סבתוש להשכרה - מיזם חברתי

amittsuk

New member
תשובה זמנית לזמנית

מקווה שהכתבות שיעלו בעיתונות הארצית בימים הקרובים יצליחו להשתיק פה כמה חכמולוגים.

לא מבין מאיפה שואבים את הביקורתיות הרעה הזו.

amittsuk

New member
עוד תשובה זמנית

בפעם האחרונה שבדקנו, לא מצאנו אותך בין רשימת התורמים להקמת המיזם.

הקמת מיזם כזה אורכת חודשים, היא מצריכה עבודת גרפיקה, פיתוח, תכנות והרבה שעות יח"צ.

את כל זה הבאנו מהבית. לא מוצא שום פסול בלמצוא מקורות שיממנו את המשך פעילות המיזם.

אבל שוב - זו את, לא משנה מה נעשה - את תחפשי ותחפשי ותמצאי משהו שלא נראה לך

אז לא נראה לך .

amittsuk

New member
סבתוש להשכרה - מיזם חברתי

סבתוש להשכרה הינו מיזם חברתי חדשני ויוצא דופן, הנועד להחזיר סבתוש (נשים בנות 50+) לשוק העבודה ולפנק סבתוש בכל דרך שהיא.
הפורטל מקשר בין משפחות הזקוקות לשירותי סבתוש ובין הסבתוש עפ"י קריטריונים שהגדירו שני הצדדים מראש.
כל סבתוש / משפחה שנרשמת מקבלת שירות מ"סבוש הסוכן החכם" ישירות לתיבת המייל המתריע שישנה פנייה חדשה שיכולה לעניין את מי מהצדדים.
מאות משפחות וסבתוש כבר נרשמו לאתר, ישנם חיבורים ושידוכים של סבתוש למשפחות וצהרונים.
כנסו לאתר והרשמו חינם.

KallaGLP

New member
רעיון יפה עם שם מזעזע.

אני כבר לא מדברת על האפליה בין המינים. הסבא הוא "הסוכן החכם" ואת סבתא "משכירים". מה בדיוק עבר לכם בראש כשהגיתם את זה?

China8

New member
בעיני סבתוש זה עוד נשמע חמוד

אבל "סבוש הסוכן החכם"??
מעבר לשמות והאפליה המגדרית שכבר הוזכרה כאן, השירות והרעיון הם נחמדים ובעלי פוטנציאל

amittsuk

New member
אפליה מגדרית ?????

לאן לקחתן את זה ?

סבתוש היא אמא של אבוש ושל אימוש.

לא להתעצבן, הכל נעשה בהומור ובקלילות.

מה שקורה בנמל אשדוד מעצבן יותר :)

המשך גלישה מהנה

KallaGLP

New member
מישהו אצלכם צריך לעבוד על חוש ההומור שלו,

ויפה שעה אחת קודם...

יסמין@

New member
ממש

לא מצחיק שהסבוש הוא הסוכן החכם והסבתוש היא זאת להשכרה. האסוציאציה היא של סרסור ושל מי שהוא משכיר.
קיבלת הערה על איך זה נראה ונשמע. לא אכפת לך שזה שיווק לא חכם בלשון המעטה ולא לטובתך? זו לא הפעם הראשונה ששיווק מהסוג הזה לא תרם להצלחה. בחירה שלך.

משתפרת

New member
לא קראתי את ההודעה הראשונה

ברגע שכתבו סבתוש קפצו לי הקוצים החוצה. לאור מה שכתבתן- ממש טוב שלא קראתי.
ואני סבתא עם קבלות

liאת1

New member
מסכימה לגמרי

ואם יקראו לי "אימוש" אגיב באותה הצורה

יסמין@

New member
לי

לא מפריעות המילים סבתוש וסבוש. לי מפריע
א, שמשכירים סבתוש, ועושים זאת באמצעות סבוש חכם
ב. שמכנים אומנת-מטפלת וכו' בשם סבתוש להשכרה (גם שמכנים אותה סבתוש וגם שהיא להשכרה כמו מכונית או חפץ אחר)
ג. כשאומרים שזה "מיזם חברתי חדשני ויוצא דופן" (כולה קישור בין מטפלות לבין משפחות שזקוקות למטפלות), שנועד להחזיר נשים בנות 50+ לעבודה (יש נשים רבות בגיל הזה שמעולם לא עזבו את שוק העבודה)

KallaGLP

New member
אחרי שיצא לי להציץ בקישור - את צודקת לגמרי.

זה בסך הכל שירות סטנדרטי של סיוע במציאת מטפלות/עוזרות בית. אבל למה לא לקרוא לזה "מיזם חברתי חדשני ויוצא דופן"? הרי אפשר לבנות על כך שלא מעט אנשים באמת "יקנו" את זה, כמו כל פרסום מטעה אחר.

שרון1818

New member
חחחחחהההה

נשים בגיל 50 אנחנו עדיין מרגישות צעירות.... נראה לי שרק בגיל 70 אני ארגיש נוח עם "סבתוש"

אמא193

New member
יוזמה מקסימה

רעיון גדול משלב בין צרכים של משפחות ללא סבים לסבתות שזמנן בידם ויכולות לתרום. מקסים וכל הכבוד על היוזמה. והאמת שההתפסות למילים ממש לא מובנת לי. בהצלחה!!!!

שרון1818

New member
לי זה נשמע חביב המיזם הזה

רק שבגיל 50 אנחנו עוד מרגישות צעירות...

fatfat

New member
מיזם חברתי חדשני????

מעניין שהוא קיים כבר שנים רבות ברחבי הארץ. להלן כמה דוגמאות:

סבתא לי

מי רוצה סבתא להשכרה

סבתא להשכרה ב- 40 ש"ח לשעה

זהו עסק כלכלי לשמו. לא שום מיזם חברתי. ומעניין אותי לדעת כמה מהארבעים ש"ח מקבלת הסבתא?

לעומת זאת יש מיזם חברתי מבורך של אימוץ סבא ו/או סבתא. משפחות מתנדבות לאמץ סבא ו/או סבתא שהם לרוב עריריים והם ממלאים תפקיד של סבא וסבתא באמת, ביקורים הדדיים, אירוח בחגים, בילוי עם הנכדים המאמצים ועוד. לנו למרות שברוך השם יש סבתא ביולוגית שהיא אחלה סבתא, יש לנו גם סבתאל'ה, קשישה מבית האבות הקרוב שהיא אלמנה וילדיה לא טורחים לבקר אותה יותר מבפסח/ראש השנה. אנחנו מבקרות אותה לפחות אחת לעשרה ימים או שהיא מגיעה אלינו, אצלה הבנות מבשלות אתה דבר שאין סיכוי שתעשינה אתי כי אני שונאת לבשל. היא לימדה אותן לסרוג והביקורים ההדדיים הם חווייה לשני הצדדים. היא תורמת לנו לא פחות משאנו תורמות לה.

למעלה