סגירת קובץ לדפוס

חן ל

New member
סגירת קובץ לדפוס

שלום,
אני מעצבת פנים במקור ואני צריכה עזרה בנוגע לסגירת PDF להדפסה.
הבנתי שכשאני שולחת קובץ להדפסה רצוי תמיד לבצע convert outline בגלל הפונטים.
א. איך עושים את זה?
ב. מתי עושים convert ומתי create?
ג. האם כדאי לשמור קובץ עם הפונטים פתוחים וקובץ נוסף שעושים לו את הפעולה הזו?
אודה לעזרתכם!

Schnitzell

New member
תשובות לגבי Convert to outline:

א. לא עושים את זה.
ב. אף פעם.
ג. לא צריך לשמור קובץ נוסף בגלל התשובות א' וב'.
&nbsp
סתם מתוך סקרנות, ממי הבנת שצריך לעשות Convert to outline? אני מקווה שהוא לא מלמד אותך עוד דברים בקשר לסגירת PDF להדפסה.

חן ל

New member
תשובה לתשובה

או אה
אתה נשמע נחרץ
זה התחיל בזה שקיבלתי קובץ שהייתי צריכה לערוך את הטקסט ולא יכולתי כי עשו לו את אחת מהפעולות האלו וכששאלתי למה עשו את זה אז הסבירו לי שכששולחים להדפסה לא תמיד לבית דפוס יש את הפונטים ולכן תמיד לעשות convert
אני מחפשת באינטרנט על convert outline והכל מוביל לcreate outline
אני לא מצליחה להבין מה ההבדל בינהם.
יש דרך לשמור בPDF ולסמן שהפונטים יהיו מוטמעים כך שלא תהיה בעיה בפתיחה של המסמך?
(לא לכעוס, נתקלתי במשהו שאני לא יודעת ואני מנסה ללמוד/ להבין אני ל מעצבת גרפית בהכשרה

תודה על המענה!

Schnitzell

New member
אני נחרץ בגלל ש-Convert to outline

הוא מנהג פסול ומגונה שצריך להשמיד אותו מהעולם. אני יודע שזה נשמע עדין אבל ככה אני מרגיש כלפיו. אני לא כועס עליך, אני כועס על הנוהג העיוור הזה בקרב קהילת המעצבים הגרפיים.
&nbsp
שמירת PDF מכל תוכנה של Adobe אוטומטית תטמיע את הפונטים בקובץ. בית דפוס שמקבל קובץ מוכן להדפסה (ותקין!) לא צריך לפתוח אותו בשום תוכנת עריכה. הוא אמור להשתמש בתוכנת עימוד כדי למקם את העבודה על גיליון ולשלוח להדפסה, וזהו.
&nbsp
יש הרבה חסרונות לביצוע Convert - הקובץ ישקול יותר; הפעולה ארוכה ומייגעת כשמדובר בעבודה עם הרבה עמודים וטקסטים; האלמנטים מאבדים את התיוג שלהם כטקסט, הופכים לאיורים, ועלולים להיות מתורגמים באיכות נמוכה יותר על ידי ה-RIP (המחשב שהופך את ה-PDF לתמונה ברזולוציה גבוהה שמוכנה להדפסה); אי אפשר לבצע Overprint אוטומטי לטקסט שחור מפני שאי אפשר לזהות אותו כטקסט.
&nbsp
בקיצור, אל תעשי את זה, ואל תסכימי להדפיס בבית דפוס שדורש ממך לבצע את זה.

חן ל

New member
תודה רבה על התגובה

וההתייחסות הרצינית. מאוד מעריכה.
חייבת לומר שאני מנסה להבין את הנושא הזה כבר לא מעט זמן בדיוק מהסיבות שאתה מציין, גם לי זה היה נראה לא נכון.
נתקלתי בעשרות מדריכים שמסבירים שזה מה שצריך לעשות ולא מסבירים מה עומד מאחורי זה.
אחרי ההסבר שלך זה כבר יותר ברור.
תודה שוב!
&nbsp

למעלה