סגירת משכנתא- רישום בטאבו

alfaman82

New member
סגירת משכנתא- רישום בטאבו

היי, לפני 7 שנים קנינו את הדירה שלנו (עם משכנתא) ומסיבות דביליות, עצלנות, יכולת מקצועית לא טובה של העו"ד ועוד, הדירה לא נרשמה בטאבו עדיין.
לאורך השנים האלו, התבססנו כלכלית ואני יכול לסגור את המשכנתא עכשיו. האם יש קשר בין סגירת המשכנתא מול הבנק, לבין רישום בטאבו? הגעתי לסיטואציה הזו, מכיוון שניסיתי להניע את הרישום שוב, אבל עד שהבנק הביא את שטרי המשכנתא יצאה לנו הנשמה, ועד שהבאתי את כל האישורים מחדש של העיריה שאין חובות וכו', העו"ד הנוראי שלנו אמר שהטאבו דורש מסמכים עם תוקף של חצי שנה, ועכשיו כנראה שאצטרך מחדש להוציא שטרי משכנתא. חשבתי לתומי פשוט לסגור את המשכנתא ולהוציא את הבנק מהתמונה. חשיבה נכונה? בעייתית?
אשמח לכל עצה

JochaSchwartz

New member
תשובה: חשיבה בעייתית

בתמצית, אתה שואל האם כדאי לבצע פירעון מוקדם על מנת להימנע מכאב ראש של לבקש שטרי משכנתא חדשים, והתשובה על כך היא לא.
בירוקרטיה היא לא סיבה לפירעון מוקדם.
ייתכן וכדאי להחליף עו"ד (או בכלל לבצע את זה לבד, לא סוף העולם. בטאבו ידריכו אותך במה שאתה צריך לבצע).
אגב, אין לי מושג מה המשכנתא שלך - ייתכן וכדאי לפרוע/למחזר בלי קשר לטאבו.

alfaman82

New member
תודה על התשובה אבל

אני מסכים שנטיה להתחמק מבירוקרטיה היא לא סיבה מספיק טובה לסגור את המשכנתא, אבל יש לי בערך עוד 440000 לשלם, ואם אסגור אותם, ישארו עוד 250-300 אלף בחשבון. לא נחיה מיד לפה במקרה הזה, ולכן אני מתלבט אם שווה לסגור את זה. לטווח הארוך זה אמור לחסוך לי עשרות אלפים לא?
אגב, מה בהקשר של הטאבו? איך מתנהלת העבודה מולם אם הבנק יצא מהמשוואה?

JochaSchwartz

New member
תשובה

פירעון מוקדם כנראה אכן יחסוך הרבה כסף.
ייתכן ושקעת הכסף במקום אחר תניב לך אפילו יותר.
כאשר יש לך סכום כזה בבנק בהחלט כדאי לעשות חושבים מה לעשות איתו. עניין שטרי המשכנתא אינו שיקול. לחלוטין לא.
בעניין הטאבו: עדיין תצטרך אישור עירייה בתוקף ועוד כל מיני מסמכים.

למעלה