סגירה שניה ועדיין אין הגבלה משמעותית

ortal30050

New member
שאלה לגבי מאכלים שונים עם טבעת

רציתי לדעת אם יש איזה שהיא בעיה לאכול סושי או חסה?
יש לי ספק לגביהם בסושי בגלל האצה? האם עובר והם מותר בכללי?
וחסה עוד לא יצא לי לאכול זה מותר?

ortal30050

New member
סגירה שניה

אני צריכה לסגור פעם שניה, שהתקשתי לקבוע תור לאצל אבינוח אמרו לי שהתור הכי קרוב הוא בעוד חודש אצל אבינוח אבל אפשר לקבוע לרופאים שעובדים איתו כבר השבוע, ואני כבר רוצה לסגור השבוע (עברו 3 שבועות מהסגירה הראשונה-ועוד לא ירדתי ואולי גם עליתי קצת, אני עדיין יכולה לאכול כמיות של אוכל אבל לאט יותר כלמור אם אני אוכלת מהר ולא לועסת מספיק יש לי לחץ בקיבה שעובר תוך דקה או שתיים ואז אני יכולה להמשיך לאכול)
השאלה היא כזאת האם כדאי ללכת לרופאים של אבינוח לסגירה או לחכות לאבינוח עצמו?

פשוט שמעתי כל מיני שמועות שאני לא יודעת אם הם נכונות על זה לשלא כדי לסגור אצל הרופאים/סטז'רים של אבינוח,

תודה מראש על התשובות

בטח שמותר, הכול מותר :)

רק לפי הכללים (באתר טבעת של אופירה)
אני אוכלת סושי וחסה בלי שום בעיה :)

אופירA

New member
מנהל
אני לא ראיתי שום בעיה ברופאים של ד"ר אבינוח

סוגרים ופותחים מצוין. אם אין לך בעיה בפורט, אין שום סיבה לחכות לד"ר אבינוח.
חשוב להמתין 4 שבועות בין סגירה לסגירה, גם אם הרופאים יגידו לך שאפשר שבועיים. מניסיון שלנו, שבועיים זה לא מספיק.
כיוון שהתחילה לך הגבלה, חשוב שתשבי אחרי הסגירה לשתות לא פחות מ-4 כוסות מים, כדי לוודא שכולן עוברות חלק (למרות שיגידו לך שמספיק 2. אז לא מספיק!). ואם יש ספק - לשתות כוס חמישית. אם המים לא עוברים חלק אלא נעצרים ועוברים אחרי זמן, כדאי מיידית לפתוח 1/2CC ושוב לשבת ולשתות מחדש.

תשקלי אם לסגור עכשיו 2 בבת אחת, או 1.5. מבחינתי במצב כזה של הגבלה מעטה מאוד מאוד, אין לי דעה חותכת בנדון. למי שירד במשקל ואין לו עודף גדול מ-40, אני ממליצה לא לקחת סיכון ולסגור רק 1.5. למי שלא ירד במשקל ויש לו עודף גדול, אני ממליצה להסתפק בבדיקה של השתייה לאחר הסגירה, ולסגור 2 בכל זאת.

ortal30050

New member
לאופירה

רציתי גם לשאול אם זה בסדר הכאבים האלו בקיבה איפה שהטבעת? זה בסדר שיש כאבים כאלה כשאני אני אוכלת לחם או בשר? זה לא אמור לגרום לתזוזה נכון?
כי שאני אוכלת משהו קצת קשה תמיד בביס הראשון יש את הכאב הזה שעובר תוך כמה דקות ואז אני אוכלת כרגיל רק יותר לאט ויותר לעיסות , אני רק פוחדת שזה יגרום לתזוזות...

אופירA

New member
מנהל
מה פתאום כאבים?

כאבים או עומס ולחץ?
אם זה כאבים, זה לא צריך להיות. תתקשרי ותסבירי לי בדיוק איזה כאבים.
אם זה עומס ולחץ עד שזה משתחרר, זה בסדר.
זה לא דבר שמזיז טבעות.
אבל אין צורך לסבול את זה, וגם אנו לא רוצים הרחבה של הפאוצ' במשך השנים.
אז לכן צריך לשתות לפני אכילת מוצק קשה. לזהות את המאכלים שגורמים את העומס הזה, ולאכול אותם רק אחרי שתייה, רק בנגיסות יותר קטנות וללעוס יותר - בעיקר את הביסים הראשונים, ולהפסיק לכמה דקות עד שהלחץ משתחרר, לפני המשך האכילה. וכמו כן, לאכול אותם רק בשעות שבהם יותר קל לאכול (רוב האנשים יותר קל להם אחה"צ ובערב מאשר בבוקר. בבוקר יש להסתפק במאכלים שעוברים בקלות, כלכלה רכה. לא להילחם עם הטבעת, אלא ללכת לפי הסדר שלה).

ortal30050

New member
זה סוג של לחץ שגורם לכאב

זה גם לא כאבים בלתי נסבלים, והם עובים ממש מהר
אני מאמינה שזה באמת סוג של לחץ על הטבעת כי זה באמת קורה שאני אוכלת מהר מהרגיל, כמובן שאני עושה הפסקה שאני מרגישה את זה,
לגבי המים אני שותה בערך כוס או שתיים לפני האוכל (מים)
רציתי לדעת זה בסדר לשתות קצת מים גם באמצע האוכל?? או שזה אסור ועדיף לחכות קצת זמן אחרי האוכל?

אופירA

New member
מנהל
את שואלת אם לך מותר? רק אם תנסי תדעי

את שואלת אם יש בעיה לכל האנשים באכילת חסה?
אז בטבעת אין בעיה שהיא לכל האנשים. בכל מאכל יש אנשים שזה האוכל שעובר אצלם הכי טוב, ויש אנשים שזה האוכל שלא מצליח לעבור אצלם בכלל.
חסה הוא אחד המאכלים הקיצוניים והמוזרים האלה. תנסי, ותדעי.

אגב, כמובן הכל תלוי גם בעוצמת הסגירה של הטבעת. אדם יכול לאכול הכל, אם הוא אוכל לפי הכללים של צורת האכילה הנכונה, ופותח את הטבעת בהתאם לצרכי הבריאות.

חסה

שלוש וחצי שנים לא הצלחתי לאכול חסה.
כבר כמה חדשים שאני מצליחה לאכול חסה בכיף. אוי כמה שהתגעגעתי.

טלטול116

New member
השבוע אכלתי סושי

מטובעת, השבוע אכלתי סושי , אוייש כמה שזה היה טעים ...
אכלתי לאט , וידאתי שעובר כמו שצריך ופשוט נהניתי
על חסה בכלל אין מה לדבר, ברור שאוכלת וכל הזמן

ortal30050

New member
סגירה שניה ועדיין אין הגבלה משמעותית

השבוע סגרתי ל7 ואין כל כך שינוי מהסגירה הראשונה זה עדיין תקין נכון?
אז אם אין ירידה במשקל בעוד 4 שבועות ללכת לסגור שוב? ואם כן כמה?

אופירA

New member
מנהל

אופירA

New member
מנהל
תקין מאוד.

תלמדי היטב ב-4 השבועות הבאים איזו הגבלה בדיוק יש. בעיקר בבוקר.
אם עדיין לא משמעותית - יסגרו לך עוד 1.

קוביd1

New member
סגירה

זה תקין כל אחד מרגיש את ההגבלה ברמה אחרת של סגירה.
באם אין ירידה במשקל מומלץ ללכת לסגור שוב ,אני חושב שסגירה של 1 מספיקה אחרי זה לשתות 3 כוסות מים ולראות מה יקרה .
דעי לך שבסגירות הגבוהות לכל CC או פחות יש משמעות
הרבה בריאות.

קובי

ortal30050

New member
מקווה שבסגירה הבאה אני כבר ארגיש משהו

כי עכשיו הכל עובר גם בבוקר ואין שום הגבלה, ההגבלה היחידה היא רק אם אני אוכלת מהר מידי...
אני פשוט קצת לחוצה כי כשהייתי בסגירה הייתה שם מישהי שאמרה שרק שסגרו לה 14 היא התחילה להרגיש הגבלה, מקווה שאני לא אגיע לזה..
אעדכן בסגירה הבאה...

אופירA

New member
מנהל
זו פעם ראשונה שאני שומעת על הגבלה רק ב-14

אז מה הטעם להיות לחוצה, אם זה אחד לאלפי המקרים ששמעתי במשך השנים שאני כאן ובטלפון?

.

למעלה