סבתא.....

סבתא.....

חשבתי המון זמן האם לרשום לך מכתב זה..... אולי בגלל שדי קשה לתאר את מה שאני מרגישה אחרי מותך עזבת אותנו ככה בלי שום מילה פשוט עזבת רציתי להיפרד אבל לא הספקתי פשוט לקחו לי אותך לקחו לי אותך,לקחו לנו אותך בלי שום סיבה,בלי שום מטרה שנה עברה מאז סבתא והכאב לא עוזב הפצע לא מגליד ואם את שואלת אותי אולי הוא גם לא יגליד רוצה לבוא אלייך,רוצה להיות איתך.. רוצה להרגיש אותך רוצה לראות אותך להרגיש שוב את הדאגה הזאת,את החיבוק שתמיד אמר הכל את היחס החם שתמיד קבלתי ממך. היום אני באה ורואה רק בית ריק רואה קבר בודד בין כמה מאות קברים והקבר שלך באמת בודד.. לא מגיע לך להיות בודדה גם במותך תמיד היית עם כולם תמיד דאגת לכולם,הראת את אהבה לכולם... ודווקא במוות שלך את לבד. רוצה לספר לך המון דברים מנסה לספר לך... ואף פעם לא באמת מוצאת המילים שיתארו את מה שאני מרגישה כלפייך אף פעם לא אמרתי לך שאני אוהבת אותך ואני מנצלת הזדמנות זו,דווקא באינטרנט,מול אנשים שאני לא מכירה להגיד לך ש.. סבתא: אני מתגעגעת.. מאוד מתגעגעת... את חסרה לי ודי קשה לי לחיות בלעדייך שנה עברה מאז ואולי היית מצפה ממני שהכאב יעלם שאולי אני לא אבוא להלוויה.. כי למה לי כל הכאב הזה.. למה לי כל זה..... לא מעיזה לבכות ליד הקבר שלך... לא יכולה... אני רואה את התמונה שתמיד מונחת על השולחן שלי,רואה את התמונות אצל סבא ולא יכולה לחשוב על כך שאני לא אראה אותך... אני מחפשת המון תשובות להמון דברים..ולא מוצאת.. אני לא מבינה איך החיים ממשיכים כשאת אינך... אולי זה מה שאמור לקרות.. אבל אני לא מסוגלת..... ראיתי אותך לפני מותך,ראיתי אותך נעלמת מול הפנים שלי ועמדתי שם כמו גולם ולא אמרתי כלום... רציתי לבכות... ראיתי איך הסרטן מכריעה אותך ראיתי אותך נלחמת בו בגבורה... אבל בסוף הוא גמר אותך... לקחו לי אותך... פעם חשבתי שאולי זהו... מספיק בנאדם אחד שיעלם לי... מספיק חייל פרטי שלי אחד כדי להבין איכשהו מהו מוות.. אף פעם לא חשבתי שזה יקרה גם לך... לא רוצה להאמין שאני לא אראה אותך יותר לא רוצה להאמין שזהו... זה נגמר לא מסוגלת..... את יודעת? חשבתי על זה... כמה שזה יראה מוזר... את בעצם בקושי יודעת מה עבר עלי... עברי עלי הרבה בשנתיים האחרונות... אולי לא צריכה לספר את זה פה... במקום שאני כותבת את זה אבל...לא יודעת... אף פעם לא מצאתי את זה הזמן שלי לבד איתך,אם זה ליד הקבר ואם זה עוד שהיית בחיים... אני כנראה אסיים את המכתב פה סבתא... רוצ רק שתדעי.. שאני אוהבת,אהבתי,ולא מפסיקה לאהוב לעולם! את חסרה לי ואני מתגעגעת.. מתגעגעת מאוד! רוצה לבוא אלייך.. אבל מפחדת... לכל כך הרבה אנשים(או שלא..) לא מגיע שאני יעלם ככה.. פתאום.. חלק מהעניין זה מאוד כואב סבתא.... אוהבת אותך... ומתגעגעת תמיד נכדתך.

~מעיין~

New member
../images/Emo7.gif

חמודה.. זה בטח נורא קשה לך.. לי אין סבתא כבר 13 שנה.. איבדתי אותה בגיל מאוד צעיר אבל היום אני יודעת מה זה לאבד סבתא.. שזז לי מין סוויץ´ במוח אבל אין מה לעשות וזה טבעו של העולם ותדעי לך שהיא לא בודדה שם למעלה אם תמשיכי לאהוב אותה בנפש ולדבר איתה דרך מכתבים או מילים היא שומעת.. אני מבטיחה לך.. כל עוד את איתה בלב היא לעולם לא לבד.. אם את מרגישה את הצורך הזה להעלם מהלוויה מותר לך.. גם זו דרך להתמודד ואם את רוצה לדבר איתה ולבכות לה אבל לא מול כולם תמיד יש לך את האופציה הזאת ללכת לבד לשם.. ופשוט לשבת על יד הקבר שלה ולדבר איתה על הכל.. להעביר לה את כל המסרים שרצית ולא הספקת ואפילו סם כדי ללכת ולומר שאת אוהבת אותה.. אביב גפן רשם שיר על סבתא שלו שנפטרה לפני שנה קוראים לו שיר עצוב ואלו המילים
בלילה שוב קם מחלום עלייך חלמתי שאת בחיים עדין רציתי להגיד לך שבכל מקום את איתי, בליבי לא הספקתי לומר לך שלום.. שירי לי שיר עצוב רציתי להגיד לך שאני אוהב אותך תודה שנתת לי להיות מה שבא לי ואיך לפעמים את היית.. איך כאב לי רציתי להגיד לך שבכל מקום את איתי.. בליבי לא הספקתי לומר לך שלום שירי לי...

אין לי מושג מה לומר.....

קראתי עוד פעם את המכתב... וזה יותר מאשר שכתבתי אותו..... אני ידעתי שחלק הזדהו איתו.. חלק ממה שאמרת מעיין... אמרו לי כבר... אבל אף פעם לא מצאתי את הזמן המתאים שאני יכולה להיות לבד מול הקבר... אני והיא אחת על אחת בלי שום אדם אחר... אני היא השמיים והקבר והמכתב שכתבתי... לגבי השיר שרשמת... אני מכירה איתו..... וכל כך כואב לי לשמוע אותו כל פעם מחדש... כבר אמרו לי המון פעמים שהשיר הזה ממש מתאים לי.. הוא ממש כאילו נכתב עלי... אני לא יודעת בדיוק מה לומר.. תודה שאת פה! תודה על התגובה! תודה על העידוד! זה קצת עזר שכתבתי את המכתב הזה...

~מעיין~

New member
לילדת השתיקה..

אין לך מה להודות על זה שאני פה.. אני תמיד יהיה פה בשבילך לאבד יקיר כמו סבתא זה דבר כואב ובקשר לזה שרשמת שעזר לך שרשמת את הכתב.. תמיד דרך הכתיבה אנחנו יותר יכולים להתפרק מאשר לדבר אולי גם בגלל שזה דבר שלא מגיב לנו שרק מקשיב וזה מה שאנחנו מחפשים לפעמים ולא מוצאים תמיד תדעי שדרך הכתיבה תוכלי יותר לפרוק וקו המחשבה שלך יהיה יותר פתוח ורחב ושוב.. אני פה בשבילך תמיד

מעיין......

אוייייייי מעייני..... מעיניי מעייני..... עכשיו שאני יודעת מי את...(ואל תשאלו איך.......) מעייני..... אני יודעת! את צודקת במאה אחוז! אני יודעת שבכתיבה יותר קל מאשר בדיבור... אבל לפעמים לא יוצא לי המילים בכתיבה..... לא יודעת..... עכשיו זה מן פורקן כזה...לא יודעת..... אוףףף

אופס...... פאדיחה! טעות בזיהוי.....

סוריי מעיין..... חשבתי על מישהי אחרת..... מצטערת על הטעות..... בכל אופן תודה על התגובה..... אני יודעת שאין לי על מה בדיוק להודות... אבל בכל זאת

binba!

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif

הדרוש שלי!!! קודם כל תדעי, שאני תמיד פה בשבילך.תמיד!! ואני אוהבת אותך!!ושולחת לך המווווווון
ים ו
ות הלוואי שהיה לי משהו יותר טוב לכתוב לך. זה מן קטע כזה שעוד לא עברתי, אבל אני יודעת בוודאות, שאם מחר קורה משהו לסבא או לסבתא שלי,אני מגיבה בדיוק אותו דבר כמוך. אני חושבת שזה תהליך שעובר עם הזמן... ושאת חייבת לשתף בזה מישהו מבוגר, או לפחות מנוסה. את חייבת לתת לזה להתבטא איכשהו! זה לא בריא לנעול תרגשות שלך! אני בעד שתקחי לעצמך איזה יום עם סבא...תספרי לו כמה שאת מתגעגעת, ותדברו על זה...תבקשי ממנו לספר לך סיפורים עלייה... אני בטוחה שהוא ישמח!! הרי גם הוא מתגעגע. גם הוא לא יכול בלעדיה! זה רק ישחרר אותו,באותה מידה כמו שזה ישחרר אותך... ומעבר לזה,את חייבת לספר למישהו מה עובר עליך! גם אם נראה לך שאמא לא תדע לקבל את זה,שווה לנסות...לא? תיהי חזקה. אוהבת אותך!! ואני תמיד פה כדי לעודד אותך, או שתוכלי לבכות על הכתף שלי, או..מה שלא תרצי!!

שירה......

אני אגיב מה שכבר הגבתי לך... והאמת שחלק מזה כבר אמרת... אני לא רוצה להעמיס עליו... אני יודעת גם שאולי זה יעודד את שנינו... אבל אני מפחדת. ובקשר לנעילה עצמית שלי... אני מפחדת... מפחדת להאמין מישהו ואחר כך להיפגע מזה.. וכבר אמרתי לך באי סי קיו..... עכשיו זה יותר כואב לי מאשר שכתבתי את המכתב עצמו... כאילו איזשהו טריגר או משהו..... אני יודעת שאני צריכה להיות זחקה... אבל לפעמים אני אני לא מסוגלת ונשברת מהר...... תודה שאת פה... באמת תודה!

binba!

New member
אני יודעת...

אני יודעת שקשה,ושכבר אמרתי את זה,ואמרו לפניי.. אבל אני חושבת ששווה לנסות תעניין של סבא.אני לא חושבת שזה להעמיס עליו! להיפך אפילו...אולי זה ישחרר ממנו.....

מכירה את הכאב מקרוב ...../images/Emo16.gif

לפני שבוע איבדתי את סבי .. שיר שכתבתי לידו כשגסס... תחושת האובדן אינה מרפי מחושיי ובראש עולה כל הזמן אותה תמונה כמו בפלייבק מקולקל של פניך הנאבקות על כל טיפת נשימה ומאמץ גופך החלש לשאת בנטל האכזר נצמדת בכל כוחי לפרטי החיים הקטנים ממשיכה לעשות כמיטב יכולתי כדי לא להרפות ולא לפרום את חוטי החיים מדביקה רגע לרגע נשימה לנשימה בראש עוברות לי תמונות מילדות , מבגרות גיבוב של פרטים קטנים ולו רק, לא להתמודד עם הגרוע מכול. מצחצחת שיניים בוקר וערב עורכת קניות, עובדת סדיר שומעת ברקע את המוסיקה מתנגנת ומנסה לאהוב בכל כוחי אך דבר שאעשה לא יתן לך את הכוח לא יקים אותך ממטתך או יעזור בנשימתך אין אני יכולה אפילו לנפוח נשימה בחזך ולצערי לא לתת בידך רפואה שלמה.

ועוד אחד..

מנסה לארגן מחשבות בקו ישר לדחוף את הדמעות חזרה למקומן לישר את הגו ולמחוק קמטוטי הבד להישיר המבט אל האופק ולנשום תקווה מביטה בך בכאב עמוק הקשה לתאר כאב השמור רק לאלו השוכנים עמוק בלב אם יכולתי את הירח הייתי קוטפת עבורך אך קטונתי אפילו מלתת לך מנוחה מלטפת את ידך ונושקת לה חרש מכסה את כתפך החשופה ומלטפת את פניך אילו רק לחבקך היה ניתן כי אז את כולך הייתי מטמינה בגופי כמגינה מפני כל מחלה ו"מתנת" הידע שברשותי רק מקשה כי אני יודעת שהמלחמה קשה נורא ולך כבר לא נותרו כלים להביסה ואולי גם הרצון כבר לא קיים בך ואני לוחשת באוזנך כבר שעות ארוכות תתעורר יקר שלי - אל תוותר אני לא יכולה לתת לך ללכת אני צריכה אותך כל כך סבא שלי יקר אל תשאיר אותי כאן לבד...

לא יודעת מה להגיד.....

אני מזדהה עם כל מילה... היום דברתי עם חברה שלי על השיר שרשום למעלה בתגובה של מעיין... מוזר כמה שכמה שיותר שאני שומעת אותו... הוא יותר מדבר אלי.....

כל חיינו

הינם מסע פרידה אחד גדול. לפעמים אנחנו נפרדים מאנשים. לפעמים הם נפרדים מאיתנו. ואין נוחם בידיעה הזו. הוסיפי לכך את הידיעה שלמרות הידע שלך ברפואה אין בכוחך לסייע לו ותראי עד כמה התסכול גדול. והוא נוסף על האבל. יחד עם זאת, מה שאני חושרת ואומרת לעצמי, גם תשע שנים אחרי שסבי האהוב נפרד ממני, הוא שכל זמן שאנחנו זוכרים אדם - הוא ממשיך לחיות. במוחינו, בזכרונותינו ובליבנו. בשבילי, אף שאין לו גוף עוד - סבי חי. מחזקת את ידיך, חתולת הנפש

נכדה יקרה,

היי בטוחה שהדבר האחרון שסבתא שלך רוצה ממך הוא שתצטרפי אליה. היו לה ציפיות ממך והן עדיין קיימות. היא רוצה שתגדלי, ותשמחי, ותצמחי ותתפתחי, ותממשי את יכולותיך ואולי פעם תכירי עלם חמודות ותנשאי לו ותגדלי כמה ילדים ותהיי מאושרת. זו צוואת החיים שלה. של כל סבתא. זו הבקשה שלה. ואותה את צריכה למלא. חתולת הנפש

אמ......

מצד שני... אני לא מבינה למה היא השאירה אותי לבד... לא הספקתי להיפרד ממנה אפילו.. אני יודעת שהיא רוצה שאני אהיה מאושרת(למרות שאני מאמינה שאין כזה דבר אושר) אבל אנילא מסוגלת.. אני רואה שאני עוברת הרבה בחיים והיא לא חלק מזה.. היא לא לידי... אולי היא במחשבות שלי.. אבל פיזית היא לא לידי וזה עוד יותר כואב... היא לא ראתה אותי מתחילה תיכון.. היא לא תראה אותי הולכת לצבא היא לא רתאה אותי מסיימת את הבגרויות. וזה כואב... כואב מאוד.. וכמו שרשמתי לה... אולי הייתם מצפים ממני שהפצע יגליד,שהכאב יחלוף,שאני אמשיך בחיים שלי.. אבל זה קשה...קשה מאוד... ואולי הפצע לעולם לא יגליד.. כי תמיד יהיה משהו שיגרום לי להרגיש עוד יותר רע בגלל זה.....

אני חושבת שהמכתב הזה..

נכתב על שתי הסבתות שלי..... כן עוד אחת נפטרה!........ כל דבר שכתוב בשרשור הזה... נכתב גם עליה לא מבינה למה זה קורה לי! כיתה ו´-מגלה שדוד שלי נהרג שנה שעברה-קוברת את סבתא שלי תחילת שנה הזאת-קוברת את חברה שלי וביום רביעי... קוברת עוד סבתא..... אוףףףףףףףףףףףףףףףףף

joyjoy

New member
הדר../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

קראתי את מה שכתבת, ואת יודעת גם אני מוצאת לפעמים שכשאני עומדת מול המצבה של סבי ז"ל לא יוצאות לי המילים ולפעמים אפילו לא הדמעות...אבל הזכרונות מציפים...ואני נזכרת בכל מיני רגעים מיוחדים שהיו לי איתו ..ודווקא לא מהתקופה שהוא היה מאושפז עם כל הצינורות..לא ככה הייתי רוצה לזכור אותו ולא כך הוא היה רוצה שנזכור אותו...אני חושבת שלכל אחד שהכיר אותו יש תמונות אחרות וזכרונות אחרים ... והוא איתי..את יודעת..תמיד...לא רק בתאריכים מסוימים אלא כשאני חושבת על הילדות שלי הוא שם ...מסמל משהו מאד יציב, מאד אוהב, מאד אמיתי...והוא נשאר איתי במחשבתי..בלבי...החיוך שלו והחיבוק שלו...והוא מביט מלמעלה לפחות כך אני מאמינה ומלווה אותנו...וכך יהיה תמיד.... ועוד משו קטן אני לא מאמינה שסבתך היתה רוצה שתצטרפי אליה לפני זמנך, זה בוודאי היה מכאיב גם לה . תחזיקי מעמד ילדונת דברים משתנים, שום דבר לא נשאר לנצח לצערנו לא דברים טובים אבל גם לא דברים רעים או תקופות והרגשה רעות !

למעלה