סגר בלגנים וכו', הכנתי לנו יופי של לחם אתמול

חנהפ

Active member
סגר בלגנים וכו', הכנתי לנו יופי של לחם אתמול



 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נראים סוף!! אני הכנתי פיצות אתמול ועוררתי את הגור-מקווה לחדש

את אפיית לחמי המחצמצת בתחילת השבוע הבא, בע"ה.
קיץ בריא!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אצלנו בבית היה מנהג שלא אוכלים חמץ גמור במוצאי שביעי של פסח

&nbsp
לא מצאתי את המקור לכך ואין כבר את מי לשאול.
&nbsp
מעניין לדעת אם עוד מכירים את המנהג הזה.
&nbsp
 

shira1960

Active member
פגשתי משפחה מרוקאית אחת שהיו עושים מימונה רק מדברים של פסח

ואכלו מופלטות רק למחרת. היו מכינים את כל העוגיות קוקוס ובטנים, ריבות, פירות וכו'. וחמותי לשעבר ממוצא טוניסאי לא היתה מרשה לילדים שלה ללכת למימונה אצל השכנים. אני חושבת שזה בגלל שהיו צריכים להשתמש בקמח שנשאר בבית (נמכר).
 

חנהפ

Active member
לחם הכי פשוט שיש

לכיכר אחת:
1/2 3 כוסות קמח
1/2 1 כפיות מלח
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/4 1 כוסות מים פושרים (הוספתי מים )

ללוש 10 דקות
להניח בתבנית
להתפיח שעה
לאפות בחום 200 מעלות כ- 35 דקות
2 כפות שמן
 
למעלה