סגורה 9 מה קורה פה???

שרון512

New member
סגורה 9 מה קורה פה???

שלום לכולם...
להזכירכם אני 4 חודשים אחרי ניתוח טבעת, כיום סגורה 9 ואוכלת יותר מידי...
אם אני אוכלת מהר אז נתקע אבל שאוכלת לאט הכל יורד היום בצהריים אכלתי 2 צלחות קוסקוס בעלי כבר צוחק עלי את בטוחה שעשית ניתוח?
ועוד דבר קטן: שנתקע לי ובא לי להקיא יוצא רק טיפה אוכל והבה קצף כזה...
קשה לאוכל לצאת על יבש מה אתם שותים לפני? דוחפים אצבעות להקיא או שיוצא קצת???
 

קוביd1

New member
מה קורה פה

יש כאלה שמרגישים הגבלה ברמות סגירה גבוהות ביותר ,יכול להיות שעוד סגירה של 1/2 תביא להגבלה רצינית ,כי בסגירות הגבוהות יש משמעות לכל רבע או חצי.
לא צריך להכניס אצבע כדי להקיא מה שיוצא יוצא ,שתייה לפני האוכל תמיד טובה ,בלי שום קשר להקאות
האמת אני לא מקיא בכלל אז נחכה לשמוע מה אומרים המקיאים .



קובי
 

טליוגם

New member
הקצף מעיד על חסימה

עדיף לעניות דעתי לא להתאמץ להקיא להוציא מה שיוצא
להתהלך עם נשימות עמוקות קצת תנועות לשחרור ולרוב זה יורד בשתי דקות הראשונות

אבל מראש צריך לאכול לאט ומעט ולהמנע מהלחץ והעודפים
(אני אומרת את זה כמובן גם לעצמי)
בנוסף- העובדה שאת מצליחה לאכול בסגירה גבוהה ואח׳כ נתקע לך לא בהכרח שאין לך הגבלה ,ההגבלה קיימת שהרי את מרגישה צורך להקיא

שמעתי על דחיסת אוכל בסגירה גבוהה שגרמה פשוט להרחבת הושט כי האוכל היה חייב לרדת

הכל במידה- השני גרוש שלי

בהצלחה
 

אופירA

New member
מנהל
ההגבלה מתפתחת, זה טוב

שרון - אני לא אלמד אותך להקיא, כי אינך צריכה לדעת מעבר למה שהגוף שלך יודע מעצמו.
ממליצה לך מכל הלב לא להקיא למרות ש"בא לך".

ברגע שנתקע, תנשמי נשימות עמוקות, תתהלכי בחדר, ותזכירי לעצמך לאכול לאט בפעם הבאה.
אם אחרי עשר דקות עדיין תקוע ולא משתחרר, תשתי לאט ובזהירות מים לגימה אחר לגימה, תוך הרגשה מה קורה לכל לגימה, האם העומס משתחרר או דווקא גובר (ואם גובר מפסיקים לשתות ושוב נשימות עמוקות).

נראה לי שצריך להמשיך לסגור, אבל בזהירות רבה. אולי 1/4CC אולי 1/2CC, אבל לא יותר. אם בהמשך יהיה צורך לסגור עוד - רק בקפיצות של 1/4CC!!! (אם את לא מתחננת לצרות).

למדי עצמך לעשות הפסקה קטנה אחרי 2 הביסים הראשונים.
למדי לשתות מים לפני אכילה.
למדי להפחית ממזונך קמח לבן (כולל קוסקוס) ולהחליפו עד כמה שניתן בקמח מלא (יש קוסקוס מחיטה מלאה). כדאי מאוד להשתדל לאכול מאכלים שעוברים יותר קשה, לאט מאוד ועם הפסקות.

קצף לבן נובע מאכילה לא נכונה, לכן שימי לב לאכול נכון יותר. חשוב גם לשתות לפני האכילה, כי זה עוזר גם לנושא מיצי הקיבה.
הפסקות תוך כדי האכילה יכולות לגרום לשובע מוקדם יותר, מכמות קטנה יותר של אוכל.
 

טבעתשלי

New member
אני באותו סטטוס

שרון.. ממש הזדהתי עם מה שכתבת זה בדיוק אותו דבר אצלי...
נראה לי שצריך ללמוד לשתות לפני (אני לא שותה לפני כיום) וכן להתחיל את הארוחה בביסים מאוד קטנים ואיטיים
כמו כן, לשקול לסגור עוד חצי...
 

ortal30050

New member
איך יודעים מתי ההגבלה נכון?

כלומר איך בדיוק אמורים להרגיש? ואיך לדעת אם צריך לסגור עוד? לפי כמויות של אוכל?
 

אופירA

New member
מנהל
לפי צירוף של פרמטרים -

כמויות של האוכל, קצב הירידה במשקל, יכולת האכילה (האם אפשר לאכול ירקות לפחות בערב? האם אפשר לשתות חופשי בבוקר? האם אפשר לאכול לאט בלי להקיא?).
לפי כמות ההגבלה אפשר לשער את עוצמת הסגירה בכל פעם.
אני לא סומכת על ההצעות של ד"ר אבינוח בנוגע לשלבי הסגירה, משום שהרבה אנשים יצאו ממנו מיובשים וזקוקים לפתיחת חירום, שזה דבר גרוע מאוד מאוד, וחשוב מאוד למנוע אותו מראש.

אני ממליצה לכל מי שצריך לסגור, להתקשר אלי כל פעם בשנה הראשונה ולהתייעץ לפי כל הפרמטרים, כולל מצב נפשי, נתונים אישיים והתנהגותיים, ונסיבות החיים העכשוויות.
אחרי כמה פעמים כאלה, הוא כבר יבין לבד כמה לסגור כל פעם, ואם לסגור בכלל, ומתי לפתוח קצת, כדי לא להסתבך.
זו הדרך היעילה ביותר למנוע את כל הסיבוכים עם טבעת. והם רבים מנשוא...
כמובן, שאני נותנת בטלפון עצה לפי ראות עיני. אף אחד לא חייב לקבל אותה, כמו שאף אחד לא חייב לקבל את העצה של ד"ר אבינוח (גם אם היא נאמרת בהרבה אסרטיביות ושכנוע עצמי). אבל יש לדעת, שרבים מאוד האנשים שלא קיבלו את העצה שלי, והסתבכו - מעט או הרבה. גם המעט - מיותר. חבל.
 
למעלה