סבל !זה פשוט סבל האנדו' המקולל הזה!!!

חגית2001

New member
סבל !זה פשוט סבל האנדו' המקולל הזה!!!

בדר"כ אני מצליחה לסבל כאב...
כמעט כל החודש אני סובלת מכאבי בטן..\ועצירות או שלשולים..וכו'...דימום רקטלי
אבל היום...היום הראשון של המחזור...עם ההפרשות החומות..
סבלתי בעבודה...כמו שלא התייסרתי בחיי.
בכיתי מכאבים..כמעט התעלפתי..סחרחורות בחילות..חוסר ריכוז..
סיוט!!!התקשרתי לבעלי ובכיתי מתסכול!
אני בסה"כ -7-8 חודשים אחרי הניתוח..מתוכם 13 ש' הייתי בהריון..שהסיים.
וכבר כ"כ מהר-3 ח' מסיום ההריון אני סובלת מכאבים הזויים!-כמו אלה שקדמו לניתוח ואפילו יותר..
לא יכולתי לשבת ..זרמי כאב מהגב לישבן..והבטן..זרמים ולחץ למטה..-סיוט.

אני פשוט מתוסכלת!!מפחדת לחשב על עוד ניתוח..אני נוטלת גלולות..
אז-מה אני אמורה לעשות????-מיואשת!!!

לואי84

New member
היי חגית

אני מאד מצטערת לשמוע על מה שאת עוברת. אם אני זוכרת נכון, את לא לוקחת גלולות ברצף בגלל קרישיות, נכון? אז למעשה את לא באמת בדיכוי. הייתי מתייעצת עם הרופא על דרכים אלטרנטיביות, אולי ויזאבל, אולי זריקות...

תרגישי טוב.

לואי84

New member
ואגב, לי דיקור סיני די עוזר

לאחרונה לא היה לי זמן ללכת לטיפולים ושמתי לב שיש לי קצת החמרה בכאבים. שווה לנסות.

וואו בא לי לבכות איתך

אני כל כך זוכרת את הכאבים הנוראיים...שזה נורא.
אני מבינה שהיית בהריון שהסתיים לא טוב- שזה נורא.
עשית ניתוח ועם זאת כיום את עדיין כואבת- שזה נורא.
אני יודעת שאני לא ממש מעודדת אבל פשוט העצבת אותי כל כך..., לו יכלתי לעזור לך איכשהו הייתי עוזרת, אבל לא יודעת איך.
אני רק יכולה לקוות בשבילך שתמצאי את הדרך להעלים את הכאבים הנוראיים ולחיות טוב יותר.

חגית2001

New member
באמת שזה סיוט!וגם מאד מתיששש

אחד מהדברים שפחדתי מהם אחרי ההפלה...
היו כאבי האנדו' שיחזורו..ואף יחמירו.
וממחזור למחזור זה באמת מתגבר.
בכ"א תודה על ההבנה!
מקווה שיימצא עבורי פתרון.

ronki3

New member
היי חגית

אני כל כך מצטערת לשמוע על הכאבים הנוראיים האלה. האם שקלת דיאטה מיוחדת לאנדו'? אני עושה את הדיאטה ויש לי מוקד במעי כך ששלשולים ועצירות לסירוגין מלוות בכאבים בזמן יציאה זה משהו מוכר. הדיאטה הקלה לי מאוד על התסמינים. את מוזמנת לכתוב לי בפרטי אם בא לך

שמיץ1

New member
גם אני חיה על דיאטת אנדו'

כבר מעל לשנה. האמת היא שחשבתי שאין לזה שום השפעה טובה עליי עד שחזרתי לאכול דגים ויוגורט ופתאום הרגשתי הרעה בתסמינים. לא האמנתי בהתחלה אבל אחרי 3 נסיונות כאלה, החלטתי לוותר על התענוג.

לואי84

New member
וואלה? דווקא לי אמרו לאכול יוגורט (3%)

ודגים 3 פעמים בשבוע...

חגית2001

New member
מכל המיקס הזה של דיאטת אנדו'...נשמע מכם

שלאף אחת מכם זה לא עזר במיוחד...
אז אני אמשיך לאכול את השטויות שלי..-שמבוסס על המון פחמימות וכמעט טבעוני(ולא אידאולוגי)
דווקא בעלי משכנע אותי שאשנה תזונה ולו בשביל מע' חיסונית טובה יותר..-(ההפלות האחרונות הסתיימו עקב זיהום)
ואני...קשה לי.
רק אם באמת אקבל הוכחה שזה עוזר..ולא איזשהו תאוריה כזו של אולי?..

בינתיים סובלת מאד מהאנדו' המקולללללל הזה!!!
ומתחנננת לתרון שיגאל אותי.

לואי84

New member
אני דווקא מרגישה שזה עוזר

אבל אני עושה את הדיאטה בשילוב עם דיקור

חגית2001

New member
באיזשהו שלב-אעשה.

דיקור סיני...-לא נראה לי.
מאלו מאכלים מומלץ להמנע?

שמיץ1

New member
בעיקר

בשר אדום, מוצרי חלב, סוכרים (כולל דבש), סויה.
מומלץ להמנע גם מחיטה, קפאין, אוכל מטוגן ושומנים רווים.

אני על דיאטה טבעונית ללא סוכרים, סויה, קפאין ושומן רווי.
בקיצור, רק על החיטה לא יכולתי לותר, אבל גם עשיתי 3 בדיקות לצליאק שיצאו שליליות.

חגית2001

New member
תהרגי אותי וזוהי...-כמעט ה-כל אסור!

איך אפשר??
לחיות מפירות וירקות???
רצינית הדיאטנית שהביאה לך את זה?

שמיץ1

New member
אכן רצינית - והנה הסבר יותר מפורט

את יכולה גם לחפש באינטרנט ולראות את הדיאטה והסיבות לכל אחד מהדברים הלא-מומלצים שבה. למשל...

בשר אדום, מוצרי חלב, ומזונות מטוגנים ועתירי שומן רווי - מקדמים דלקת ופרוסטגלנדינים שליליים (גורמים לכאבי מחזור האופיינים לאנדומטריוזיס). הבשר עלול להכיל גם הורמוני גדילה.

סוכרים מזוקקים ודבש - גורמים לתגובה דלקתית. מייצרים סביבה חומצית יותר בגוף אשר עלולה להחריף את הדלקת הנובעת מאנדו'.

קפאין וסויה - פיטו-אסטרוגנים ידועים. סויה מכילה ריכוז גבוה במיוחד של פיטו-אסטרוגנים, וקפאין גם מגביר התכווצויות בטניות.

חיטה - מכיל Phytic acid שעשויה להחמיר תסמינים של אנדומטריוזיס, כמו גם גלוטן שנשים רבות שסובלות מאנדו' רגישות אליו.
(hormone imbalances caused by gluten intolerance).

בשורה התחתונה, את יכולה לאמץ מהדיאטה את מה שנתפס מבחינתך כשינוי סביר. את יכולה גם לנסות דיאטת אלימינציה (לשנות בכל פעם גורם או מספר גורמים מהתזונה, ולבחון את התוצאה כעבור חודשיים נניח...).

לואי84

New member
אני גם היית סקפטית בעבר

בקשר לדיקור, אבל אחרי שראיתי שמאד עזר לאמא שלי במשהו אחר, החלטתי לתת צ'אנס. וגם הרגשתי כל כך רע פיזית שהייתי מוכנה לנסות הכל. לא הייתי בטוחה אם זה מה שעוזר לי כי במקביל התחלתי גלולות וגם את הדיאטה. אבל אחרי שחודש לא יצא לי להיות בדיקור בפירוש התחלתי להרגיש פחות טוב.

לגבי הדיאטה, גם שווה לנסות לדעתי. אני יודעת שיש בנות שמיד מרגישות את ההשפעה לרעה אחרי שאוכלות מאכל מסויים. וגם אם זה רק לטווח ארוך, אז זה גם טוב.
שומן רווי ידוע שמשפיע על האסטרוגן בגוף. אמרו לי אכול גבינות (מחלב עיזים) עד 5%. . וכך גם ידוע שקמח לבן, סוכרים וקפאין מגבירים חומרי דלקת (שזה בין השאר מה שגורם לכאבים באנדו'). אמרו לי לאכול או קמח מלא או שיפון. לא נוגעת בבורקסים ומאפים. בבשר אדום מסתבר שיש הורמון שלא טוב לנו, אז לא כדאי.
בסה"כ לא דיאטה לא מדי קשה. אפשר לעמוד בזה...

שמיץ1

New member
לא תדעי

אם זה עוזר עד שלא תנסי. כל אישה מגיבה אחרת לדיאטה שונה, בדיוק כמו שהיא מגיבה אחרת לאותן גלולות.
אם את גם ככה מגדירה את הדיאטה שלך "כמעט" טבעונית, אז לדעתי שווה לך לנסות להתגבר על ה"כמעט" הזה לחודש-חודשיים ולראות אם חל שינוי.
אני אכלתי הכל מהכל וביום אחד החלטתי לשנות את התזונה באופן קיצוני. הייתי מתוסכלת מאוד שזה לא עזר, ואז ניסיתי לחזור לאכול חלק מהדברים שהייתי אוכלת פעם. הפלא ופלא... הרגשתי זוועה (ועשיתי כמה וכמה נסיונות כאלה לפני שהתייאשתי והבנתי שהאוכל הזה לא עושה לי טוב).

חגית2001

New member
בעלי לוחץ עליי שאעשה את זה...

אני אשנה את התזונה בעז"ה.
גם בשביל לחזק את המע'' החיסונית...

תודה!

liats80

New member
לי הדיאטה ממש עזרה

היום אני לא שומרת והלוואי שאצליח לחזור אליה כי הרגשתי הרבה יותר טוב.
ידוע שתזונה חשובה לבריאות. גם אם לא תעשי את דיאטת האנדו אלא תאכלי בריא יותר - פירות, ירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וכו' סביר שתרגישי שינוי לטובה.
להרבה בנות חיטה עושה רע. אז אם בא לך לנסות זה הדבר הראשון שהייתי מנסה להפחית.
בהצלחה!
ליאת.

למעלה