גמני היייתי רוצה לראות את הסרט
הזה בנוסף לסרט שהזכרתי אתמול "מע'ארת מארהסרט " וגם לראות את הסרט "לראות אם אני מחייכת" מספר את סיפורן של נשים ששרתו בשטחים. חבר השופטים: עמוס כרמלי (ישראל), עיתונאי, במאי, תסריטאי,איש טלוויזיה ורדיו. חתן פרס סוקולוב לעיתונאות; ענת סרגוסטי (ישראל), עיתונאית, דוקומנטריסטית וצלמת; יעל שביט(ישראל), מפיקה. נימוקי השופטים: ההתלבטות בבחירת הסרט התיעודי הטוב ביותר , לא הייתה קשה. הסרט "לראות אם אני מחייכת", שביימה והפיקה תמר ירום, בתמיכת ערוץ 8, בלט בעוצמתו מבין כל הסרטים האחרים. זהו מסמך קולנועי יוצא דופן, אמיץ, נוקב וחד - המעלה שאלות אתיות קשות, שחלקן נותרות פתוחות גם בתום הצפייה. הבימאית בחרה לתאר את הכיבוש הישראלי בשטחים מזווית שלא טופלה, דרך עדויותיהן של חיילות ששירתו ביחידות קרביות בשטחים במקומות שונים ובתקופות שונות. הסרט מציג תמונה המורכבת לא רק מהיחסים בין הכובש לנכבש, אלא חושפת רובד נוסף המתאר את העולם השובניסטי הקשה שבתוכו נאלצות הנשים-חיילות לתפקד. הנשים חושפות בפני המצלמה סיפורים קשים ומטלטלים של המציאות שבה שירתו וחיו. הן עושות זאת.בלי להסתתר, באומץ, בפתיחות כואבת, ובכנות שקשה להתמודד אתה, תוך הפניית מראה כלפי עצמן וניסוח תובנות בוגרות על עצמן וסביבתן. תמר ירום יצרה שפה קולנועית מיוחדת, מדויקת, חדה ונקייה המכבדת את הגיבורות-עדות ואת הסיפור שהן מספרות. סרט טוב נבחן לא רק בסיפור שהוא מספר, אלא גם במראה שהוא מפנה כלפי הצופים דרכה ניתן ללמוד משהו רחב יותר מהסיפור עצמו. הסרט "לראות אם אני מחייכת" מפנה את המראה הזאת כלפי החברה הישראלית כולה. יה " וגם את הסרט הזה :