סגירת כסף בפקדונות

מ י w ה י

New member
סגירת כסף בפקדונות

מנסה כאן:

חסכתי סכום כסף של כ-15,000 ש"ח, ואני לא מעוניינת שישכב בעו"ש מסיבות מובנות. נכון לעתה אני לא רואה צורך ו/או יכולת להשקיע אותו בצורה מקצועית, ובתור התחלה אני מעדיפה לסגור אותו בפיקדון, רצוי מהסוג הנזיל (מהסוג שאפשר למשל כל רבעון להודיע אם ממשיכה או לא, ו/או להעביר סוכמים נוספים).

מעיון מהיר באתר הבנק (אני בלאומי) זה נראה לי כמו סינית, וגם מה שנראה יחסית ברור אני חוששת שאני לא מבינה לגמרי וחוששת לעשות טעות. החשבון שלי הוא טוטאל דיגיטל, ככה שאין אפשרות להתייעץ עם יועץ השקעות של הבנק, כשמניסיון של חברים בבנקים שונים זה גם דבר שלא מומלץ כי לפעמים הם חושבים על האינטרס של הבנק ולא של הלקוח, וחבל לי בשביל סכום כזה להסתבך.

האינטרס העיקרי שלי הוא לא להרוויח כסף על ריבית (בסכומים כאלו נאי גם מודעת לכך שאין ממש אפשרות לרווח), אלא שהכסף יהיה סגור ולא בעו"ש, כי אני מנסה להתנהל בתקצי.

תודה מראש.

מ י w ה י

New member
ועוד שאלה

שאלה שתשמע אולי פעורה אבל אני באמת לא מבינה - בהנחיות לפיקדונות באתר מופיע אזכור של ניכויים למס הכנסה - למה הכוונה?

לא ראיתי סימן שאלה...

מה בעצם את שואלת אותנו?

כתבת שהכוונה אינה להרוויח אלא לסגור את הכסף כך שתוכלי לבדוק את התנהלותך.
פקדון יכול להתאים. כל מה שעלייך לבדוק הוא מהי תקופת ה"סגירה" הרצויה לך. למשל תוכלי לבחור בפקדון חודשי מתחדש כך שהפקדון נסגר כל פעם לחודש.

על רווחים מפקדונות יש מס רווחי הון. הבנק מנכה זאת במקור. במקרה שלך, קרוב לוודאי שלא יהיו רווחים או שהם יהיו זעירים ולכן את יכולה להתעלם מכך.

בהצלחה.

YULI9

New member
הבנתי שלא ניתן יותר לקבל סגירה אוטומטית

אחרי תום תקופת הפיקדון הכסף חוזר לחשבון ואם רוצים מבקשים לסגור מחדש.
לי זה יפריע להתנהלות התקינה כי אני לא רוצה שהכספים האלו "יתערבבו" בכסף של העו"ש לכן העברתי את כספי הפיקדונות שלי להשקעות סולידיות בקרנות נאמנות, לא צריך להבין בשביל זה בהשקעות, פני למחלקת ההשקעות ושם יסבירו לך.
הסיכון בחלק מהקרנות הוא מזערי והכסף נזיל ונפרד מהעו"ש, כמובן שגם הרווחים נמוכים מאוד אבל עדיין גבוהים ממה שתקבלי בפיקדונות.
לגבי מס הכנסה, ברגע שהכסף מהפיקדון מוזרם לחשבון מורידים מס מהריבית שקיבלת (20% ,למיטב זכרוני) גם אם הריבית היא שקל אחד ייקחו 20 אג'.

מ י w ה י

New member
תודה לשניכם

כמו שכתבתי, אין לי אפשרות להתייעץ עם יועץ השקעות כי החשבון שלי הוא טוטאל דיגיטל והשירות לא כלול.

יש לי שאלה נוספות למען הסר ספק: הבנק לא גובה כל מיני עמלות מוזרות על הפקדות שכאלו?

YULI9

New member
תלוי בהסכם שלך עם הבנק

בדרך כלל על פיקדונות אין עמלות אבל כדאי לבדוק.
בהשקעות בקרנות יש לפעמים עמלות (נתון למיקוח).
תבדקי עם מוקד הבנק, יש סיכוי טוב שגם בעל חשבון דיגיטאלי יכול לקבל ייעוץ השקעות (זה אינטרס של הבנק).
יש אפשרות לבדוק עם חברת השקעות חיצונית אך למיטב ידיעתי הם לא מתעסקים עם סכומים מתחת ל30,000 (עדיין שווה בדיקה)
אם לא ,לדעתי הפתרון היחיד בשבילך זה פיקדון, תשקיעי כמה דקות כל חודש (או שבוע,תלוי בזמינות של הכסף)כדי לסגור את הכסף מחדש..
שווה לך להשקיע זמן ולבדוק לעומק, כך תדעי גם להבא כשהסכומים יגדלו
.
בהצלחה

למעלה