סבי לבית אימי

EYהודית

New member
סבי לבית אימי

סבי חיים אקר (Heiman Akker) אביה של אימי היה ראש הקהילה היהודית בכפר אפינגדם (Appingdam)בחבל חרונינגן בצפון מזרח הולנד. הוא היה מורה חזן ושוחט. הקהילה מנתה 80 איש. הם גרו בבית ליד בית הכנסת, שניתן על ידי המדינה לראש הקהילה. בספר קהילות הולנד, מצוין כי סבי היה החזן האחרון של הקהילה. עם קבלת ההוראה להתרכז בתחנת הרכבת ולנסוע למחנה המעבר ווסטרבורק, במזרח הולנד. יצא האב עם כל המשפחה, בראש כל הקהילה, אל הלא נודע... לפני כשנתיים נודע לי כי בעת המלחמה, היו נוהגים ראש הקהילה הפרוטסטאנטית, ראש הכפר וסבי, להפגש פעם בשבוע ולדון בענייני המקום. עם תחילת המלחמה, המשיכו המפגשים, אך הם נעשו בסתר... לאחר המלחמה נשארו רק חמישה מאנשי הקהילה בחיים, אחת מהן היתה אימי, שהיתה במחבוא עם עוד שתיים מבנות המקום. כהוקרה על פועלו למען המקום והקהילה היהודית, נקראים גן ילדים ורחוב על שמו. ברחבת בית הכנסת הוקמה אנדרטה לזכר בני הקהילה, במקום עורכים כל שנה, בערב השחרור הולנד מהנאצים (4 למאי) טקס זכרון. שלט הרחוב על שם סבי באפינגדם.

EYהודית

New member
האנדרטה לזכר הקהילה ברחבת בית הכנסת

ששת השמות הראשונים הם של בני משפחתה של אימי. אהרון יעקב אקר ז"ל (אח) קרולינה אקר ז"ל (אחות) היימן אקר ז"ל (אבא) יהודית אקר-סווארט ז"ל (אמא) הנרייטה אקר ז"ל (אחות) איזק אקר ז"ל (אח)

גילי 10

New member
ליהודית ../images/Emo51.gif

תודה על שאת משתפת אותנו קצת עם סבא חיים, ועם התמונות משם. את חייבת לנו עוד סבא אחד.
ובכלל תודה על הרוח החדשה שאת משרה כאן בפורום . תילי

ליהודית ראיתי את התמונות ו...

באמת שמחתי בשבילך אבל קצת התכווץ לי הלב כי לסבא שלי לא נשארה שום תמונה משם או מהתקופה ההיא חוץ מאחת כשמישהו צילם אותו לגמרי במקרה בתקופת ההכשרה החלוצית בפולין מחזיק משור ביד. שלך חנה גונן

EYהודית

New member
לשמחתי

החזירו לאימי אחרי המלחמה, אלבום תמונות אחד, שהוסתר על ידי אביה, בעלית הגג בתוך בית הכנסת, עם חפצים אישיים מעטים נוספים.

למעלה