סבתי חולת אלצהיימר -בשלבים התחלתיים

drond

New member
סבתי חולת אלצהיימר -בשלבים התחלתיים

שלום סבתי בת 77 חולת אצלהיימר בשלבים ההתחלתיים. לקחתי אותה לפסיכיאטר שאיבחן אלצהיימר ונתן תרופות, אך סבתי החליטה שלא לקחת אותן וניסינו להסביר לה שזה לא באשמתה. ושעליה לקחת אותן כדי למנוע החמרה. היא "משחקת אותה" כאילו לא יודעת מה התרופות הללו. שוכחת גם לקחת את התרופות הקבועות שלה לאוסטיאופורוזיס(שאובחן גם לאחרונה),לחץ דם, בעיות בבלוטת התריס. סבי (בעלה) מאושפז במוסד סיעודי לתשושי נפש (ניצול שואה). היא גרה באשדוד ובנה והנכדים (אנחנו) גרים במרכז הארץ. שכרנו עבורה מטפלת באופן פרטי בינתיים, בגלל שביטוח לאומי החליט שהכל בסדר אצלה (כי ה"אחות" מביטוח לאומי החליטה שלא מגיע לה למרות שראתה כי היא באמת לא זוכרת כמה תרופות עליה לקחת ומתי) ניסיתי לשים לה את התרופות בקופסא אך אני רואה שאת מה שהיא חושבת שצריך היא לוקחת ,אך לעיתים מתבלבת מכל התרופות. קרו עוד מקרים חמורים מאלו. יש אבחון פסיכיאטר, יש המלצות מרופה משפחה והכל (רופא המשפחה אינו מוכן לתת הפניה לפסיכוגריאטר ואומר שהמלצת פסיכיאטר מספיקה) אבל ביטוח לאומי בשלו ובינתיים סבתי "אוכלת אותה" מכל הכיוונים. אני משתדל לעשות הכל (קניות, ללכת איתה לרופא כשצריך הפניות לבדיקות חשובות-מה שהמטפלת לא יכולה לעשות,תשלומים) אבל זו כבר נהיה מעמסה כבדה במיוחד לאור העובדה שהיא גרה רחוק, ואנחנו לא רוצים להוציאה מהסביבה הקיימת והמוכרת לה. האם יש לכם המלצה על פסיכוגריאטר פרטי באשדוד? או חברת סיעוד דרכה אפשר לשכור מטפלת לכמה שעות ביום בעלות נמוכה? אשמח לשמוע ותודה מראש על עזרתכם רון

ronnyw

New member
שלום לך רון,

...וחבל שאתה איתנו. אני מאוד ממליצה לך לקרוא את הפורום הזה לאחור, כדי להתחיל להבין את הסיטואציה בה אתם נמצאים. אני מניחה שחלק מהשלבים עברתם עם אביך, אבל זה תמיד קשה מחדש. אינני יודעת לתת מידע על אשדוד (ענתי שלנו מתגוררת שם, כמדומתני, וכמו שאני מכירה אותה - היא נזעקת לעזור איפה שרק אפשר). רק שלושה דברים שעלו למקרא דבריך: לקיחת תרופות: קיימות קופסאות פלסטיק עם חלוקה ל - 7X4 תאים (7 ימים בשבוע, בוקר, צהרים, ערב ולפני שינה). הקופסאות מיועדות להקל את הסדר בתרופות למי שמתבלבל. מכינים את הכדורים הנכונים במקומות הנכונים - ושקט לשבוע. קיימות בכל פארם או בית מרקחת. זה יכול לסייע בנתיים, למרות שלדעתי תזדקקו מהר מאוד למישהו קבוע שידאג גם לתרופות. הדבר השני והקשה: ייתכן שתגיעו לשלב בו תאלצו לכפות על סבתך לעשות דברים (להכניס עוזרת הביתה, ללכת למועדון יום, אולי לעבור לגור קרוב אליכם וכו'). כולנו עושים את זה, כי חולינו מאבדים את היכולת לדעת מה טוב עבורם. זה קשה להם ולנו, אבל אין ברירה. דבר שלישי: האם היא מסתובבת לבד? האם יודעת את הדרך הביתה? הקדימו תרופה למכה, וודאו שבתיקה מופיעים שמה, כתובתה וטלפון של מישהו (שלכם, של שכן טוב וכו') למקרה שתלך לאיבוד. זה קורה בלי התראה מוקדמת... (אגב, קרא לאחור גם הרבה הרבה התייחסויות לבדיקות של ה"אחיות" של ביטוח לאומי. אל תרימו ידים - נסו שוב !!) אנחנו כאן לכל שאלה ספציפית.

שריוש2

New member
שלום רון... מסכימה עם מה שרוני כתבה

בקשר לביטוח לאומי, אל תוותרו! גם לנו היה מקרה דומה עם סבתי. בגלל שמתקשה ללכת ולעמוד על רגליה, וממש קשה להוציאה החוצה, החלטנו לעשות לה הומקר, שלצורך בדיקות ודברים מהסוג הזה. באה רופאה/ אחות אליה הביתה ומבצעת את הבדיקה. הגיע אליה, לבדוק אותה, הרופא האחראי על ההחלטה למתן השירות הזה, שהיה מאוד אנטיפט. באותו היום היא התנהגה כמו שדה, ועשתה כל מה שאמר לה, והוא החליט בסוף לשלילה. רק אחרי צעקות, ועימותים רבים, הוא הסכים. לכן, בשום פנים ואופן אל תוותרו! תנסו עוד ועוד עד שיאשרו לכם!

ענתי44

New member
שלום רון ../images/Emo140.gif

אומנם אנחנו מברכים פה את המצטרפים בברוך הבא לפורום אך בלב עצוב על שיש עוד חולה במחלה הארורה הזו, ועכשיו אני אנסה לעזור לך אבל זה לא יהיה קל. ראשית תעשה דליט על המחשבות על סבתא . היא לא " משחקת אותה" היא באמת לא יודעת, " היא לא משקרת" כשהיא , אולי, תאשים את העובדת בגניבה. לגביה זה האמת.ואין טעם להעמיד אותה על טעותה, אלא לזרום איתה. אם היא תחשוב שאתה משה ולא רון, תגיב אליה כמשה. פשוט אל תתווכח איתה. שנית, סבתא שלך לא מסוגלת להשאר אפילו חמש דקות לבד. היא מסוכנת לעצמה. היא יכולה לשכוח גז, היא יכולה ללכת לאיבוד ועוד הרבה סכנות.ולכן אתם צריכים לפעול ומחר בבוקר!!!!!! בקשר לכדורים זה מסוכן להשאיר לה קופסת כדורים או את הכדורים לידה, זה שהיא לא לוקחת זה הרע במיעוטו, אמא שלי הגיעה למיון עם הרעלת כדורים אחרי ששכחה שלקחה ולקחה מינון יתר.אז להכין את הכדורים ורק שהמטפלת תיתן לה. תשקרו לה ותגידו שזה ויטמינים או כל תירוץ אחר. העיקר שלא תסרב לקחת כדורים. בקשר לביטוח לאומי, המוסד הזה כבר מוכר לכולנו, ולכן אומר לך לא להתרגש מהם.המטרה שלהם לשלם כמה שפחות. זה לא נגד סבתא. לכן עליך לפנות שוב. ומחר בבוקר יש קבלת קהל.ולהגיש ערעור, או לבקש שיבואו שוב, תברר באינטרנט באתר שלהם מה הנוהל. אתם חייבים שבן משפחה יהיה נוכח בזמן הבדיקה. לחולים יש נטייה ל"הצליח במבחן" וגם אם ביום יום הם לא מצליחים לבצע פעולה בשעת הבדיקה הם כמו נמרים.תצטיידו במסמך של הפסיכיאטר ותדגישו את חוסר יכולתה. אם המבדק יצליח תקבלו זכאות מקסימום של כ-15 שעות, לניצולי שואה מגיע עוד עשר שעות, אם גם סבתא ניצולה תציין את זה ותוסיף מסמך. בקשר לסירוב קופות חולים זה נושא שכואב לי אישית והיו לי לא מעט מריבות. האם לסבתא יש ביטוח מושלם? אם כן, זכותה לייעוץ פרטי 3 פעמים בשנה בעלות של מאה שקל. אתה מתקשר לביטוח מושלם של הקופה, ודרכם מקבל רשימה שך פסיכיאטרגריאטרי . וכשהולכים פרטי זה לוקח מהר מאוד. אם לא תנסה לגשת לניאורולוג שיפנה את סבתא למרפאת זכרון. אבל התור הוא עד חצי שנה, ככה ששווה ללכת פרטי. אני עובדת עם חברת כוח אדם, אבל אין חברות זולות , לצערי זה יקר. אם תרצה אני אדבר בשבילך בחברה איתה אני עובדת אני מרוצה מאוד.אבל אולי מוטב שאתה תפנה לכמה חברות ותנסה להשיג טיפול בסבתא בעלות נמוכה יותר. אני גם מציעה לך לברר מי העובדת סוציאלית שממונה על הרחוב בו סבתא גרה וליצור איתה קשר, אולי גם היא תוכל לעזור. אישית אני ממליצה על שילוב של מרכז יום. אמי היתה שנתיים ופרחה שם. אם כי במקרה שלכם שאתם רחוקים, יתכן שהפתרון הוא עובדת זרה. עוד אפשרות שאולי תשקלו זה בית אבות, ואז אולי ניתן למצוא אחד קרוב אליכם. ואחרון להפעם זה שעליך לחפש במסמכיה של סבתא אולי יש לה ביטוח סיעוד ואז מגיע לה עזרה סיעודית עד שלוש שנים, אולי יש חיסכון שיקל עליכם את ההוצאות. ובעינייני כספים, יש חולים שעלולים לחלק כספים לזרים, לכן עליכם לשקול פנייה לבית משפט לעינייני משפחה להוצאת אפוטרופוס על סבתא. סליחה עם הארכתי לכתוב... ואם תרצה המלצות פרטיות אז תפנה אלי במסר פרטי ואשמח לעזור.

אויש... עוד אחד....

תופעה מוכרת ונורמלית לאלצהיימר. אמא שלי, כבר מזמן, החליטה שהיא צריכה לקחת תרופות רק בבוקר וזהו. מנסיון שלי - אין טעם להלחם. חבל על האנרגיה של כולכם.

פנטזי1

New member
drond שלום

לפי דעתי אסור לוותר לביטוח לאומי ,אם יש אבחון על אלצהיימר הם חייבים לאשר,אל תוותר ותגיש ערעור ותדאג להיות איתה כשתבוא האחות מביטוח לאומי כדי להוכיח לה שסבתך זקוקה להשגחה ושאינה אחראית למעשיה. אין גבול לחוצפה של ביטוח לאומי,לחולה אלצהיימר שאין לו הכנסות מעל הסכום שנקבע על ידם(אני לא זוכרת כמה אבל אפשר לבדוק)מגיעה גמלת סיעוד השווה ל 15.5 שעות שבועיות או שווה ערך בכסף עבור עובדת זרה. לא לוותר!

drond

New member
תודה לכולכם על המילים החמות

חלק מהדברים שציינתם כבר עשיתי. קניתי לה 2 קופסאות עם 7 תאים ומילאתי אותם לשבועיים . היא פשוט החליטה שכדורים לבנים (שהם לזיכרון) היא לא לוקחת ואת השאר כן. היא שאלה אותי לא פעם מהם ואמרתי לה שהם כדורים שישפרו את מצב הזיכרון שלה. לפעמים אני בספק אם עשיתי את הדבר הנכון ואם היא באמת חולת אלצהיימר. כי אני כבר לא יודע מתי היא אומרת אמת ומתי לא ,כי אני מבקר שם פעם (ולפעמים פעמיים בשבוע) אבל היא אומרת שהיא לוקחת כדורים ובסוף לא לוקחת. רק קרו באמת כמה מקרים (ולא לזמן רב של באמת משהו כמו 5-7 דקות שהיא לא זיהתה אותי ומקרה נוסף שהמטפלת אמרה ששכחה לכבות את הגז) אבל אני לא יודע אם אלו באמת מקרים חד פעמיים או מקרים מקדימים לאלצהיימר. כי יש לי הרגשה פנימית שהיא עשתה את זה כדי למשוך תשומת לב וכדי שניהיה לידה ונעזור לה . אבל אני לא בטוח אם זה באמת ככה. דבר שני לגבי הבעיה עם השימוש בכספי הבנק -פתרנו אותה. דבר שלישי אדם מאוד נחמד בשם גרי מעמותת אלצהיימר ([email protected]) עזר לי והפנה אותי למרפאת זיכרון באשדוד שאני לוקח אותה לשם באופן פרטי . ולגבי ביטוח סיעודי -אני יודע בפירוש שאין לה . לגבי ביטוח מושלם-עשיתי לה לפני חודש ללא ביטוח סיעודי (כי כבר רשום בקופ"ח שהיא חולת אלצהיימר) אנחנו בקשר עם מישהי מחברת "דנאל" אך היא אומרת שלפני שנגיש בקשה נוספת, עדיף לא להגיש אחת כעת אלא רק אחרי אבחון של פסיכוגריאטר כי אז ביטוח לאומי כבר לא יכול להתעלם מזה. השאלה היא האם אבחון של מרפאת זיכרון יספק אותם ? הכי מעצבן הוא שרופא המשפחה ,לא רצה לתת הפניה כי יש לו "אנטי" כלפי ביטוח לאומי והמעשים שלהם. לא ציפיתי גם פה לאטימות . הרי ההפניה לא עולה כסף . זה בסה"כ ביקור. מה זה משנה אם זה יהיה עכשיו או בעוד כמה חודשים/שנים? ממילא צריך יהיה מתישהו לעשות את זה. תודה לכולכם על העזרה והמילים החמות . אני מקווה (ואולי אני באמת תמים) שהמצב לא יגיע לרמות אליהם מגיעים קרוביכם . אבל בינתיים המצב לא נורא כל כך ,שכרנו לה מישהי באופן פרטי עד שנבקר במרפאת הזיכרון ואגיש שוב את הטפסים. אשמח לשמוע עוד על עצותיכם . מקווה שכולכם מחזיקים מעמד ואני מאחל לכם שה"סיוט" הזה לא יהפך עבורכם יותר גרוע תודה שוב על עזרתכם. רון

zs1957

New member
אבחון של נוירוג מרפאת זיכרון

מספיק לביטוח לאומי כדי לקבל חוק סעוד. הם מבקשים אבחון של נוירולוג או פסיכוגריאטר. זהבה שחם

אסתרס

New member
חייבים איבחון במרפאת זיכרון

אחד ההשגים של עמותת אלצהיימר, היה השינוי שהשגנו בבטוח הלאומי לגבי חולי האלצהיימר. וחייבים לדעת את זה. כי לפעמים הבודקות לא יודעות !!! לכן תקפיד שבסיום הבדיקה במרפאת הזיכרון ( למה אתה הולך פרטי ??) יכתוב הרופא במדויק את הממצאים ויפרט את הבלבול וההתנגדות לתרופות, את הירידה בהתמצאות, הירידה בזיכרון, ויציין את הציון שקבלה במיני מנטל ושהיא זקוקה להשגחה. אחרת יבדקו את את התפקוד הפיזי שאני מבינה שהוא עדיין שמור. כתוב לי מסר אישי.

שריוש2

New member
לצערי הרב מה שתארת נראה לי אלצהיימר

ולאב דווקא תשומת לב. גם אצל סבתי היו את אותם הסימנים שתארת. ירידה בזכרון לטווח הקצר - היא לא היתה מזהה אותנו, שוכחת לכבות את הגז ואוכל היה נשרף לה. היינו פוחדים שתשים משהו על הגז כשאין איתה אפ'חד, ותשכח את הגז, וזה מאוד מסוכן. גש איתה למראפאת הזכרון לאבחון כמה שיותר מוקדם. אם זה באמת אלצהיימר [מקווה שלא] אומנם אין תרופה, לצערנו, ואי אפשר להבריא מהמחלה, אבל ישנם הרבה תרופות המעקבות את הדרדרות המחלה. כמה שהאבחנה תהיה מהירה יותא, כך תותאם לסבתך תרופה מתאימה מהר יותא, והמצב שלה יהיה יציב, ויוכל להישמר לאורך זמן, שלא תהיה התדרדרות. באלצהיימר, לפי דעתי, כל דקה חשובה. ככל שהאבחון נעשה מאוחר יותר, אנו מפסידים זמן שבדיעבד, הזמן הזה מאוןד משמעותי ויכול לעקב את התדרדרות המחלה. ככל שמגלים מוקדם יותר, מה טוב. גילויע זה, לא מפאשר לנו למנוע את המחלה אצל יקירנו,, או שהוא יבריא ממנה. מה שכן, גילוי זה מאפשר לנו לשמר את מצבו של החולה, שלא יתדרדר, להרבה זמן.

zs1957

New member
ברוך הבא לפורום רון,

שלום רב רון, ביטוח לאומי מערים קשיים בקבלת חוק סיעוד.יש להגיש ערעור על החלטת ביטוח לאומי. ממליצה לגשת למרפאת זיכרון כדי לקבל אבחון נוירולוגי על מצבה. התור ארוך ולכן יש לפנות באופן פרטי. אם תהיה מעונין אכתוב לך במסר אישי על רופא טוב. בנושא חברות סיעוד תתיעץ עם ענתי היא גרה באשדוד ומכירה. אפשר להכניס למרכז יום באשדוד יש מרכז יום מצויין. פרטים אצל ענתי אמא שלה היתה שם והיא הייתה מאד מרוצה. במקביל להכניס עובדת זרה. עליך להתחיל בתהליכים כעת זה לוקח זמן לקבל עובד זר. אשמח לסייע בכל עת זהבה שחם

למעלה