סבים בגן - נושא שמפריע לי

nogael

New member
סבים בגן - נושא שמפריע לי

אני גרה בארה"ב, והשנה בכיתה של הילדה שלי (טרום חובה) שתי אמהות לקחו על עצמן לארגן (בשיתוף הגננות) פעם בחודש יום של סבא/סבתא. כלומר, הסבים מגיעים לכיתה ועושים פעילות עם הילדים.
לילדה אין כאן סבא וסבתא אך זה לא הטריד אותי במיוחד. עד שראיתי תמונות שהגננות צילמו במהלך המפגש הזה, והייתי מוטרדת. ראיתי שלמעט מאוד ילדים הגיעו סבים וסבתות, האמהות של אלו שהגיעו הסבים נשארו גם בפעילות, ויצא שכולם כירכרו סביב הילדים שהיו איתם הסבים והאמהות שלהם. הפעילות היא יצירה, ובתמונות ראיתי שהילדה שלי יושבת לבד לפעמים בשולחן עם מבט משועמם, לפעמים ישבה בשולחן עוד ילדה מחובקת עם הסבתא והאמא והגננת כמובן באה להיות איתן והילדה שלי עדיין זנוחה לבד. בתמונות נראה היה ששאר הילדים שהסבים (והאמהות) לא הגיעו גם הם יושבים לבד עם מבט ריק בעוד הילדים עם הסבים חוגגים. התמונות ממש הרגיזו אותי. אם היה מדובר במשהו חד פעמי, ניחא. אך פעם בחודש לעשות את החינגה הזו שרבים מילדי הכיתה לא יכולים להשתתף בה?
מה דעתכן? הייתן נגשות לדבר עם הגננות או עם מנהלת הגן?

האם זאת פעם ראשונה שהארוע הזה מתקיים?

במידה וזאת פעם ראשונה, שווה לחכות ולראות איך "יראו" המפגשים הבאים.
דיברת עם הילדה? איך היא חוותה את היום סבא/סבתא הזה?

במידה וזה בעייתי, הייתי מדברת עם המורה. מהמקום של מה שהרגשת מהתמונות ומה שהילדה חוותה ביום הזה.

חשוב לי לציין שאני לא חיה בארה"ב ואולי לא מכירה את המנטליות שם.

nogael

New member
זו לא פעם ראשונה

ולמפגשים תמיד יש אופי דומה. פשוט עד עכשיו לא ראיתי היכן הם תולים את התמונות מהמפגשים האלו (זה היה איפשהו במזדרון של כל הגן, לא היה לי מושג שזה שייך לכיתה של הילדה שלי).
אני לא רוצה לדבר על זה עם הילדה, כי אם היא לא העלתה את זה בפני אני לא רוצה לייצר בפוטנציה אישיו. על פי התמונות היה ברור שהיא ממש לא נהנית ומבואסת.
בינתיים קראתי בעלון הגן שבכלל מדובר ביוזמה מטעם הגן ושבנוסף לסבים מוזמנים גם אנשים מבוגרים מהקהילה... בפועל רק הסבים מהגן מגיעים (על פי התמונות), אבל זה בכלל עשה לי הרגשה נוראית, מה, כל אדם מבוגר מהרחוב יכול לבוא פעם בחודש לעשות אינטראקציה עם הילדים?
אני קיבלתי החלטה, ביום ו אני לא שולחת אותה לגן.

שווה לדעתי לעבור "במקרה" עם הילדה ליד התמונות ולשאול אותה

על הפעילות הזאת. מה עשיתם? האם נהנת מהפעילות? שאלות כלליות כאלה, שיאפשרו לה לספר, בלי שאת מנחה עם שאלות שליליות או מה שאת רואה בתמונה. יתכן שקרה משהוא שלא רואים בתמונות ולכן היא לא משתתפת/עצובה.

חבל שאת פועלת בלי לדבר עם הגננת, זה יכול להיות מאוד שונה ממה שרואים בתמונות. שווה בעיני לשאול גם הורים אחרים בגן.

המון המון בהצלחה

alphadelta

New member
יופי של רעיון

לעבור במסדרון כאילו במקרה, ולדבר על התמונות. דרך אגב, ילדים רואים דברים אחרת מאיתנו. ילד חזר הבייתה ואמר ״ אף אחד לא משחק איתי״ כשההורים חזרו אלי למחרת מבוהלים סיפרתי להם איך הילד שבנם רצה לשחק איתו לא רצה. ובנם הרגיש דחיה צורבת. ולמרות ששיחק אחר כך עם אחרים. משקל הדחיה מהילד היחיד איתו רצה לשחק היה כבד יותר מלשחק עם שאר הילדים. ולפעמים זה ההפך. משהו שנראה לנו טראומתי לחלוטין עובר לידם בקלילות. יופי שאת עירנית. ויודעת מה מתרחש בגן. לא כל ההורים כאלה. בנוסף לשיחה עם הצוות פשוט לברר עם בתך.

een ogenblik

New member
לא בארה"ב

בבית ספרה של כאוס מארגנים כל שנה יום (יחיד) המיועד לאירוח סבסבתא לכיתות הגן וכיתה א'. מכיוון שזהו ביה"ס מרובה זרים, נאמר במפורש של מי שבא מטעם המשפחה מתקבל. בשנה הראשונה לא התייחסנו לכך, ובמילא כאוס לא דיברה כמעט על מה שקורה. בשנים הבאות עשינו תורנות מי הולך איתה. ה]עילות הייתה בצורת תחנות ביניהן עברו כל הקבוצות, והקבוצות צוותו כך שיהיו מכל הגילאים בכל קבוצה, ואם יש אחים הם יהיו באותה קבוצה. לחלק גדול מהילדים באו, באמת, לאו דווקא סבים וסבתות. מהפעם בה הייתי, נראה שילדים שאינם עם בן משפחה, מטופלים על ידי אנשי צוות ההוראה, ולפעמים מצוותים אליהם מבוגרים שבאו במילא לילדים אחרים.

מכיוון שזה אירוע חודשי ולא שנתי, היייתי בודקת האם יש הורים אחרים השותפים לדעתך ויחד, כקבוצה, פונים להנהלת הביה"ס. היוזמה כיוזמה היא יפה, אך המטרה אמורה לשרת קשר קהילה/משפחה-מורחבת עם הילדים, ואם בפועל רק מתי מעט משתתפים בזה, יש לכם זכות לבקש שהיוזמה תפסק. ברור ששתי האמהות היוזמות רואת זאת בצורה אחרת, כי סביר להניח שילדיהן זוכים לביקורים באותו יום. לכן היוזמה הנגדית חייבת להיות של קבוצת הורים, ולא שלך לבדך.

Mottek

New member
האם דיברת עם הגננת?

אני מבינה את מה שאת אומרת, אבל חשוב לשאול את הגננת מה היה בגן באותו יום ולא ישר לקפוץ למסקנות, בעיקר כשהבת שלך לא מתלוננת. תגידי לה שאת ראית את התמונות שצילמו ביום סבים האחרון והבת שלך נראית לך כצת עצובה ושהיא ישבה לבד. תשאלי אותה מה היה באותו היום בגן. אולי בדיוק לפני שצילמו היא רבה עם ילד אחר או שהיא לא רצתה לקחת חלק באותה פעילות?
רגע לפני שאת משאירה את הילדה בבית, אולי תשלחי אותה לגן בכל זאת ותעשי ביקור פתע בגן ותראי בעצמך מה עושים שם?
לפי התשובה של הגננת תחליטי מה את רוצה לעשות הלאה. אולי תדירות של פעם בחודש זה יותר מידי? עוד שאלות שהייתי שואלרת את הגננת הם מה המטרה של הפעילות עם הסבים? אולי זה פשוט לקבל את השונה ולהרגיל אותם להיות בחברת זקנים. וגם האם הגננת מודעת שלבת שלך אין סבים קרובים, ואיך היא מתכוונת להתייחס לזה (היא בטח לא היחידה). אם התשובות של הגננת לא מספקת אותך תמיד אפשר לפנות להנהלה.
בהצלחה ותחזרי לעדכן.

alphadelta

New member
אאוץ׳, זה בטח נוגע בנקודה רגישה. גידול הילדים הרחק מהמשפחה.

אכן יכול להיות מציק. אני הייתי שואלת את הגננת בדרך חיובית מה המטרה של המפגשים האלה? והאם יש דרך בה אפשר לכלול את הילדים שסבא וסבתא לא גרים קרוב? הייתי מציעה למצוא יחד עם הגננת פתרונות יצירתיים לעיניין. להסביר איך את מרגישה. אבל בעדינות. להיות גננת זה לא פשוט. אולי לאמהות שארגנו יש סיבה שאת לא מודעת לה ולכן מארגנים את זה.אגב, רעיון: אני זוכרת כמה פעמים בהם בני משפחה היו מוזמנים חברתי הלכה על תקן הדודה, היו פעמים שאני הלכתי להיות ה׳דודה׳ של ילדים של חברים. אשה מבוגרת מקהילת בית הכנסת באה כמעט לכל הופעה בה השתתפו ילדי על תקן ה׳סבתא׳. פשוט יצרנו לנו משפחה

carlimi

New member
וואו

פעם בחודש? נשמע לי ממש המון.
גם אם כן היו כאן סבא וסבתא ....ו ממש התחייבות גדולה.
אצלנו לא היו ימים כאלה, ואם כן, א אחד שנתי, בודד ....
בהחלט הייתי מדברת עם הצוות של הגן.

בהחלט יש מקום לשוחח עם הגננת ולהסב את תשומת ליבה

לזה.
&nbsp
אני חושבת שפשוט הצוות בגן לא חשב על זה שזה יכול לפגוע בילדים ושזה נושא רגיש ולכן חשוב שכן תגידי להם על כך.

למעלה