סבל מתמשך.

kshisha

New member
סבל מתמשך.

שלום לכם,
אני משה בן 68 ומתגורר בחנת הרכבת "החלוץ",
מזה כחודשיים פועלת מערכת הכריזה בתחנה רצוף מ7 בבוקר עד 9 בערב, ומודיעה הודעה כל 5 דקות .
בהודעה נאמר:"נוסעים נכבדים נא וודאו שלא שכחתם חפץ כלשהוא בזמן שהותכם בתחנה ,תודה ונסיעה נעימה."
לאחר מכן בערבית "אלמוסתקרין אל קירהון ............"
לאחר מכן באנגלית :"attention please before leavung the station............."
לפני כל הודעה מושמע צלצול צורם ולאחר שתי שניות צלצול נוסף.
כל זה בעוצמה בלתי רגילה.
חלון חדר השינה שלי מרוחק כמטר מן הרמקול כך שחיי הפכו לגיהנם והשקט הפך לחלום רחוק.
אני פניתי מאות פעמים (לא מגזים...) לסיטיפס והם מסרבים להתייחס אלי בטענה "הגעת למוקד מידע, אם יש לך בעיה תשלח פקס...."
שלחתי פקסים לעשרות ואין קול ואין מענה .
ראויה לציון אחת הנציגות בשם אמילי שהציעה לי לעבור דירה.
ניסיתי לסגור את החלונות והתריסים ולהפעיל את המזגן אך ללא הועיל הרעש כ"כ חזק ועצמתי שהוא נשמע למרחק 30 מטר.
פניתי למשטרה הפנו אותי לעירייה משם למשרד התחבורה ומשם כמובן לסיטיפס בחזרה...
אני מצרף סרטון שהעליתי שצולם בחצות הליל.

http://www.youtube.com/watch?v=CrnkLjHmHZY

אני פונה אליכם חברי פורום יקרים אם תואילו לעזור לי ולייעץ לי ולכל חברי בבניין מה ניתן לעשות כדי להפסיק את הסיוט.
תודה רבה רבה.

האם זה החל רק לפני חודשיים...?

יש חוקים עירוניים לגבי דציבלים וטווחי רעש - צריך לבדוק את זה גם
יש קצת בעייה שזה לא מעבר לשעות המורשות בחוק - כנראה
במקביל מה קורה עם שכנים אחרים? - יש מצב לעצומה?
זה עניין שבין העירייה למינהל הרכבת - שם אפשר בקלות ליפול בין הכסאות
אני הייתי מעניינת דווקא את העיתונות - אם זו תופעה חדשה במיוחד..

זה עוד לא סוף פסוק
שווה בדיקה

kshisha

New member
כן רק לפני חודשיים.

אני לא מתמצא בחוק,
אבל זה לא נראה לי הגיוני שעצמה כזו היא חוקית.
הבעיה שאין לי הכלים להוכיח זאת,
כל השכנים הם אנשים מבוגרים מאוד..
לרובם אין כוח למאבקים וכדומה ,
הם פשוט סובלים בשקט.
איך לדעתך ניתן לעניין את העיתונות?

נציגי איכות הסביבה יכולים למדוד דציבלים

אפשר להזמינם לביקור והם באים
הם גם יאמרו לך מה מותר או אסור ולהערכתי גם יש מידע זמין לאזרח במקרה זה ברשת בעניין החוק
לגבי עיתונות - צריך לבדוק היכן יש בזה עניין לציבור ולנסות לפנות לפרסונות שמחפשות ל"נער" גופים כאלו או אחרים
אולי כלבוטק אפילו....אולי זהבי עצבני............
לא שוללת אפשרות לכתוב למשרד להגנת הסביבה ולספר את העניין..עם עותק ל"חבר'ה" ברכבת..

לא להפסיק לנסות.......
וזה כולל אולי יוזמה אישית של הכנת מכתב והחתמת הדיירים בסביבה המורחבת גם

בשורה התחתונה יש כאן נזק לנכס (מכירה עתידית) ןאולי גם תביעה ייצוגית בעניין הנזק
אולי אם השכנים שלך ישמעו שיש פה סיכוי למזומנים - הם יתעוררו

בהצלחה

sarin42

New member
ניתן לפנות למשרד איכות הסביבה

יש מכון שבודק רמה מותרת של רעש אם יש חריגה הם יכולים לסייע

אוצה

New member
משה שלום, אני מיעה לך לפנות לדב גיל הר

יש לו פינה שנקראת בירוקרטיה בערוץ 10. הוא מטפל בול בנושאים כמו הבעייה שלך.
אני מעתיקה לך פה מויקיפדיה:"מקביל החל להגיש באותה שנה את פינת "בירוקרטיה" בחדשות ערוץ 10. כיום הפינה משודרת במסגרת התוכנית המגזין בהנחיית אושרת קוטלר. במהלך צילומי הפינה, נוהג גיל-הר מדי פעם להתעמת עם הרשויות שאחראיות לבירוקרטיה, ולא אחת עוכב לחקירה. נעצר על ידי משטרת ירושלים בינואר 2011, לאחר שיזם ואירגן ציוד להקמת רעש בסמוך לביתו של ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת.‏[11]. בגין פינת "בירוקרטיה" זכה גיל-הר בשנת 2012 בפרס פרימור מטעם הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו על תחקיר או כתבה עיתונאיים בנושאים חברתיים בשידורי הטלוויזיה והרדיו המסחריים-ציבוריים. בנימוקי הפרס ציינה הוועדה כי הפינה, אשר מהווה פרויקט מתמשך ורציף מזה למעלה משנה, מבוססת על עבודת מערכת ייעודית, מגשימה הלכה למעשה את תפקידה של התקשורת כלוחמת נגד עוולות ממסדיות. הוועדה ציינה את הפניית הזרקור אל שולי החברה בלב הפריים טיים הטלוויזיוני."

תצטרך לפנות לערוץ 10 בתלונה או במייל
פינת הבירוקרטיה עם דב גיל הר: [email protected] טלאול: 054-6333377

קצת רקע:
החוק למניעת מפגעים, התשכ"א - 1961 קובע שאסור לגרום לרעש חזק או בלתי סביר שמפריע או עלול להפריע לנמצאים בקרבת מקור רעש.
לאור העובדה כי אין הגדרה אובייקטיבית לרעש המפריע או עלול להפריע ומאחר שהאוזן האנושית מבחינה באופן ברור בתוספת של מעל dB(A)5, רעש שמפלסו עולה ב-5 דציבל ומעלה מעל רעש רקע עלול לגרום להפרעה או מטרד.
הפרה של הוראות החוק או התקנות מהווה עבירה פלילית.

התקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר), התש"ן - 1990 קובעות מהו רעש בלתי סביר, הנמדד בתוך מבנה ואת אופן המדידה שלו. קיימת התייחסות ספציפית לרעש התקפי, לרעש עם טון בולט ולרעש פיצוצים בשכיחות נמוכה. כמו כן התקנות קובעות את אופן ההתייחסות וההתחשבות ברעש הרקע. רעש בלתי סביר מוגדר בנפרד לחמישה סוגים של מבנים, בהתחשב במשך הרעש ותוך התייחסות שונה לרעש הנשמע בשעות היום (מ-6:00 עד 22:00) ולרעש הנשמע בשעות הלילה (מ-22:00 עד 6:00 למחרת). תקנות אלה אינן חלות על מקורות רעש מרחביים או זמניים, כגון תנועת מטוסים, כלי רכב ורכבות ואתרי בנייה זמניים.

צו סדר הדין הפלילי (ברירות משפט - מניעת רעש), התש"ס - 2000 כולל פירוט של 29 עבירות קנס. העבירות נוסחו על פי הקבוע בחוק למניעת מפגעים, התשכ"א-1961 והתקנות לפיו. שיעורי הקנסות נעים בין 150 ל- 1,800 ₪ בהליך של ברירת משפט, בהתאם לחומרת העבירה ולמבצעה. על פי צו זה, ישנה הבחנה בין סעיפי עבירה המחייבים מדידת מפלסי רעש לבין סעיפי עבירה בהם התרשמותו הסובייקטיבית של רושם הדוח מספקת.
הצו נאכף על ידי משטרת ישראל ועל ידי פקחי משטרה ירוקה של המשרד להגנת הסביבה.
בנוסף מכוח חוק הרשויות המקומיות (אכיפה סביבתית - סמכויות פקחים), התשס"ח - 2008 הסמיכו ראשי רשויות מקומיות מפקחים שלהן לאכיפת הצו.

אם הכריזה נשמעת בלילה- אתה יכול לפנות למוקד העירוני ולמשטרה כיוון שעל פי חוק אסור רעש בשעות שלאחר 22:00.
אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ואולי אוכל לסייע עוד.

בנוסף- יש באתר זה מלא מידע לגבי מניעת מפגעי רעש- אתר כל זכות

kshisha

New member
תודה רבה לכם אנשים יקרים .

אני אבדוק את הכיוונים שנתנו לי,
מחמם את הלב לראות אנשים שאכפת להם מהמצוקה של האחר.
שתדעו רק ימים טובים ושקטים.

King of falaka1

New member
באמת סבל נוראי

לדעתי יהיה מאוד קשה להפסיק את זה זה תחנת רכבת אני במקומך באמת הייתי שוקל לעבור משם

kshisha

New member
זו לא רכבת בינעירונית .

זו רכבת קלה שנוסעת בין בתי מגורים בתוך העיר ואמורה להיות קלה ושקטה .
הרעש שיש בתחנה הוא יותר חזק מהרעש בנמל תעופה, אין לכך שום הצדקה.
יצוין כי הרכבת פעלה כשנתיים ללא הפעלת מערכת הכריזה עד לאחרונה.
ולא קרה שום אסון.

למעלה