סבים וסבתות

teaali

New member
סבים וסבתות

יש לי ילדה בת שנה שהיא גם נכדה ראשונה והיא אוהבת הרבה לצאת לגן משחקים לטייל וכו פעם בשבוע אנחנו לוקחים אותה לבקר את הסבים והסבתות שלה. הבעיה מתחילה מפה כשאנחנו הולכים לסבא וסבתא שהם ההורים שלי היא נהנית מכל רגע משחקת כולם מסביבה וכל מה שהיא רוצה היא מקבלת במיוחד היחס החם שנותנים לה הורי ואחיי ומה לא עושים בשבילה והיא תמיד מקבלת מהם מתנות ותמיד מרשים לה לגעת במה שהיא רוצה בתנאי שזה לא מסוכן אבל כשאנחנו הולכים לסבא וסבתא שהם ההורים של בעלי היא לא מקבלת יחס חם לא מתייחסים אליה לא נותנים לה לגעת בכלום ואח ואחות של בעלי בכלל לא מתייחסים אליה היא לא מקבלת מהם מתנות בכלל רק ביום הולדת וחמי בכלל לא מתייחס אליה. היא מסתכלת עליו בצורה שאני אפילו לא יודעת איך להגדיר עוברת לידו וכלום הוא לא מתייחס נראה לי שהיא נפגעת למרות שנראה שהיא לא מבינה ושהיא עדיין קטנה אבל ממש רואים שהיא משחקת איתי או עם אבא שלה היא כל פעם מסתכלת על סבא שלה. חמתי משחקת איתה רק כשמתחשק לה. מה עושים

אלה_ה

New member
נראה לי שלפחות עכשיו בגיל הזה

את נפגעת מהיחס הרבה יותר ממנה. ואני מאוד מבינה את ההרגשה שלך. אבל מה אפשר לעשות? את לא יכולה לשנות אנשים. לגרום להם להביע יותר אהבה. זה משהו שצריך לבוא מבפנים. את צריכה לחשוב שהיא מקבלת המון אהבה מאנשים אחרים. ויחס גורר יחס-כמו שהם לא נותנים יחס ככה הם לא יקבלו יחס ממנה. ואולי יום אחד הם יצטערו על זה..

לאה_מ

New member
גם אצלנו יש הבדלים בין הסבים

אבל אני מאמינה שחשוב מאד לגדול בקשרים משפחתיים טובים, ולכן אני משקיעה זמן ואנרגיה בקשרים האלה, והילדים שלי רואים את הסבים והסבתות משני הצדדים לפחות פעם בשבוע. מכיוון שהקשרים האלה טבעיים ומובנים, גם ההבדלים באופי בין הסבים הופכים לטבעיים ומובנים. אז אצל סבא אחד משחקים בחוץ בכדור או מתגלגלים על השטיח או בונים בלגו, ואצל הסבא השני אפשר מקסימום לצפות בטלויזיה, אבל הם מוצאים להם מה לעשות בכל אחד מהבתים, וגיליתי כבר שגם אחרי 8 שנים אין להם העדפה ברורה לסבא היותר "כיפי". ואגב - אני ממש לא שמחה שמביאים מתנות כל שבוע. הצטברות הג´אנק בבית שלנו היא כבר בלתי נסבלת. לכן, מבחינתי, עדיף שמתנות ינתנו לעתים רחוקות ויהיו דברים שהילדים יותר רוצים או יותר זקוקים להם, וגם שלא יתרגלו לקשר את הסבא או הסבתא למתנה - סבתא באה כי אנחנו רוצים לראות אותה והיא רוצה לראות אותנו, ולא כדי להביא לכם מתנות. כך שבעיני התשובה לשאלתך מה עושים היא - שום דבר אופרטיבי מיידי. מקבלים כל אחד כפי שהוא, לא מתלוננים ולא משוחחים על הסבים בפני הילדים, ומשתדלים לשמור על קשרים קרובים. אגב, יש אנשים שקל להם יותר לתקשר עם ילדים צעירים מאד ויש כאלה שיודעים לתקשר רק עם בוגרים יותר, כך שמאד יתכן שסבא ש"מתעלם" מתינוקת, דוקא ימצא שפה משותפת עם ילדה בת 10.

מירי,

New member
אולי התשובה לא תמצא חן בענייך...

אבל אני חושבת שלך "פשוט" יש בעיה עם החם והחמה שלך ואת משליכה מכאן על הילדה! מה רע בלקבל מתנה רק בימי הולדת? מתנות עושות את הסבא וסבתא טובים יותר? אני אישית אוסרת על החמים שלי מתנות לילדים בהרבה מיקרים! ואימי כמעט אינה קונה להם דבר והם מתים עליה... (הם מתים גם על האחרים רק שאיתם נפגשים פחות). לי כילדה היתה העדפה מובהקת לסבא וסבתא מצד אחד (של אבא) ואני יודעת עכשיו (כמובגרת) שחלק מהעדפה היתה היחס של אימי והעדפותיה... אבל עם השנים גם למדתי מה היחס שאני מקבלת מכל אחד מהם והתנהגתי בהתאם , אם הם לא יהיו סבא סבתא ודודים טובים , היא לא תרצה ללכת אליהם. מה שבטוח שכעט היא עדיין לא נפגעת מהם ומהיחס שלהם! וברור שסבתא משחקת איתה רק כשמתחשק לה! זה היתרון בלהיות סבתא- לא??? ובנתיים לא עושים כלום פרט מלשנות את היחס שלך כלפיהם!!!

למעלה