סגירה לדפוס - אינדיזיין

דניה30

New member
סגירה לדפוס - אינדיזיין

יש לי קובץ של 65MB באינדיזיין, צבעוני ומפוצץ תמונות, (רובן ממש 'קלות', אבל בכל זאת), 60 עמודים (30 כפולים).
אני מנסה לסגור אותו לדפוס בצורה האידיאלית,
2 שאלות:
1. סגירה ע"י file- adobe pdf preset- press quality, מקטינה לי ל 25MB ומפקסלת לי חלק מהתמונות.
כך גם כשאני מנסה לסגור ב file- adobe pdf preset- high quality print
איך אני יכולה לסגור לדפוס בצורה הטובה ביותר??? (הלקוח אמר לי שהקטלוג אמור לשקול אחרי הסגירה בערך 500MB וזה לא נשמע לי הגיוני....)
גם "הדפסה" לקובץ PDF מקטינה משמעותית את הקובץ.....
2. הקטלוג הוא בכפולות של דפים (כפולות של 4), האם סגירה עם crop marks ו- bleed לקטלוג מסוג זה (חוברת) היא תקינה?
(כי שמתי לב שהצבת ה- crop marks ע"י התוכנה נעשית סביב כל עמוד לגופו ולא כל סביב זוג עמודים.....

אשמח לעזרה....

תודה :)

rondadon

New member
סגירה

בשביל לעשות שהBLEED והCROP יהיו סביב כל זוג עמודים,
צריך לבצע PRINT BOOKLET ולשלוח למדפסת ADOBE PDF, ולכוון לגודל עמוד גדול פי 2 מהעמוד הרצוי.
לדוגמה, אם העמוד שלך הוא A5 אנכי עם בליד של 1 ס"מ, אז הדף שתדפיס אליו יהיה A4 אופקי עם בליד של 1 ס"מ, וגם יש לכוון שידפיס SPREADS (פריסות של העמודים).

לגבי האיכות, תוודא שבהגדרות הGRAPHICS במדפסת PDF הכל מכוון להכי גבוה.

דניה30

New member
איכות ה"הדפסה"

הבנתי שבשמירה לדפוס עדיף לשמור בגרסת ה adobe reader הכי נמוך. משמע adobe reader 4 (1.3) כי יש מדפסות אופסט ישנות שלא עובדות טוב עם הגרסאות היותר חדשות של התוכנה.....
לא?!

מעבר לזה, אני לא יודעת אילו עוד הגדרות יכולות להיות על יותר גבוה.

תוכל לתת לי דוגמא?

(תודה על העזרה)

Schnitzell

New member
קודם כל,

אל תסתמכי על משקל ב-MB כאינדיקציה לאיכות. אין תמיד קשר ישיר.

1. התוכנה "מפקסלת" תמונות כדי להתאים אותן לרזולוציה המקסימלית שקבעת. בזמן הייצוא ל-PDF, בחלון האפשרויות, בחרי בקטגוריית Resolution. קבעי את רזולוצית הסף. כל תמונה במסמך בעלת רזולוציה יותר גבוהה תוקטן. שימי לב, שעבור הדפסה איכותית אין בדרך כלל טעם לעלות מעל 350 פיקסל לאינץ'.
מלבד זאת, הטענה שהתמונות מפוקסלות לא אומרת משהו משמעותי על האיכות המודפסת שלהן. באיזו הגדלה של המסמך את רואה שהן מפוקסלות? האם הדפסת דף ניסיון וראית את התוצאה?

לגבי מה שהלקוח אומר, אני לא מבין איך הוא קשור לעניין ומה הוא מבין בהבאה לדפוס.

2. באופן כללי אני ממליץ לא לייצא קובץ עם צלבי חיתוך. הדפוס אמור לבצע את זה בזמן האימפוזיציה של החוברת, בעזרת תוכנה ייעודית. זה עניין לברר עם הדפוס.

בהצלחה!

דניה30

New member
אני אנסה

קודם כל תודה רבה על הפרוט.

הלקוח באמת לא מבין בהבאה לדפוס... (וחבל שזה ערער את בטחוני)

לא הדפסתי עדיין ניסיון, אבל את הפקסול (יותר נכון מעברי צבע מפוקסלים, לא גרדיאנט חלק) ראיתי ב 100% ואף פחות.

בנוגע לצלבי חיתוך.....
מה בנוגע לצלבי בליד?

תודה רבה (הייתם לי לעזר)

Schnitzell

New member
אין צורך בשני סטים של צלבים.

אפשר להורות לדפוס (בכתב!) שיש לעבודה כך וכך מ"מ של בליד, ואת המידה הסופית של המוצר, ולתת להם לבצע את עבודת האימפוזיציה וסימני הדפוס.

לגבי מעברי הצבע, אין לי דרך לעזור בלי לראות דוגמא של הבעיה. יכול להיות שמדובר בשיטוח שקיפויות - נסי בייצוא ה-PDF, בקטגוריית Advanced, קבוצת Transparency, לקבוע High Resolution.
כמו כן, האם מדובר במעבר צבע שנוצר בפוטושופ? אם כן, באיזה פורמט נשמר לפני ההעברה לאינדיזיין?

דניה30

New member
מעברי צבע

שמתי לב שהתמונה עם הגרדיאנט המפוקסל במקור שלה הייתה לא טובה, אז תיקנתי את זה והכל הסתדר.

אני רק מפחדת שזה שהמשקל "נחתך" בחצי לא יעשה בעיות.

טוב תודה לכל העוזרים!!!!

לילה טוב

Schnitzell

New member
קחי בחשבון ש-Press Quality

שומר תמונות בתוך ה-PDF כ-JPEG באיכות מקסימלית. אין שום בעיה עם זה בהפקות דפוס, אבל זאת אחת הסיבות שהמשקל קטן.
אם את ממש חוששת מהעניין תוכלי לשנות בקטגוריית Compression את סוג הכיווץ מ-JPEG ל-ZIP או None, אבל זה יגדיל את משקל הקובץ מאוד בלי תרומה ניכרת לעין לאיכות ההדפסה.

למעלה