לא עדיף היה לשאול לפני הסגירה?
וגם השאלה "האם המצות עוברות" זו שאלה כמו לשאול "מה הצבע של מכונית".
לגבי כל המאכלים בטבעת אין כללים. אין תשובות ברורות. כל מקרה לגופו, לכן חשוב ללמוד על כל מאכל ומאכל באופן פרטי.
מתי תלמדי איך את אוכלת מצה אם את צריכה לאכול כ-20 שעות נוזלים וכ-20 שעות נוספות כלכלה רכה? אולי ביום ראשון אחה"צ. תצטרכי לנסות ולדעת. כמו לגבי כל מאכל אחר, לאחר סגירה.
בלי קשר לשאלתך, יש לאכול מצה לאט וללעוס הרבה הרבה, כדי לא להסתכן בבליעת חתיכות חדות, שיכולות להזיז את הטבעת. גם כמות המצה הנאכלת צריכה להיות לפי הניסיון של האדם, כדי שהוא לא ייתקע עם יציקה שלא יורדת. וכמובן שהכל תלוי גם ברמת ההגבלה האישית של האדם ובסוגי המאכלים שהוא אוכל יותר בקלות או פחות בקלות.