סבלנות, סובלנות וקבלת האחר....

סבלנות, סובלנות וקבלת האחר....

סודית סליחה שמחזירה את הודעתי במקרה זה ל"אח הגדול" אבל זו רק דוגמא. קראתי בעיון את השרשור ולא כל כך הבינותי על מה יצא הקצף. ההפקה מסיבותיה שלה - רייטינג, כסף העלתה תכנית. יש כל כך מספיק ערוצים לצפיה, מי שרע לו עם התכנית, האם הוא חייב לצפות בה? (דרך אגב כפי שמישהי ציינה- יחסית לקצף על התכנית, אנשים מאוד מעודכנים) אבל לא בגלל זה פתחתי שרשור. היכן הסבלנות, הסובלנות כלפי האחר? אנשים מסוימים מסיבותיהם שלהם החליטו להשתתף מה הבעיה עם הומו מוחצן? מה הבעיה עם בחורה שמחליטה להתעשר כי גברים מוכנים לרפד אותה עם כסף ויהלומים? מה הבעיה עם עשיר שכל מה שיש לו להתהדר בו הוא כספו? הבעיה שלנו..... של הבקורתיות... הם לא יהיו החברים שלי כי הם לא בדיוק לטעמי אבל.... זכותם המלאה להתנהג כפי שהם רוצים, לא זכותנו לשפוט אותם ואני חושבת שתהיה לנו חברה שפויה ונעימה יותר..... ומותר לנו להחליט אם לצפות או לא ב"אח הגדול" יום מקסים אשמח שתתיחסו למה שכתבתי

שכחתי משהו חשוב. מודה באשמה אני כן צופה

ב"אח הגדול" אין לי את הערוץ של 24 שעות ביממה וצפיתי ב"השרדות" מסיבה פשוטה מעניין אותי להבין מה קורה לאנשים במצבי לחץ מה קורה להם כשהם רוצים לנצח בכל מחיר

ציפורת

אין ויכוח הכל נכון הקצף יצא רק על צורת ההתבטאות המכוערת כמו הומו מסריח וכו אין ספק שזכותו של כל אחד לבחור ירצה יראה לא ירצה לא יראה אני רואה, נהנית, מתפקעת מצחוק ולוקחת כדרכי בפרופורציות מעניינת אותי לגמרי הדינאמיקה בין אנשים ואני לא מתביישת, מי שיקרא לי "נמוכה" יהיה צודק אני כולה 1.60

maxima

New member
ציפי.|כו|..גם אני חושבת כמוך.....

רוגזם של חברים התעורר בגלל צורת ההתבטאות והמילים החריפות שכתב אחד החברים בקשר לאח הגדול

פעם, כשהעץ הזה היה צעיר יותר

(ימי הקומונה), היה שרשור שעסק במילים. כמה הן יכולות לפגוע. למה הן יכולות להביא.
לפעמים אני חושבת שיש הודעות שתולות כדי לעורר עניין ופעילות...עד כדי פרובוקציה
לפעמים יש מי שזקוק לתשומת
... לפעמים אני חושבת שאפשר לא להגיב ..
לפעמים (מתוך ניסיוני),אני חושבת שכולנו צריכים לעבור קורס בחינוך מיוחד לקבלת האחר (כמו שהזכירה ציפורת).

אני יודעת שרוב העם הישראלי לועג לעם האמריקאי

וקורא לו "עם מטומטם" "מחייכים בלי סיבה" "צבועים" ועוד כהנה וכהנה.. וגם אני חשבתי כמוכם כאשר הגעתי לקליפורניה, בה אני גרה מעל 25 שנה. אחרי כל כך הרבה שנים כאן, אני חייבת לספר לכם שאחד הדברים הכי טובים שלימדה אותי אמריקה, היא סובלנות לאחר, לשמן, לנכה, לטיפש ולדתי. האמריקאי כל כך נזהר בכבודו של האחר, כל כך מכבד את השונה ונותן שטח מחייה מתוך הבנה מלאה שלאדם שלידו יש זכות להיות אחר ממנו ושאין לאף אחד זכות שיפוט. הרי לכל אחד יש משהו שלא מקובל על מישהו אחר (חוץ ממני כמובן, אני מושלמת). ובהזדמנות זו אספר לכם שראיתי היום את ההקלטה של הפרק השני של האח הגדול ופשוט התעלפתי מרוב צחוק בקטע של דודו עם הכלב..... בקטע של ההומו עם נעלי הבית... והתמוגגתי מאד מאד מאד מאד לשמע אבחנותיו הנפלאות של הבחור העיוור - איתם שמו?

הלעג של אחד

הכותבים פה לתגובתי לפוסט אחר ההבחנה "הדקה" שלו וההחלטה שלו שאני צופה קבועה בתוכנית הביאה אותי למחשבה האם בכלל כדאי לענות למישהוא? כן אני צופה בכל עונה בליהוק כלומר בתוכנית הראשונה למה?כי מענין אותי לראות את האנשים שנכנסים לבית... תמיד מענין אותי למה בעצם הם נכנסים?כסף?רייטינג?חשיפה והאופציה לעשות קריירה? ולענין... עד שדברים לא נוגעים באדם באופן אישי...כלומר קורה לו משהו מזעזע אנשים לא מתעוררים ולעיתים גם כשקורה הם מחפשים סיבות אצל...אלוהים.. מאשימים את כל העולם ובני דודם..ושוכחים לבדוק את עצמם.. סבלנות וסובלנות הם דברים נרכשים מילדות..מחוויות החיים..ועוד להגיד לך שאין את זה לבני אדם יהיה לדעתי לא נכון לומר אבל אנחנו נתקלים יותר בחוסר ולכן נדמה שזה לא קיים. אני הייתי ממליצה לכל אחד ואפילו הייתי אומרת להכניס את זה לתוכנית הלימודים מהגן את לימודי "שיטת ימימה"...לימוד שמביא כל אדם להבנות והארות על החיים ומשמעותם..לימוד על קבלת העצמי וקבלת האחר. זהו חפרתי על הבוקר

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לקחו לי כבר את כל המילים, אבל זה רק בגלל ש...

שאתם מנהלים דיונים בשעות שלא קיימות אצלי בשעון
בכל אופן שום קצף לא יצא לא על התוכנית ולא על מי שצופה בה אלא רק על מי שמנפנף כל הזמן באיצטלא של מסכנות ומבקש שירחמו עליו כי הוא מסכן/נכה/בודד/הונגרי (אל תמחקי, שום דבר לא מיותר) אבל אין לו שום בעייה לכנות אחרים שאולי קצת שונים מהמקובל בכנויים מגעילים ופוגעים. אז על הדבר (ת"מ) הזה יצא הקצף.

Sודית

New member
צפורת, העלית נושא מאוד מעניין ואפילו חשוב

במיוחד כאן, כאשר איננו מכירים (חלק מאיתנו) אחד את השני. אז קודם כל צריך ללמוד לכבד את האחר מאיתנו ולעיתים צריך סבלנות וסובלנות ובמיוחד לחשוב לפני שאנו כותבים. וכל הקצף שיצא כאן לא כוון למעשה לתוכנית עצמה אלא לכותב שפסל את המשתתפים בתוכנית וכינה אותם בשמות גנאי. וכמו שאומר המשפט - אל לנו לשפוט אדם עד שלא נגיע למקומו. לכן, לפחות לדעתי, צריך להשתדל לקבל את האחר גם אם אינו לטעמנו.

kler18

New member
מקובל עליי שכל אחד יחליט

היכן ובאיזו תכנית להשתתף ובאיזו תוכנית לצפות....
אנחנו מדינה דמוקרטית ,תודה לאל ויש לנו הזכות לבחור
אם להשתתף או אם לצפות...וכמובן גם להביע דיעה...ללא הטלת דופי או שמות גנאי לא נעימים... כי זו הדרך הקלה יותר..
צריך לדעת להכיל את הזולת ולהיות סובלני כלפיהם.. .ופה נמדדת גדולתו של בן אנוש

חני 61

New member
נכון מאוד

תמיד יש לנו מה לבקר ונמצא את מי לבקר .. יש להמנע מביקורת כל אדם הוא שלם כפי שהוא לא צריך בכלל לשנות אותו שנפסיק לבקר ולקבל את עצמנו נקבל גם את האחר .. ומי שלא ניראה לו לנכון שלא יצפה באח הגדול ..

Sודית

New member
זהו טבע העולם, זהו טבע האדם

והמשפט שהכי מתאים לי לכתוב כאן - הגמל לא רואה את הדבשת שלו. נורא קל להעביר ביקורת על אחרים. וחבל שההודעה כבר לא קופצת לעמוד הראשון. אם בא לך את יכולה להוסיף הודעה לשירשור שפתחתי היום. הוא נמצא בדף הראשון וכך יראו גם היתר את תגובתך. וחוץ מזה ברוכה הבאה.....

Sודית

New member
ואם תוסיפי הודעה לשירשור השני.........

אוכל לברך את בואך אלינו וגם היתר ייראו שנכנסת לפורום.

למעלה