סגירת אתרי שיתוף הקבצים...

spake

New member
סגירת אתרי שיתוף הקבצים...

אתמול (19.9.05) הוציא בית המשפט צו זמני להפסקת פעילותם של אתרי שיתוף הקבצים ובראשם lionetwork ו- lala.... http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=203931&sid=10 טענות האמנים, חברות המוסיקה הסרטים והמשחקים שאתרי השיתוף הללו גורמים להם הפסדים ופוגעים בזכויות היוצרים לדעתי נשמעות מטופשות! אם מחיר של משחק מחשב חדש עולה מינימום 160 ש"ח כאשר המשחקים הטובים עולים 300 ש"ח למה הם מצפים? בכל מקרה לדעתי הטביעה שלהם היא מגוחחת לדעתי מכיוון שזה מאוד דומה לזה שיפסיקו את שידורי המוסיקה ברדיו בגלל שאנשים מקליטים את זה...לאיפה הגענו?

נכון שהתביעה מגוכחת אבל

יש היגיון. אם היית מפיק פעם דיסק ומשלם על שעות אולפן היית מבין למה המחירים כמו שהם.... אני שונא כשאנשים מורידים שירים ישראלים, לא אכפת לי מלועזיים כי יש להם את כל העולם שיאהב אותם,ולאומנים הישראלים יש רק את הקהל הישראלי שיאהב אותו. לכן צריך לקנות דיסקים :)

Dark faith

New member
ומצד שני...

גם יש חוצפה להנפיק דיסק בעל18 שירים בעלות של 89 ש"ח. לא פלא שאנשים מחליטים להוריד שירים- יש גבול... תופעת הורדת השירים הרחבה הזאת- צריכה להדליק נורה אדומה לאק"ום. בנוסף חשוב לציין שאני אישית- אל הייתי מעיזה היום לקנות דיסק ב-89 שח. את הכסף הזה הייתי מעדיפה להשקיע בדברים הרבה יותר נחוצים, ללא הקאזה לזמרים לא הייתה את החשיפה שאליה הם נחשפים- ניתן לאמר שלמעשה למרות הקאזה הורידה מחירות מעשיות לדיסקים, אבל העלתה את ההכרה של הציבור לזמרים....מה שאומר- הכל מתקזז... מקווה שהבנתם את הפואנטה
ולא שאני מעודדת אחרים להוריד שירים בדרך בלתי חוקית, אבל נהיה הגיוניים שהמחירים לכמות שירים זעומה- פשוט מגוחכת.

spake

New member
תשמע...

אם דיסק ישראלי ממוצע עולה 70 ש"ח ודיסק של דייר סטרייט בדיוידי (עם הקליפים) של כל הלהיטים עולה 79 ש"ח אם אני משקיע כבר כסף על מוסיקה אני אבחר בדייר סטרייט כי זה פשוט יותר טוב... ורק לידיעתך האומן מקבל אחוזים מועטים מרווחי הדיסקים שלו... ולהפך היום אם אתה אומן ישראלי אתה יכול לפרסם עצמך דרך האינטרנט בכמעט גרושים ואז בהופעות אפילו קטנות להרוויח ת'כסף... אני מקווה שזה מובן...כי המשפטים יצאו לי מה זה מסובכים...

MS6

New member
ת'כלס..

בנוגע לאחוזונים של הזמרים.. אריק איינשטיין סיפר שלמרות שהוא כבר 40 שנה במצעדים... בנאדם שעשה הכל במוסיקה ולמרות זאת הוא בקושי ראה כסף מדיסקים...

למעלה