סגנונות במוסיקה

yair5763

New member
סגנונות במוסיקה

שלום! רציתי לשאול אם יש איזו הגדרה ברורה לכל סגנון של מוסיקה (POP,ROCK וכו'), או שזה רק לפי ההרגשה?

SHEX

New member
לא בדיוק../images/Emo95.gif

אין הגדרות מדויקות לכל סגנון, אבל זה גם לא לגמרי לפי הרגשה בלבד. לסגנונות מסוימים יש סולמות שמאפיינים אותם או מרווחים מלודיים שמאפיינים אותם. לסגנונות אחרים יש אלמנטים ריתמיים שבאים כעזר לזיהוי. קשה להכנס לפרטים מדויקים כי כל סגנון הוא לגופו ואפשר לפרט הרבה כשאין כיוון מסוים.

yair5763

New member
אולי יש...

אולי יש איזה מקום ברשת שאפשר ללמוד על זה קצת?

Eyal Ezra

New member
לימוד על מוסיקה

ושוב שלום לך yair5763, התקשיתי להבין מהי בקשתך לאור אי הבהירות שצברתי מהודעותיך. אשמח שתחדד ותמקד את בקשה זו על מנת שבאמת אוכל כמידת יכלתי והבנתי לספק את מבוקשך. שאל את עצמך את השאלות העיקריות הבאות: - מה ברצוני לדעת על עולם המוסיקה ? - האם אני רוצה ללמוד נושא זה באופן מקצועי או רק כתחביב לשם העשרה ? - איך אני מתכוון לעשות זה ?

שלא תגיד שאני לא אכפתית

איפה אפשר ללמוד שמיעה מוזיקלית ולהיות בקצב ולא לזייף?
(פריאור, מבינה שהגיעה לפורום חביב, אך לא לעיניינה)

Eyal Ezra

New member
פיתוח שמיעה מוסיקלית

פ ר י א ו ר שלום, האפשרויות לפיתוח שמיעה מוסיקלית הן רבות ומוגוונות. עיקר השוני בין כל השיטות הוא לאיזו רמה תגיעי עם כל שיטה וכמה זמן ייקח לך ליצור הבנה בתחום. יהיה עלייך לשאול את אותן השאלות כפי שציינתי בהודעתי הקודמת. ו..ברוכים הבאים כמובן !

Eyal Ezra

New member
הגדרת סגנונות מוסיקליים

yair5763 שלום, במוסיקה בכלל ישנה חלוקה לסגנונות, תתי סגנונות ולעיתים אף "העמקה" (התפתחות מוסיקלית) לתתי סגנונות נוספים ואף אבים עד מאוד. באופן כללי, את סגנוות המוסיקה השונים מגדירים לרוב על פי שני קריטריונים עיקריים והם הרמוניה וקצב, ה"הבונים" (מאפיינים/מגדירים) את סגנון היצירה.

למעלה