|סבי האם החלפת סטם לקצר יותר פוגע

97905

New member
|סבי האם החלפת סטם לקצר יותר פוגע

ביעילות השילדה?

למה הכוונה?? סטם לא פוגע בשלדה

אורך סטם לא מתאים יכול לפגוע בהיגוי סטם קצר מדיי יגרום להיגוי "עצבני" ולא יציב (אם מדובר באופני כביש) סטם ארוך מדיי יגרום להיגוי איטי. לכל מידת שילדה יש טווח יעיל של אורך סטם, שנגזר מאורך הצינור העליון ומהמפתח של המזלג (זווית המזלג ביחס לאופק בקרקע+הזווית בין קו חיבור הציר האחורי והקו שמייצג את צינור הראש). תן סוג שילדה ומידה+ אורך הסטם הרצוי ואפשר יהיה להמליץ

tzuktz

New member
ואם באורכי סטם עסקינן, שאלה לי ...

אני רוכב על קנונדייל 52 מ"מ לאחר ניסיונות רבים מצאתי כי הסטם הנוח לי ביותר הוא סטם קצר ... אבל ממש ממש קצר. אין לי מושג למה. גובה השלדה ללא ספק מתאים לי וניתן לראות זאת עפ"י אורך מוט הכסא שנמצא בחוץ, וכן עפ"י החישובים והמדידות שעשו לי כאשר חיפשתי אופניים חדשים (גובהי 1.68 מ'). זה הגיוני??? מה זה אומר על התאמת השילדה? יובל

tzuktz

New member
60 מ"מ 10 מעלות למעלה.

לא ראיתי אף אופני כביש שמכבדות את עצמן עם סטם כזה קצר. תודה, יובל

tzuktz

New member
המשך ...

בנוסף על כך קיימת אצלי תופעה אחרת. ברכיבה בעמידה כשאני ממש מעל הכידון אני יכול להגיע עם הברכיים לכידון. זה אומנם לא קורה תוך כדי רכיבה אבל אפשרי. ???? מה דעתכם??? יובל

אתה כנראה צריך שילדה קטנה יותר

ולבדוק היטב למה אתה מעדיף תנוחה כזו אולי בעייה של גמישות? אני רק מעלה השערות אי אפשר לדעת מבלי לראות

tzuktz

New member
כן, הייתי חושב כמוך אלמלא עברתי את

התהליך עד שהגעתי לשלדה הנוכחית. עפ"י מדידות של גובה המפשעה במתקן מתאים ועפ"י החישובים המתוארים באינטרנט נמצאתי צריך שלדה אפילו גבוהה מזו (52). עוד נאמר לי כי רגליי ארוכות ביחס לגובהי. אין לי מושג עד כמה זה מדוייק. דבר נוסף, אם אקח שלדה קטנה יותר הכידון יהיה נמוך עוד יותר מה שיצריך הרמה משמעותית ע"י סטם עם זוית הגבהה רצינית או סטירר ארוך במיוחד, וגם אז קירבת הכידון לברכיים תישאר אותו הדבר. בכל מיקרה, אני חייב לציין כי מזמן לא הרגשתי כל כך נח על אופניים כמו מאז שקיצרתי את הסטם, על אף אי הסכמתו בתחילה של תמיר לרעיון (של סטם קצר - ההחלפה נעשתה על "חשבון הבית") עד שפגשתי אותו על הכביש ודעתו השתנתה. ד"א, המושב שלי נמצא בנק' האחורית ביותר, יתכן ויש מקום לקרב אותו ולהאריך מעט את הסטם בכדי לשפר את ההיגוי. תודה, יובל עוד רעיונות ??

יובל, צר לי להיות האיש הרע -

כל התיאור שנתת כאן סותר בקיצוניות כל תאוריה שאני מכיר על תנוחת רכיבה נכונה. אני לא יודע מי מדד אותך ומי כיוון אותך ומי מסכים או לא מסכים שהתנוחה שלך נכונה או לא. קבל זאת כעובדה - אין אף רוכב העולם ושיהיה לו הגוף המעוות ביותר, שירכב על שילדה מתאימה לו וירגיש נוח על סטם 6 ס"מ. אין דבר כזה. גש לאחת החנויות שיש להן מכשיר מדידה או שתפנה למי שיודע לכוון רוכב על אופניו. ניחוש פרוע שלי - אתה רוכב על אופניים הגדולות עלייך במידה אחת לפחות.

גם אני מסכים, ניסיתי להיות עדין

יותר, אבל השלדה שלך גדולה בקנונדייל לדוגמה יש מכשיר מדידה מיוחד והם נותנים אחריות על המידה המתאימה. גם ב- CTC אמורים לתת את השירות הזה, בדוק אצל נמרוד דובינסקי/רענן ג'אנח.

Gal isr

New member
אני 1.70 ורוכב על קנונדייל 52..

אז שלדה גדולה יותר אתה לא צריך. (תמיר בדק אותי :) )

ואני 165

רוכב על 54 יש לי רגליים ארוכות ובטן קצרה - יש לי גוף מוזר

gsprukt

New member
ואני

171 ס"מ ורוכב על שלדה של קנונדייל במידה 54. גם אותי תמיר מדד. מסקנה? כל מקרה לגופו.

tzuktz

New member
תודה לכולם. היום רכבתי שוב כרגיל

ומה אני אגיד לכם ... מה זה נוח לי ככה ... וחוץ מזה, נאמר שאני לוקח שילדה 50 ס"מ ... עפ"י הקטלוג של קנונדייל אורך השלדה יקטן בס"מ אחד והגובה כמובן ב-2 ס"מ. אז לא ממש הרווחתי פרט לסטם ארוך בס"מ אחד אבל אז הכידון יהיה עוד יותר נמוך, מה שיצריך סטם מוגבה או לחילופין סטירר ארוך (מה שיחזיר בעצם את הכידון למקומו הנוחכי). יתכן כי הבעיה נובעת מחוסר גמישות בגב או ... סתם העדפה אישית מעוותת. בכל מקרה, סיבוב על מתקן המדידה של תמיר לא נראה לי רעיון רע כל כך, אספר לכם את התוצאות בבוא היום (אם זה מענין אותכם כמובן
). יתכן אף כי היחס גובה מושב-כידון שלי מעט קיצוני מידי מה שמחייב קיצור הסטם. שוב תודה לכולם, יובל

הערה לגבי מדידה והתאמות:

היות וכבר נאמר פה בנושא מדידה והתאמה מקצועית מצאתי לנכון להבהיר נקודה עקרונית. בכל מקרה של התאמת אופניים מקצועית (מדידה + התאמות חלקים) הפתרון המומלץ הינו בגדר "נקודת פתיחה אופטימלית".לאחר מכן עדיין יש צורך בתהליך אישי של ניסוי התנוחה שהתקבלה כתוצאה מהתהליך. אסיים במקרה פרטי שלי- באופני השטח שלי המלצות היצרן (גודל שילדה/גובה רוכב) רחוקות מאוד ממה שמצאתי נוח לעצמי,עדיין עצם העובדה שהתחלתי על פי המלצות היצרן קיצרה לי את הדרך למציאת אורך הסטם האופטימלי (בגדר גם "לא" זאת תשובה). לדעתי הצנועה תהליך מדידה והתאמה מקצועי הוא עדיין הדרך המהירה למציאת תנוחת הרכיבה האישית המועדפת ומעבר לפתרון נקודתי אני מוצא שלקוחות שעברו תהליך שכזה הפכו בעיקבותיו לרגישים ועיריים יותר לשיקולי נוחות/ארגומטריה ויעילות רכיבה. בכל אופן מקווה שכולם ימצאו את תנוחת הרכיבה הנוחה להם במהרה בימינו אמן
בכבוד רב , עודד רוזנשפיר *********** עובד בחברה המייבאת ,משווקת ומוכרת אופניים,ציוד הקפי לאופניים ושירות לרבות שירות מדידה והתאמה מקצועי **********

למעלה