סגירת מסלול

alfaman82

New member
כמו מה?

אני יודע שבתיאוריה אולי כדאי להשקיע, אבל אני בן אדם די סולידי ולא מחפש סיכונים לעומת רווח גדול. יש רעיונות כלשהם? או הסבר למה לא כדאי לסגור את אחד המסלולים?

alfaman82

New member
יכול להסביר?

כמו שציינתי למעלה, אם אני מבין נכון, ככל שהסכום שנותר לי להחזיר גדול יותר, אני מניח שהריבית שאשלם על זה לאורך תקופת המשכנתא גדולה יותר, מאשר אם אני מזרים 270000 וסוגר את הקל"צ לא?
אם סגרתי מסלול שהוא בערך שליש, אז סך ההחזר שלי ירד, וממה שנשאר אשלם עליו ריבית לא? ואז בעצם גם צמצמתי את ההחזר החודשי (כי סגרתי מסלול), וגם אשלם לאורך תקופת המשכנתא סכום נמוך יותר בריבית כי הסה"כ הצטמצם.
אם אני דביל וטעיתי פה במשהו אשמח לעדכון

alfaman82

New member
יש הסבר?

כמו שציינתי למעלה, אם אני מבין נכון, ככל שהסכום שנותר לי להחזיר גדול יותר, אני מניח שהריבית שאשלם על זה לאורך תקופת המשכנתא גדולה יותר, מאשר אם אני מזרים 270000 וסוגר את הקל"צ לא?
אם סגרתי מסלול שהוא בערך שליש, אז סך ההחזר שלי ירד, וממה שנשאר אשלם עליו ריבית לא? ואז בעצם גם צמצמתי את ההחזר החודשי (כי סגרתי מסלול), וגם אשלם לאורך תקופת המשכנתא סכום נמוך יותר בריבית כי הסה"כ הצטמצם.

alfaman82

New member
תוכל להסביר?

alfaman82

New member
סגירת מסלול

היי, לפני 3 שנים לקחתי משכנתא עם החזר חודשי באיזור 4000 ש"ח, בשלושה מסלולים על 750000:
1. קל"צ עד 2031 (נשאר 264410 ש"ח לשלם), שיעור ריבית בחלק זה: 4.23% ושיעור ריבית מתואמת 4.31% (רשמתי את שניהם כי לא יודע מה רלוונטי). חלקו בהחזר החודשי- 1986 ש"ח
2. פריים עד 2038 (נשאר 220597 ש"ח לשלם), שיעור תוספת הריבית לבסיס: -0.9%. שיעור הריבית המעודכנת להיום: 0.7% (שוב, רשמתי את שניהם כי לא ידעתי מה רלוונטי). חלקו של מסלול זה בהחזר החודשי: 900 ש"ח
3. לא צמודה, ר' מש' עוגן תשואת אג"ח, תחנה כל 5 שנים עד 2038. (נשאר 187369 ש"ח לשלם). שיעור תוספת הריבית לבסיס: %0.51. שיעור הריבית המעודכנת להיום: 3.72%. חלקו של מסלול זה בהחזר החודשי: 1040 ש"ח.

כל זה היה תיאור המשכנתא במלואה ממה שנשאר אחרי 3 שנים של תשלומים. יש לי היום כסף לכסות לפחות מסלול אחד כולל הקנס במסלול הראשון (11000) וישאר עוד חסכונות. התייעצתי בבנק והמליצה לי שאם אני עושה את זה (וכדאי לי), שווה לי לסגור את המסלול הראשון כי הוא יוריד לי 2000 ש"ח מההחזר החודשי. האם כדאי לעשות את זה? אני בתיאוריה מעוניין להשקיע בנדל"ן בעתיד, ועכשיו להוריד 270000 לא יפגע לי בחיי היום יום, אבל ייקח זמן לבנות את זה מחדש בשביל הון ראשוני לדירה להשקעה. מה מציעים?

Fitch

New member
למה אתה רוצה לרדת בהחזר?

לדעתי תמחזר את המשתנה+הקל"צ לקל"צ חדש בריבית נמוכה יותר.

alfaman82

New member
כי אפשר?

פתחתי תוכניות חיסכון לילדים שיורידו כל חודש, השקעתי קצת כספים בתוכניות חיסכון בבנק, ונשאר עוד כס, בעו"ש שלא עושה כלום, אז חשבתי שאם אין תוכניות לקנות בית חדש בקרוב, אולי שווה לי לצמצם את ההחזר החודשי..
הבנקאית אמרה לי שהריביות האלה די טובות והיום אני לא אקבל משהו יותר טוב. אולי הריבית של המשתנה תהיה נמוכה יותר, אבל העוגן יהיה גבוה יותר (אני לא כל כך מבין בזה אבל זה מה שהיא אמרה). לכמה לדעתך אני יכול להוריד את זה?

Fitch

New member
קל"צ פחות מ4%. משתנה 2.7%.

אם תישאר עם ההחזר, תוכל לקצר את הקל"צ וכמובן לקבל ריבית טובה עוד יותר.

alfaman82

New member
מבחינה הגיונית

כפי שציינתי, אני לא מתמצא בתחום, אבל האם זה שאני מחזיק בכסף שלא "עושה כלום", ומצד שני משלם יותר פר חודש, לא אומר שכדאי לי להפחית את זה? האם סגירה מוקדמת של מסלול (16 שנה מוקדם יותר), לא תפחית בסופו של דבר את גובה התשלום שהייתי משלם לולא הייתי סוגר את המסלול הזה?

TheIL

New member
נראה לי שאתה מבלבל המושגים

אתה מתכוון להקטין את סך המשכנתא, ולא להקטין את ההחזר החודשי...
לא כך ?

alfaman82

New member
אני מתעניין בלצמצם את שניהם בסה"כ

alfaman82

New member
אשמח להסבר

אם אני לא מבריק בהנחתי וטעיתי פה במשהו אשמח לעדכון

למעלה