אחרי קודמיו). האמת שקיבלו הצעה ששלחתי לפני כשנה, סללו נתיב עוקף מימין לצומת מסוים, שינו גאומטריה בצומת מה שממש פתר סופית בעיה של שנים מכתב פרגון נמצא בפורום רחובות בתפוז וגם בפורום המוניציפלי של עירית רחובות.

fireman

New member
גם זה לא נכון במקרה זל ז'בוטינסקי

תעלה על רחוב בן גוריון החוצה את ז'בוטינסקי על הגבול בין בני ברק לר"ג. תיסע על בן גוריון מכיוון מגדלי ב.ס.ר ההולכים ונבנים לכיוון ז'בוטינסקי בכדי לחצות אותו....אתה תראה שהרמזור שם נותן מופע ירוק של 5-7 שניות בסה"כ. 3 מכוניות עוברות בכל פעם בעוד הטורים של המכוניות מגיעים עד לצומת של קניון איילון.

Gordo

New member
אז ככה

אנחנו בונים בית בהרחבה של מושב נחשב ליד אשקלון אנחנו נהנים מהרבה יתרונות:
המגרש הינו מגרש דיי גדול (קצת יותר גדול מחצי דונם)
המחירים סבירים
האזור יחסית קרוב למרכז. שלושת רבעי השעה לראשון, ושעה לת"א. כשהכבישים פתוחים לגמרי אפילו יותר מהר.
זו שכונה חדשה לכן כל התשתיות חדשות; חשמל, ביוב טלפון וכד'.
אנו נהנים מכל הייתרונות של מושב: שקט, אין הרבה תנועה.
ישנה וועדת קבלה למושב ולכן האוכלוסיה פה יחסית טובה. וכד' אך כמובן יש כמה חסרונות:
המועצה האיזורית פה דיי מושחטת. מכיוון שהמושב שלי הינו מושב "נחשב" לעומת מושבים צמודים שהם מושבים "נכשלים" אנו משלמים הרבה יותר מיסים.
יש רכבת בקרבת מקום. היא איננה עושה רעש כרגע כי היא יחסית רחוקה, אך אף אחד לא הבטיח שלא ירחיבו את הפסים וכד' אנו מאוד מרוצים מהמקום.

יש גם תחנה של הרכבת במושב?

כי אם יש, מתחילה לארוז...
הרכבת לא עושה רעש, גם בעתיד..רעש יש בתחנות גדולות, לא בפסי רכבת..זה לא כביש, לא מרחיבים לשתי הצדדים, אלא התנוע יותר גדול באותם פסים...אין מה לפחד. מזל טוב לבית החדש! דרך אגב, התושבים האיכותיים ( מה זה בדיוק? - לי יש שכנה זמרת אופרה לשעבר, מחשפה מאוד "איכותית") יכולים להפיל את הנהגה המושחתת, ומיסים זה עיניין של החלטת התושבים. אם משקעיים את הכסף בישוב, ולא מבזבזים, זה לטובתכם...

למעלה