סגירה ראשונה

tali268

New member
סגירה ראשונה

היי לכולם,
חודש וחצי אחרי הניתוח,
מחר בע"ה בלי נדר אני יהיה בסורוקה לצילום וסגירה ראשונה, מקריאה בפורום הבנתי שצריך לשתות 4 כוסות מים בכדי לבדוק שהכול עובר חלק.

האם אני צריכה לשתות מים קרים? פושרים? חמים? לשתות לאט , ולראות ש4 כוסות מים עוברים לי?

ייעוץ מפורט כמה שאפשר.

תודה.

אופירA

New member
מנהל
בפורום אנו ממליצים לשתות 4 כוסות מים

כדי לוודא שכל הכמות הזו עוברת חלק בטבעת לאחר הסגירה.

אנו ממליצים להתעלם מהמלצת הרופאים המנתחים לשתות רק 2 כוסות מים, כי הניסיון לימד אותנו שזה לא מספיק.

צריך לשתות את הכוס הראשונה ברצף, והשאר יותר בנחת, עם הפסקות בין הכוסות או בין הלגימות, בנינוחות. לפי הכוחות.
כל כוס צריכה להיכנס פנימה ולא לצאת, וצריכה לעבור בקלות ולא להיתקע ולא לרדת בטפטוף איטי.

בכל מקרה של קושי לשתות לאט את 4 הכוסות - יש לחזור לחדר הרופא ולבקש לפתוח את הטבעת (1CC לפחות במקרה של סגירה ראשונה).

השתיייה צריכה להיות מה שבא לך. מים רגילים מהברז בחדר ההמתנה.
המים יהיו או קרים או בחום החדר.
לא לשתות חם, לא לשתות ממותק. לבדוק דווקא עם מים רגילים. (חם או ממותק יכולים להטעות!).

tali268

New member
אחרי הסגירה

בלי קשר, חיכיתי מעל 3 שעות אתמול בסורוקה, אבל זה שטויות,
היה בעיקר חשוב לי לדעת שהטבעת במקומה, ושהכול בסדר, וזה מה שהיה.
לגבי המים נאמר לי לשתות 2 כוסות, ושתיתי 4 בקלות רבה עברו לי המים.
אני לא מרגישה שום שינוי, אני אומנם אוכלת היום כלכלה רכה, ואתמול שתיתי רק נוזלים.
לגבי הסגירה הבאה נאמר לי כבעוד 3-4 שבועות.
האם זה תקין שאני לא מרגישה שינוי? אבל בכלל לא
והאם כדאי בשונה ממה שאתם ממליצים ללכת לסגור בעוד 1 עוד שבועיים?
תודה מראש.

אופירA

New member
מנהל
הגיוני מאוד שאת לא מרגישה שום שינוי

כאשר אכלת עד כה רק נוזלים וכלכלה רכה.
אני מצפה שתרגישי שינוי לפחות כאשר תאכלי לחם מהר בבוקר.
אולי גם במצבים נוספים.
לכן אני ממליצה מכל הלב לא ללכת לסגור אחרי שבועיים. יש למידה שלך את האכילה עם הסגירה החדשה, והיא אורכת יותר משבועיים, וכן יש למידה של הקיבה את הסגירה החדשה, והרבה פעמים אנשים דיווחו על שינוי משמעותי במצב בתוך השבועיים הראשונים, לכן עדיף ללכת אחרי 4 שבועות, ומינימום 3 שבועות.

כשרוצים לזרז את תהליך הסגירות של הטבעת, מכבידים על הקיבה והוושט, והם ידרשו את המחיר בהמשך השנים.
אנו פה בפורום מדריכים ללכת עם הקיבה והוושט בהרבה הקשבה ולהקל עליהם כמה שאפשר, על מנת שיוכלו לשאת בעול שהטלנו עליהם כל החיים, עם מינימום נזק, שאפילו לא נרגיש אותו.

tali268

New member
לחם פסול

לחם מתחילת הניתוח הוא לא אופציה מבחינתי, אני אפילו לא מתגעגעת, אני מפחדת לאכול, לא בא לי להתחיל עם ההקאות, מעדיפה להימנע. היה משעשע וגם לא כל כך משעשע לשמוע את השיחות במסדרון, על כאלה שמקיאות הרבה , כאלה שבקושי נשמו כשיצאו מהסגירה ונכנסו שוב לפתוח, וגם את אלה שחיות על שוקולד ומצליחות לרדת במשקל, זה בכלל לא ברור לי, איך אפשר לאכול שוקולד ולרדת במשקל?

קוביd1

New member
tali268

מה ששמעת בשיחות במסדרון על כאלה שבקושי נשמו מקומם אותי משגע אותי. בנות שרוצות לרדת במשקל בכל מחיר בזמן קצר ,וגורמות לעצמן נזק בריאותי שיצטערו עליו ,אני בטוח שכל אלה שמרעיבות את עצמן יכשלו ,כי אי אפשר לחיות תקופה ארוכה במצב כזה.
אפשר לאכול שוקולד ולרדת במשקל באם זה האוכל היחידי.
גם אני אוכל לחם צנימים או טוסטים וזה לא מפריע לי בכלל

בהצלחה!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
אפשר, לא רלוונטי

יש מי שיכול לרדת במשקל מאכילת שוקולד (בלי בריאות, כמובן). יש מי שלא יכול.
מה זה משנה?
זה לא בריא, וזה לא רלוונטי.
והכי גרוע - זה לא חכם.

קוביd1

New member
סגירה ראשונה

לרוב בסגירה הראשונה לא מרגישים הגבלה ,ד"ר אבינוח סוגר בפעם הראשונה 5CC ואחרי חודש בעוד 2CC
הוא לא יסגור לך 1 CC בעוד שבועיים ,צריך לא למהר בסגירות ,כל דבר בעתו ,\ההמלצה לשתות 4 כוסות מים בסגירות הגבוהות באה מניסיון של מנותחים ששתו 2 כוסות במרפאה ,ואחרי י זה לא הצליחו לשתות כלום ו,היו חייבים ללכת לחדר מיון ולפתוח בגלל ההתייבשות
ההמלצה לאט ובטוח ,

קובי

tali268

New member
סגירה 2

סגירה בעוד 2? אני הבנתי שהמקסימום זה1 ונע בין רבע לחצי?

קוביd1

New member
tali268

בסגירות הגבוהות סוגרים 1 או 1/2 או 1/4 ,בסגירה השנייה ד"ר אבינוח סוגר גג 2 ,בהתאם לצורך.

קובי

אופירA

New member
מנהל
לא יודעת ממי הבנת

כאשר אין הרגשת הגבלה -
סגירה ראשונה 5
סגירה שנייה עוד 2
סגירה שלישית עוד 1
סגירה רביעית עוד 1 או 1/2 (מכאן זה כבר מתחיל להיות תלוי ברמת ההגבלה שכן התפתחה).

כמובן שאם יש הרגשת הגבלה בשלבים הראשונים, לא מתקדמים לפי הקצב הנ"ל, שהוא הקצב המכסימלי.
מי שמתייעץ בי, ומעיד על הגבלה בסגירה ראשונה, אני ממליצה לו בהתאם להגבלה לסגור בסגירה השנייה 1.5 או 1. וכמובן לבדוק היטב מה קורה לשתייה, כדי שיוכל על המקום לפתוח לפי הצורך.
וכך גם בסגירות הבאות במקרה הצורך.

רותם026

New member
הייtali268

גם אני אחרי שסגרתי 5 ...חודש אחרי ניתוח לא הירגשתי שינוי....הכל עבר בקלות ולא היתה לי הגבלה בכלל בכלום...אפילו לחם עבר בלי בעיה...לפני שבוע סגרתי עוד 2....ורק עכשון מרגישה באמת את השינוי הגדול....יותר קשה עם בשר...ובלחם כבר לא נוגעת....היה שווה לסגור עד 2......
))))))......חודשיים אחרי הניתוח אני 14 ק"ג פחות

קוביd1

New member
שמח לשמוע

תנצלי את ההגבלה ,תשמרי על הבריאות זה מה שחשוב.

קובי

tali268

New member
מגניב

כייף לשמוע, מעודד אפילו, :)
אני נראה לי גם אסגור 2 בע"ה בלי נדר, תלוי בהמשך הימים איך ארגיש.

אפשרית

New member
כיף לשמוע

נותחתי ב 1.11 כבר חודשיים גם אני
לעיתים שוכחת שהיא נמצאת
כבר מתאמנת ומרגישה יותר טוב נפשית
היום סגירה שניה, מקווה שהולך בסדר
ירידה כללית 8 קג'
לאט ובטוח.

רק נכנסתי לאחל בהצלחה!

וכל הכבוד שאת שואלת לפני מעשה, מניסיון זו הדרך לאיכות חיים עם הטבעת!

למעלה