סגירת הגן השפתי

Limor C

New member
סגירת הגן השפתי

כאם לילדה שמסיימת שנתיים בגן השפתי ועולה לכיתה א', אני רוצה להביע את אכזבתי מההחלטה לסגור את הגן השפתי בשנה הבאה. אמנם בתי כבר לא תזדקק למסגרת הזו, אולם צר לי על כך שילדים אחרים ביישוב יאלצו לחפש פתרונות חלופיים במודיעין או שיושארו בגני הישוב (מתוקף חוק השילוב) שם לא יקבלו טיפול הולם ויהוו מעמסה על הגננות, שגם כך תיהיינה טרודות בטיפול בכמות רבה כל כך של ילדים. אינני יודעת מה הסיבות שגרמו לסגירת הגן, אולם צר לי על כך שלא השכלנו (כהורים וכישוב) לקדם את הרעיון ולהביא את המסגרת להכרה לה היא ראויה. התקדמותה של בתי בשנתיים האחרונות הנה מופלאה בעיני והיא פועל יוצא של עבודתם האינטנסיבית, המקצועית והמסורה של אנשי הצוות בגן (ואנצל את הבמה להודות להם מקרב לב
). צר לי שילדים נוספים לא יוכלו גם הם ליהנות ממסגרת זו. לדעתי הצנועה - פספסנו. לימור

ronpel

New member
הוא נסגר כי אין מספיק ילדים

יש תקן מינימאלי של 8 ילדים כדי שמשרד החינוך יפתח גן מסוג זה. בשנה הבאה יש רק 2-3 ילדים ולכן אין תקן. אנחנו מטפלים יחד עם הורי הילדים על מנת שיקבלו את הפתרון הטוב ביותר עבורם במסגרת הישוב על מנת שלא יאלצו להסיע לגן אחר. רונן

Limor C

New member
פספוס

רונן, בשנה שעברה הגן נפתח עם חמישה ילדים (ולא שמונה כפי שהתקן מחייב). ובנוסף, הרי ברור ששלושת הילדים שנרשמו עד כה לגן לא מייצגים את המספר האמיתי של הילדים בישוב שהמסגרת יכולה הייתה לתרום להם. שם לדעתי הפספוס. לימור

ronpel

New member
היו 3 נוספים מחוץ לישוב

אכן קיימת בעיה של ההורים שלא מוכנים לבצע איבחון בגיל זה והבעיות מופיעות בצורה הרבה יותר חמורה בבית ספר.

gath

New member
כמות ילדים

אכן גן קטן הנותן שירותים לילדי החינוך המיוחד הוא משאב יקר. כאשת חינוך העובדת בגנים הקטנים במספר ערים (רמת גן , מודיעין, גבעתיים, וגם בגן ביישוב ). אם אכן חשוב ליישוב להשאיר את הגן ניתן בקלות להידבר עם ערים/יישובים אחרים ולקבל ילדים שלא מהרשות שלנו. גני החינוך המיוחד במודיעין קורסים שם יש בגן שפה כ- 14 ילד!!! עם אותן שעות טיפול שמקבל הגן ביישוב ואף פחות, משמע הורים שם יהיו מעוניינים לקבל גן עם יותר משאבים מאשר הגנים הקורסים במודיעין. זהו משאב יקר ביישוב ויש לשמר אותו אני חושבת שניתן היה לגייס בקלות עוד כ- 5 הורים מהסביבה. חשוב שילדי יישוב ישארו בסביבה הטיבעית שלהם ויזכו לטיפול אינטנסיבי שגן קטן יכול ולא יתרוצצו בהסעות ויהיו מנותקים מחבריהם ליישוב .וכל זאת כדי שבעתיד יוכלו להשתלב הלאה במערכת החינוך הרגילה. ממש חבל!!!!!

ronpel

New member
התקנים לא עובדים כך.

המינימום הוא שמונה אבל לא המקסימום!! ילדים שנמצאים במסגרות אחרות שעומדות בתקן לא יכולים לעבור אלינו כדי להגיע לתקן של גן נוסף במיוחד אם יש מסגרת באזור שיש בה מקום. בסיכום עם ההורים של ילדים אלו אנו ננסה להשיג פתרון ממשרד החינוך של גן משלב עם תוספת כוח אדם שגם ההורים מאד חפצים בו.

odi64

New member
גן שפה

כהורים לאחד הילדים שאמור היה להמשיך בגן השפתי גם בשנה הבאה, נחתה עלינו ההודעה לגבי סגירת הגן כרעם ביום בהיר. במשך השנתיים האחרונות עבר הגן הרבה תהפוכות ושינויים פרסונליים, שלא הטיבו עם הילדים (ילדים שבראש ובראשונה זקוקים ליציבות ותחושת בטחון), לאחרונה התייצב הצוות ועם הרבה אהבה ומסירות קידמו את הילדים, ואלו אנו ההורים חיינו בהרגשה שבאה מנוחה ליגע. בהמשך להודעות הקודמות ברצוני להבהיר שהאופציה הטובה ביותר היא המשך הפעלת הגן. כמו כן בהתאם לניסיון העבר, ילדים נוספים הצטרפו לגן סמוך לפתיחת שנת הלימודים, סביר להניח שגם השנה יקרה אותו הדבר. אני פונה להורים שאולי מתלבטים לגבי האפשרות של שליחת ילדם לגן השפה, התייעצו עם פסיכולוג המועצה שלמה בלפר - אדם רציני ביותר, וקבלו את חוות דעתו בנושא. הסטטיסטיקה מדברת על כ- 20% מהילדים, כילדים שזקוקים לטיפול מיוחד. לאור האמור, לא סביר שבכל אוכלוסיית הילדים בכפר האורנים בגיל 3 עד 5 יש רק 3 ילדים שזקוקים לעזרה. ולסיום, רונן - אנא שקול שנית את המשך הפעלת הגן, גם לשנה הבאה וגם כהשקעה בכל הילדים המיוחדים לשנים הבאות.

ronpel

New member
זו לא החלטה שלנו

פתיחת הגן היתה ביוזמת המועצה והוועד והוא מאד חשוב לנו אבל משרד החינוך לא יממן כיתה ללא נרשמים נוספים והגעה לתקן מינימאלי. רונן

gath

New member
תקנים

על מנת לבסס גן של חינוך מיוחד שיפעל באופן אופטימלי הגן זקוק למספר שנים כדי להתייצב: ציוד שמצטבר ונרכש עם הזמן, עבודת צוות שמתגבשת, תוכנית שילוב עם הגנים השכנים. על נושאים אלו ועוד עמל הגן הקטן במשך שנתיים ונמצא בתהליך של התייצבות. יש לראות את התמונה כולה לאורך שנים ולא להסתמך על הרשמה "מועטה" של כשנה אחת. וכמו שאומרים עם האוכל בא התיאבון: כשיהיה גן מצויין שנותן שירותים מיוחדים לילדים (וכבר יש הצלחות מדהימות בקרב ילידים שהיו בגן) אז יותר אנשים ביישוב יצרכו את השירותים שלו: לדוגמא ברמת גן יש גנים קטנים ןמשולבים עם שהביקוש להם כה גדול אבל מה לעשות שם ניתן לקלוט עד 10 ילדים וילדים נשארים ללא מיסגרת כי אין גן. שוב קשה לי להאמין שיש רק 2-3 נירשמים. לדעתי יש חוסר מודעות בקרב הורים לשירות זה. מניסיון של שנים בתחום השנים בגיל הרך הינן שנים קריטיות וילדים שמקבלים התערבות מוקדמת ואינטנסיבית בגיל הנ"ל ולא רק טיפולים אחה"צ, להם יש סיכוי טוב יותר להשתלב בגיל בית הספר במערכת החינוך הרגילה. רונן ומי שאחראי, אנא עשו מאמצים לא לבזבז את המשאב הזה , כי זו תהיה בכיה לדורות. אגב גם שנה שעברה שולבו ילדים ממועצה אחרת כך שניתן לפתור את הנושא. חבל שהילדים שלנו יצטרכו להשתלב הם במועצה אחרת.

ronpel

New member
את צודקת לגבי החשיבות

אבל היוזמה לאבחן ולהרשם נמצאת רק אצל ההורים. בלי רישום אין מי שיתקצב את הגן ,עם כל הרצון הטוב של כולנו. הפתרון המוצע הוא לא במועצה אחרת - הוא במועצה שלנו אבל בישוב אחר קרוב שיש בו יותר ילדים שזקוקים לגן שפה.

צר לי על החלטת הסגירה

כאמא לילדה שבילתה את השנה בגן השפתי, אני יכולה להעיד שהגן (בשילוב דברים נוספים) הקפיצו את בתי בצורה בלתי רגילה. אין לכם מושג כמה אנרגיות משקיעים הורים שמזהים קושי אצל ילדם ומחליטים לטפל. חבל שיישוב שמכנה עצמו "קהילתי", לא חושב באמת על החלשים בקהילה, ולא עושה ככל יכותו לעזור להם במסגרת הקהילה. זו עוד מעמסה נפשית קשה על אותם הורים שנאלצים לחפש כעת מסגרות חדשות לילדיהם, ומלאים בחרדות לגבי השינויים הנוספים שילדיהם צריכים לעבור. שינוי יכול להיות מאד מאד קשה!!! ומי שחושב שהוא מחוסן מבעיות אלו, הרשו לי לגרום לכם קצת לפקפק. יש בישוב הזה הרבה יותר משלושה ילדים שזקוקים לגן השפתי. ויפה שעה אחת קודם.

למעלה