סבתא בישלה דייסה ואמא קנתה רימונים

Gidi Shemer

New member
סבתא בישלה דייסה ואמא קנתה רימונים

הלכה אמא לחנות ולפתע מבצע- רימונים במחיר שפוי
קנתה אמא 16 רימונים, לא פחות ולא יותר
נתנה לנעם ארבעה
נתנה לדנה ארבעה
נתנה ליסמין ארבעה
ולמי לא נשאר?

סתם, סתם. הרי נשארו עוד ארבעה ואותם נתנה לאבא גידי.

פצח פתח לו אבא גידי שלשה מארבעת רימוניו (אחד ימתין במטותא) ושלה את הגרעינים האדומים אדומים כל כך.
הכין לו קודם כל סלט טעים טעים שכלל- נענע, רימונים, רבע כרוב, חצי בצל, גזר, ותפוח עץ (כל האחרונים קצוצים דק דק) וחצי כוס מאש מונבט אותם הוא קלה על המחבת. ערבב הכל עם מעט זרעי קימל ומעט חומץ בלסמי והניח במקרר כדי שכל ירק ופרי יתרמו מניחוחם, עושרם, מינרלייהם, וויטמינייהם אחד לשני.

רכב אבא גידי על אופניו לצד יסמין, הגיע לחנות הירקות הקרובה וקנה שם colard greens (דומה מאד למנגולד של ארץ הקודש).
שב לביתו, השרה את העלים במים רתוחים עם חומץ. הזהיב בצל, שום, נענע, אורגנו טרי, וקייל קצוץ במחבת. הוסיף חופן גדושה של עדשים אדומות ועוד חופן של קינואה שחורה. ערבב ותיבל בבהרט ופפריקה, הוסיף מעט נוזלים והסיר מהאש. הוסיף לתערובת את שני שליש גרגירי הרימונים שנשארו לאחר הכנת הסלט, ומילא את העלים החלוטים בכל הכבודה. הניח בסיר על מצע קרעי עלים, שפת רוטב עגבניות ומעט מיץ לימון מתובל בפפריקה ובהרט ובישל על אש נמוכה כמחצית השעה.

הכין אבא גידי ביחד עם אמא ארוחת ערב לבנותיו החביבות, וכשהגיעה השעה, הכין לו שייק קייל, בננות, וחלב שקדים, הניח העלים וסלט הכרוב על צלחת לבנה ופסע לשולחן.

נעמה לו הארוחה מאד מאד.
וזה סוף הסיפור. התמונות דפוקות משהו. לא מצליח להוציא מהסמארטפון שלי תמונות משובחות, אבל זה מה יש.

RSPA

New member
רציתי לשאול אותך אם מדובר ברימוני רסס או ברימוני גז

ואם אין בעיה לרכוש אמל"ח בארה"ב...אבל הבנתי מהר שזו תהיה בדיחת קרש ולכן ירדתי מזה.

רואים שאתה משקיען וזה נראה מאוד מפתה.

(בהזדמנות...סידרתי את התמונה השניה שתהיה ישרה...
)

Gidi Shemer

New member
תודה על היישור, אבל האמת

היא שבמקור התמונה אמיתית והכל היה בזוית של 90 מעלות.

עכשיו, אחרי ששלחת את התמונה אני מבין למה הצוואר שלי הרגיש תפוס בתום ארוחת הערב.

הכול נשמע מעולה, ביחוד הסלט

שאנסה לשחזר לעצמי היום. איזה שמות יפים במשפחה שלכם

ladybug4NLP

Active member
היכן אפשר למצוא קייל בארץ בגוש דן?

ברמת גן/תל אביב לא ראיתי בסופרים או בחנויות הירקות אבל אני זוכרת אותו עדיין לטובה מימי ילדותי

תודה

ladybug4NLP

Active member
לשוק הכרמל אני מגיעה פעם ב.....

אז הכרמלה הזו יושבת היכן בערך בשוק?
כי למיטב זכרוני למעט בסטות יש שלט

תודה

נ.ב. קייל בעברית זה כרוס מסולסל?

ואגב-עכשיו אני רואה שיש פה עוד חיפושת אחת (ladybug6 )
אז רק לציין שאני משתמשת בכנוי הזה מהיום שהתחברתי לאינטרנט - וזה היה לפני ההמון, המון, המון שנים - כשעוד לא היה
אינטרנט בעברית או בצבע או בתמונות = רק טכסט ירוק על גבי מסך שחור

לא לדאג - למרות שיש לכם פורום מקסים - אבקר רק מידי פעם כי אני בהחלט שייכת לעדת הקרניבורים

ladybug6

New member
מלא חיפושיות יש פה!

את מוזמנת לבקר יותר, רק תזהרי, את עלולה למצוא עצמך אוכלת יותר ויותר עלים ופחות חיות..

ladybug4NLP

Active member
חהחהחה- לא חושבת שיש סיכוי

למרות שהחיות שלנו הן בדרך כלל עופות ומעט כאלה ששוחים.
ובכל זאת האהבה שלי היא בעיקר לאוכל הודי, סיני וכד' אז אולי יש סיכוי ליותר ירקות וקטניות כי המלחמה הפרטית שלי
הן דווקא הפחממות (הלא מתוקות)

מועדים לשמחה

taltala013

New member
אם את אוהבת פחמימות לא

מתוקות אין כל כך בעייה, הבעייה היא בשילובים פחמימה עם חלבון בעיקר חלבון מהחי לא מתפרק טוב בגוף, לכן יש לאכול פחמימה עם ירקות וחלבון עם ירקות. אצל הטבעונים השילוב של חלבון עם פחמימה לא מהווה בעייה כיוון שאין להם דרך אחרת לקבל חלבון מלא שהוא חלבון שלגוף קל לנצל אותו.

ladybug4NLP

Active member
לצערי לי יש בעיה כי אני סוכרתית ושלא כצו שחשבו פעם

הבעיה של סוכרתיים זה פחממות ולא סוכר/מתוק

אין הרבה הבדל

taltala013

New member
כדאי לך מאוד להתייעץ עם נטורופט\או תזונאי צמחוני\טבעוני

תופתעי לגלות כמה פתרונות יש לחבר'ה האלה. רק לא לפנות לתזונאית קלינית כי תשברי בשניה הראשונה כי אי אפשר לאכול מנייר וכל היום לחשב קלוריות.

יש שני סניפים של כרמלה בשוק

אחד ממש ליד הכרמלית, מצד שמאל כשפנים לאלנסי. ואחד בערך באמצע... אני חושבת שגם בסופרמרקטים גדולים יש, אליהם אני לא מגיעה

למעלה