סברס

י_357

Member
שלום

שתלתי לפני מספר שנים עלה/גבעול של צמח שמניב פרי, בשנה שעברה הואיל להניב 4 סברס, השנה יותר, מה שנראה כפרח הופך
באורח פלא לפרי, מין קסם שכזה, הנרות שצומחים מתוך העלים התחילו כפרח צהוב שפרח יום אחד ולאחר מכן התחילו להשמין והם
הופכים לפרי הסברס, משום מה התהליך לא קורה בכל העלים וכמו שרואים בתמונות ישנו עלה אחד שממנו צומחים 5 פרחים/פרות
ובשאר העלים שממה, מיים לא חסרים לו, אני משקה כל יום אבל בכל זאת חלק מהעלים מתקפלים.

שאלה:
חלק מן העלים החליטו משום מה לצמוח כלפי מטה והשאלה שלי היא אם לאפשר להם, אולי הם ישמשו כתמיכה לצמח, סוג של רגל תומכת
או שכדאי לקצוץ אותם ובכך להקל על הצמח (אותה כמות מיים על פחות עלים) ולשתול במקום אחר (יש היכן).

בתודה מראש
י

IMG_20220613_151749_.jpg IMG_20220613_151858_.jpg

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שלום

שתלתי לפני מספר שנים עלה/גבעול של צמח שמניב פרי, בשנה שעברה הואיל להניב 4 סברס, השנה יותר, מה שנראה כפרח הופך
באורח פלא לפרי, מין קסם שכזה, הנרות שצומחים מתוך העלים התחילו כפרח צהוב שפרח יום אחד ולאחר מכן התחילו להשמין והם
הופכים לפרי הסברס, משום מה התהליך לא קורה בכל העלים וכמו שרואים בתמונות ישנו עלה אחד שממנו צומחים 5 פרחים/פרות
ובשאר העלים שממה, מיים לא חסרים לו, אני משקה כל יום אבל בכל זאת חלק מהעלים מתקפלים.

שאלה:
חלק מן העלים החליטו משום מה לצמוח כלפי מטה והשאלה שלי היא אם לאפשר להם, אולי הם ישמשו כתמיכה לצמח, סוג של רגל תומכת
או שכדאי לקצוץ אותם ובכך להקל על הצמח (אותה כמות מיים על פחות עלים) ולשתול במקום אחר (יש היכן).

בתודה מראש
י

צפה בקובץ המצורף 49793 צפה בקובץ המצורף 49794
1. אולי איני זוכר איך סופרים, אבל מצאתי לפחות 9 פירות בהתהוותם.
2. שיח הצבר אינו "משהו שיודע לשמור על חוסנו", ולכן יש לו גזעולים שנוטים כלפי מטה. תרצה/י? תתמוך/כי בהם. תרצ/ה? תעשי/ה מהם ייחורים. תרצי/ה? עזבי/וב אותם כך אבל אז הגישה לפירות תהיה קשה עם השנים. וכן. מה שכינית "ענף" מכונה גזעול = גזע/גבעול.

ואגב, יש כאלה שמסירים גזעולים צעירים, מקלפים מהם את הקרוב הנוקשה ואוכלים. נדמה לי שיש להקפיד על שעת ה"קציר", רק שאיני זוכר אם ההמלצה היא בבוקר או לפנות ערב. נדמה לי שדווקא בבוקר.

נוף-צלול

Active member
שתי הערות קטנות:
א. "מה שנראה כפרח הופך באורח פלא לפרי, מין קסם שכזה... התחילו כפרח צהוב שפרח יום אחד ולאחר מכן התחילו להשמין והם הופכים לפרי הסברס"
עד כמה שסיפרו לי (או שקראתי בספי ילדים, כבר אינני זוכר) פלא, קסם שכזה קורה גם באדם. רק שבאדם זה לא לוקח יום אחד, אלא לפעמים רק כמה דקות, ואחר כך מישהו/י מתחיל/ה להשמין ואם זה בארץ - נולד בסוף סברֶה...
ב. הסברס כקקטוסים אינם זקוקים להשקיה כל יום. ממש לא. הם אוגרים מים, וגם יש להם פטנטים מיוחדים לחיסכון רב במים. השקיה פעם בשבוע - גם זה מעל ומעבר בשבילם...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שתי הערות קטנות:
א. "מה שנראה כפרח הופך באורח פלא לפרי, מין קסם שכזה... התחילו כפרח צהוב שפרח יום אחד ולאחר מכן התחילו להשמין והם הופכים לפרי הסברס"
עד כמה שסיפרו לי (או שקראתי בספי ילדים, כבר אינני זוכר) פלא, קסם שכזה קורה גם באדם. רק שבאדם זה לא לוקח יום אחד, אלא לפעמים רק כמה דקות, ואחר כך מישהו/י מתחיל/ה להשמין ואם זה בארץ - נולד בסוף סברֶה...
ב. הסברס כקקטוסים אינם זקוקים להשקיה כל יום. ממש לא. הם אוגרים מים, וגם יש להם פטנטים מיוחדים לחיסכון רב במים. השקיה פעם בשבוע - גם זה מעל ומעבר בשבילם...
א. ברור. גילית את פלאי הטבע? בוקר אור נחום.
ב. צמח הצבר הוא מדברי והוא יכול לשרוד גם ללא כל השקייה. אמה מה? אתה רוצה לזרז את קצב הגידול ואת כמות הפרי? תשקה מדי פעם ואז גם הגזעולים יהיו כבדים ושבירים יותר... בעיה...
ג. צמח הצבר למרבה הפלא הוא צמח מיובא מאמריקה... https://he.wikipedia.org/wiki/צבר_מצוי
או https://www.wildflowers.co.il/hebrew/plant.asp?ID=718
וכמובן שבכמה עשרות השנים האחרונות טופח זן ללא קוצים, או שבעצם, עם די מעט קוצים. יש האומרים שפיריו קצת פחות מתוק ומוצלח. אבל אני משתדל להסתפק בו, כי לא בא לי על הקוצים, למרות שיותר מפעם קטפתי פירות בידיים חשופות גם מהקוצניים.
אז אנו הישראלים ילידי הארץ מכונים צברים, ואם ללכת לפי האופי שלי, אני מאד מאד דוקרני וממש לא מתוק. ;)

י_357

Member
1) כתבתי - בשנה שעברה היו 4, השנה יותר וציינתי שעל עלה אחד יש 5 פרחים/פרות .
2) מכיוון שהתשובה לשאלה לא היתה חד משמעית אבחר בפיתרון שהוצע, כלומר גם וגם, חלקם ישארו וחלקם אחתוך ואשתול בעציץ
עד שיתחזקו ואז אשתול בפארק הקטן שגובל בחצר שלי, קקטוסים למינהם הם גדר טבעית מצוינת (גם הארוכים שצומחים לגובה),
שתלתי את הארוכים שצומחים לגובה באזור שאין בו צמחיה כדי שאנשים לא יוכלו לעשות את הצרכים ליד החצר, נקווה ששיחי הצבר
לא יהפכו למקום מסתור לנחשים.

תודה לכל העונים
יצחק

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
1) כתבתי - בשנה שעברה היו 4, השנה יותר וציינתי שעל עלה אחד יש 5 פרחים/פרות .
2) מכיוון שהתשובה לשאלה לא היתה חד משמעית אבחר בפיתרון שהוצע, כלומר גם וגם, חלקם ישארו וחלקם אחתוך ואשתול בעציץ
עד שיתחזקו ואז אשתול בפארק הקטן שגובל בחצר שלי, קקטוסים למינהם הם גדר טבעית מצוינת (גם הארוכים שצומחים לגובה),
שתלתי את הארוכים שצומחים לגובה באזור שאין בו צמחיה כדי שאנשים לא יוכלו לעשות את הצרכים ליד החצר, נקווה ששיחי הצבר
לא יהפכו למקום מסתור לנחשים.

תודה לכל העונים
יצחק
אה. יופי. אז אתה גבר. סוף סוף הבנתי. וכן. אפשר ליצור גדרות משיחי הצבר. פעם קטפתי פירות וכדי להגיע לראש השיח, טיפסתי על כמה גזעולים שנראו "בריונים". לפתע, הם החלו לשקוע, ולא הייתי רחוק מלקבל ערימה של קוצים (מהארוכים שעל הגזעולים) באזור הרגיש... למזלי, מישהו ראה את האסון המתקרב, הושיט לי יד ובאבחה אחת, משך אותי ממקור הסכנה. הנפילה ואיבוד הפרי שקצרתי היו כאין וכאפס לעומת מה שכנראה חיכה לי, ובכל זאת, היה בידי שלל של כמה קילו של פירות טעימים להפליא, מצבר קוצני שגדל ללא כל השקיה (הפרי המתוק עלי אדמות).

י_357

Member
הפרי שלהם מתוק יותר משל אלו שאני קונה בסופר ובנוסף הוא פחות רך/דייסתי.
כרגע אין בעיה לקטוף, השיח יחסית קטן.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הפרי שלהם מתוק יותר משל אלו שאני קונה בסופר ובנוסף הוא פחות רך/דייסתי.
כרגע אין בעיה לקטוף, השיח יחסית קטן.
יתכן שבסופרים מוכרים פרי שעדיין קשה (חיי מדף), כדי שלא יירקב בטרם מכירתו. לכן, דווקא הפרי הרך הוא הטעים. אז יש כאן איזשהו ניגוד אינטרסים ואז הקטיף האישי שלך הוא המנצח. אבל אם תשווה פרי בשל וטרי של צבר קוצני שחי ללא השקיה לעומת צבר ללא קוצים שהושקה, תוכל לנחש רק מי יהיה המנצח.

רגע רק רגע

Active member
כבר לא יכול לחכות. השכן ואני סופרים ת'ימים עד שיהיו בשלים.
סברס מקולף שיוצא מהמקרר ונאכל מתחת לצל עץ על המדשאה ביום קיץ חם ולוהט = גן עדן.
וכן, כל קוץ וקוץ שנשאר תקוע בכף היד שווה את זה.

ממש על יד הבית...

1655542097019.png

1655542166129.png

למעלה