|סבים סבתות ...שיהיו בריאים..

ע י ן

New member
|סבים סבתות ...שיהיו בריאים..../images/Emo36.gif

מה עם סבים סבתות ...? איך ההורים שלכם מגיבים לכל המורכבות ? איך ההורים והמשפחה של בן/בת הזוג מקבלים את המשפחה המורכבת ? לי יש חריקה קלה..... חד הוא בן יחד להוריו ...הלא צעירים. אנשים מופלאים , שלהם כאמור שניי נכדים , ילדיו של חד :שרוך וציפורה. הם חוו בכאב חלק גדול מהזוגיות הקשה שהייתה לחד בנישואיו הראשונים. כשחד החליט לפרק את החבילה ...לדעתי הם די נרתעו..התבלבלו..דאגו.. אותי הם קיבלו בחביבות וכך גם את ילדיי. אנחנו נפגשים לא מעט ...ארוחות משותפות חגים ...מסעדות ימי הולדת... הסתבר שבגלל הזוגיות הקשה שהיתה לחד עם אישתו ...ההורים נדחקו לקרן זווית ולהוציא פעם או פעמיים בודדות..הם חגגו חגים בגפם. אני מאוד מעריכה אותם ומכבדת אותם , זוג קשישים אינטלגנטיים ,אנשי שיחה חמים ,נאורים.. מאוד מיוחדים. מה שמפריע לי ...איך להגיד...? יש להם רגישות ומעורבות (התערבות )מופרזת לגבי שניי הנכדים. אף פעם מה שחד עושה למענם ..ומה שאנו כולנו עושים ..לא מספיק טוב. הם מתעקשים להנציח את הכאב של הפרידה ...אין גבול לרחמים שהילדים הללו ראויים להם...ביקורת נוקבת מאוד על שהילדים חיים את חייהם כילדים להורים גרושים . זה מתחיל במקום מגורינו...אשר לטעמם מרוחק ממקום המגורים של הילדים כך שהם לא יכולים להגיע בעצמם אלינו ...(מרחק 20 דקות נסיעה) זה עובר דרך הסדרי הראיה ..שכמה שהם נחשבים הסדרי ראיה נרחבים ...בעינהם הם נורא מצומצמים...והם ממש רותחים על זה. אחר כך...דרך החדרים שלהם בביתנו...למה לילדים שלה החדרים הגדולים יותר...?החדרים של שרוך וציפורה בביתנו...לא מספיק מרווחים... ובזמנים שהילדים איתנו...ביקורת על כמה מעט עשינו איתם...מה עם הצגות וסרטים וקונצרטים ומכון ויצמן...? למה לא עושים איתם יותר ? בזמנים שמתגלה קושי אצל גרושתו...מיידית אנו חייבים לעמוד דום ! הכל "למען הילדים" הם גם מקפידים על קשר עם גרושתו של חד...למען הילדים. זאת למרות שהיא אינה בוחלת באמצעים להשיג מהם כל מיני טובות הנאה ..ועזרה עם הילדים...וממש מתזזת את הקשישים ...לבוא לקחת ..להסיע להחזיר...לקנות.. ניסינו לדבר איתם , חד מתרגז מזה ובכל פעם מחדש מזכיר להם שיש לילדים האלו אמא ואבא... זה לא עוזר, הם לא מוכנים להרפות...הם ממש חיים דרך הנכדים... לא פעם אנחנו מוצאים עצמנו בהתקפת טלפונים לאחר שיחה עם גרושתו... אם היא מבקשת משהו...וחד בוחר לא להיעתר לבקשתה...- מתקפת טלפונים וביקורות...היא מגייסת את הוריו המודאגים... לי זה קשה מפני שלא פעם דברים מתנגשים אחד בשני...טובתנו לעומת טובתה או נוחותה של גרושתו...ואני מרגישה שחד לעיתים ממש נקרע. אני חברה טובה של אימו...אנו משתפות אחת את השניה בהמון ...עד הילדים! היא מצלצלת לבקש להכין לחד שניצל אמיתי ולא קנוי ...עין יקירה את יודעת הוא צריך ויטמינים...מה עם המחשב ? שלא יישב הרבה שעות מול המחשב ... בכנות לומר : עם זה אני מסתדרת ...מגייסת את כל סבלונותי...והערכתי אליה .הבעיה מתחילה בביקורת בהתערבות...בציונים הנמוכים שאנו מקבלים מהם בעיניין ילדיו של חד.

ע י ן

New member
שניצל אמיתי לשרוך...טעיתי בכינוי..:

לא לחד ...אשר לגמרי לא סובל מאנמיה או חוסר ויטמינים...אימו של חד דואגת לשרוכי הרזה...

*יערית

New member
קצת מכל דבר....

מאז גרושיי יש לי קשר מזערי ביותר עם הוריו של האקס...לא בגלל שאני לא רוצה בכך..אלא כך העדיף האקס חבל לי..הבית שלי פתוח גם בפניהם כמו שפתוח בפניו אז זה כבר כמה ימי הולדת שהם לא מגיעים לחגוג עם הילדים ומשפחתי והילדים שואלים על כך...מדוע ולמה? לגבי הוריו של בן זוגי..הכרנו ונפגשנו פעם אחת..הוריו מבוגרים שואלים לשלומי בכל יום ויום.מזמינים בכל פעם..אך אם זאת אין לנו ילדים משותפים {עדיין}כך שההכרות היא כרגע שטחית ובתקווה שזה ישתנה בעתיד הקרוב.... לגבי הוריי....טוב הם מרוקאים את זה כבר ציינתי למרות שתמכו בי בגרושים..למרות שידעו שאני רוצה לעשות רק מה שטוב לי בחיים...כאשר אמא שלי שמעה על בן זוגי היא שללה מיד מבלי להכירו..אמרה לי שזהו אני תמיד עושה טעויות והנה אני לקראת עוד טעות בחיי.... מסתבר..והסתבר לה עד כמה קל לאהוב אותו..להעריץ אותו.. הוא נכנס לעורקי משפחתי בקלות {וזו משפחה גדולה ברוך השם} בצניעות רבה....ומה שהוא שידר גרם להם כנראה להחזיר לו אהבה בחזרה..אמא שלי...אני בטוחה..פשוט בלעה את לשונה מאז ואני לא שומעת מילה אחת עליו יותר...רק דברים טובים {היא אפילו דואגת לו יותר מאשר לי}היא והוא יצרו קשר נפלא...זו הפעם הראשונה שבן זוג שלי יוצר קשר כזה עם אמא שלי אבא שלי קליל יותר....הוא מסכים לכל מה שהולך עם הלב.... בסה"כ הכללי אין לנו מי שיתערב בחיינו.....למדתי הרבה לקחים בחיים בלי שום קשר לפרק א' שלי שבו לא היתה התערבות אך כל הזמן הרגשתי שרוצים להחזיר את התכשיט שלהם הביתה{בן יחיד} זהו...אומנם אנחנו יחד רק שנה וחצי.....אך אני מרגישה שהוא תמיד היה איתי ..במחשבותיי..בחלומותיי.... זהו..

עלמה2

New member
לנו יש מזל ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

שיש לנו את אמא שלי, היא סבתא אמתית שגם קיבלה את ילדיו של בעלי, עד שנותק הקשר, היא קיבלה אותם תמיד והכינה עבורם מטעמים ומתנות בביקורי סוף שבוע. אבל אמא של המוכרב שלי היא משהו מיוחד היא עדין חיה את העבר, היא הרבה פעמים אחרי הרבה שנים קוראת לי בשם של האקסית. גם איתה נותק הקשר ביוזמתה, לטענתה בגלל נישואנו הילדים שלו סובלים ואיבדו את אבא שלהם באיזשהו שלב נותק עמה הקשר כשבני הגדול היה כבין שנתיים, הקשר התחדש כשיום אחד טיילתי בקניון עם תינוקת בת שנה בעגלה והיא ניגשה ושאלה " של מי התינוקת ??????????? אז אמרתי לה שזאת הנכדה שלה, היא היתה הההההמומההההההההה. היום יש קשר מאד קר, הבן שלי עושה תמיד השוואות בין הסבתות, ויותר נחמד שהיא קוראת לנו בשמות של האקסית והנכדים הראשונים. אבל היא למדה עם הזמן להבין שהיא הפסידה אותי היום היא חותרת יותר ויותר להיות בקשר להתעניין והיא רוצה להנות מהנכדים. כשקיבלנו את מכתב החרטה מהאקסית שלנו, הדבר הראשון שעשיתי התקשרתי ואמרתי, שיש לי משהו חשוב לספר ולהקריא לה, היה לי מאד חשוב להראות לה במי זה היה תלוי , היא שוב היתה הההההההההמומהההההההההההה !!!! זהו יש לנו סבתא אחת ההההההההמומהההההההה ואחת ננננננננהדרתתתתתת. סבים אין לנו, הם עפו לשמים

עלמה2

New member
אה פיספסת הרבה....

אור, אני כל כך עסוקה אבל בהמשך אני יספר , דוקא פתאם עלה לי לפרסם את המכתב ( ללא חשיפת יתר) מה דעתך על פירסומו, דוקא נחמד ! עלמה

כאן קיבלתי פטור ../images/Emo8.gif

הסבא והסבתא מצד האמא יצאו מהתמונה יחד עם האמא. הם מתקשרים ומתראים עם הילדים לעיתים רחוקות מאוד! ניתוק הקשר, נובע כנראה מחוסר בטחון שמישהו רוצה אותם במשפחה החדשה - מצוין! חמותי אשה מבוגרת וטובה ולא מתערבת לנו בחיים. אני מחבבת אותה אבל אנחנו כמעט ולא מתראים, היא אשה חולה, לא מארחת ולא מתארחת וחבל. ההורים שלי מתפקדים כסבא וסבתא לכל דבר, הם מאוד אוהבים את הילדים והקשר אתם חם ואוהב. יש לי הורים נפלאים ומשקיענים שמקיימים בית פתוח וחם לכל הנכדים. נורא כייף אצלנו בחגים ובימי הולדת. אני מאוד אוהבת את ההורים שלי וגם בעלי והילדים. סוד הקסם שלהם הוא שהם יודעים לתת ולאהוב בלי לחשוב שזה מקנה להם זכות להתערב ולבקר - הורים מושלמים!

למעלה