סברמן- הגיבור הישראלי הראשון

Yardenlevi1

New member
סברמן- הגיבור הישראלי הראשון

אז מצאתי משהו בחיפוש במחסן, "סברמן נגד שליחי השאול" חוברת מספר 2 מאת אורי פינק..
מישהו יכול לספר לי משהו על ההיסטוריה של החוברת הזו? היא נדירה?
מצרפת תמונה!

DDN

New member
כן

זה לא האריך ימים.
זה אורי פינק לפני זבנג, שניסה באמת ליצור את גיבור העל הישראלי הראשון
פיסת היסטוריה

Lion_Heart

Well-known member
עד כמה שאני זוכר

MARVEL קנו את הדמות והפכו אותו לאותה-SABRA

spidey 82

New member
אין קשר.

אע"פ שכבר נתקלתי בטענה שמארוול גנבה את הרעיון לדמות מאורי פינק.

ובכן... זה מעניין...

סברמן זה הקומיקס הראשון שאורי פינק הוציא באופן מסחרי, בסוף 1979.
סברמן 2 נחשבת קצת יותר נדירה מ-1 אבל מדי כמה שנים צצים עותקים שלהן למכירה (בעיקר של הגרסא האנגלית, בעיקר באי-ביי). כמה הן שוות? זה בעיקר פונקציה של כמה הקונים הפוטנציאליים מוכנים לשלם. כל סכום שבין חמישה שקלים לחמש מאות שקלים לא יפתיע אותי.
סברמן 3 - עכשיו זו מציאה נדירה.

החוברת שצילמת נראית במצב סביר, אבל ראיתי במצבים טובים יותר. אני גם מנחש שהצהבת הדפים יחסית משמעותית לנוכח העובדה שהחוברת הודפסה על נייר עיתון רגיל ואם היא באמת שכבה סתם כך במחסן.

באמת שכבר שכחתי את הסיפור על פרטיו ודקויותיו, אבל אני אופתע אם לא תוכל למצוא על כך מידע ברשת. סביר להניח שיש מאמר ויקיפדיה בנושא, ואם לא, נסה את האתר של אלי אשד. הוא כתב רבות על העבודות המוקדמות של פינק (כולל בספרו המודפס מטרזן ועד זבנג).

סברה, הדמות של מארוול הופיעה, למיטב ידיעתי לראשונה גם היא בסוף שנות ה-70 בחוברות של incredible hulk כך שתיאורטית היא הגיעה אחרי סברמן. אבל, סברמן לא תורגם לאנגלית עד מתישהו ב-1980, כך שלא סביר שהוא השפיע על יצירת סברה של מארוול. גם פינק וגם אל מילגרום (שלא היה יהודי או חובב ישראל באופן יוצא דופן) דחו את הסברות האלו בעבר.

ואגב...גיבור העל הראשון... זו שאלה של הגדרה..

יש שיאמרו שגיבור העל הראשון הקדים את סברמן בדי הרבה שנים.
גידי גזר או יואב בן-חלב, אם מקבלים את תזת כוחות העל הזמניים כתוצאה מתזונה. גם אם מתייחסים לויג'ילנטים כבעלי כוחות על-אנושיים, הקומיקס הישראלי של שנות ה-60 וה-70 כבר הציע דוגמאות מוקדמות מתאימות לכך בדמות מרגלי מוסד, חיילי צבא, חייזרים ואפילו ילדים.
אבל, אולי עדיף שנחכה שאלי ייקרא ויפנה אותך לדוגמאות טובות יותר.
הוא מסתובב פה מדי פעם.

Lion_Heart

Well-known member
משהו...מענין?

כי פשוט נזכרתי בעוד גיבור על ישראלי בשם "אורי און- http://he.wikipedia.org/wiki/אורי-און " ו...ו... ושם משהו תפס את עייני..."האמיצים" ב 2015...עוד מישהו שמע על זה או שרק אני???...כי...כי...מה???????im so confused now

Lion_Heart

Well-known member
ברצינות...

זה כמו ה AVENGERS...עם עזית הכלבה הצנחנית..., זה יהיה מענין לראות

למעלה