סדור כבלים מאחורי המזנון

איל94

New member
סדור כבלים מאחורי המזנון

שלום,
הטלויזיה תלויה על הקיר בסלון.
הכבלים (כבלים, DVD, משחקים וכדומה) יורדים מהטלויזיה דרך צינור שחצוב בתוך הקיר כך שהם לא נראים.
הבעיה שלמטה הכבלים מתחברים לרכיבים השונים בדי באלאגן.
איך ניתן לעשות שם קצת סדר ?
השתמשתי באזיקונים אבל זה לא מספיק ...
תודה !

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לו היית רציני, היית מצרף תמונה או תמונות. ככה? מאיפה לנו
לדעת 'מה הולך לאן'? כולה טלוויזיה. בטח יש לך מגבר וחיווט שמתפזר לרמקולים? אולי גם כבלים מהממיר וממכשיר נוסף? כבל רשת? רק אתה יודע... ולכן, הפתרון הכי סביר הוא להשיג צינור לפלף שמוכרים בדיוק למטרות האלה או לחבר לקיר תעלות בעובי המתאים שיפצלו כראוי. או... להזמין מתקין שיודע לעשות עבודה יפה. אתה אפילו לא גילית לנו היכן אתה גר, ככה שגם אם נרצה, לא נוכל להמליץ (אם בכלל) על בעל מקצוע ראוי.

איל94

New member
אני אצלם ואעלה תמונות

רוצה לעשות מה שניתן בעצמי בלי הוצאות גבוהות ...

איל94

New member
תמונות

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
טוב. התמונות לא ממש מציגות את הבלגן אלא רק חלקית.
הייתי מתחיל בזה, שהייתי מנסה להשיג כבלי "אנטנה" מסוג גמיש. איני יודע היכן אפשר למצוא כבל 75 אוהם באיכות גבוהה ושיהיה גמיש. אולי הטכנאי קרמר יוכל לסייע. כשיש כבלים גמישים, קל יותר לתמרן אותם, לעומת הכבלים הסטנדרטיים והקשיחים.
אחרי זה? הייתי בודק מה הולך לאן ומנסה לארגן "חבילות" ופיצולים בהתאם.
אני רואה שאין לך מערכת קולנוע ביתי, ככה שהעסק נהיה פשוט יותר. כשיהיו בידך כבלים גמישים ומחברים תואמים (תבריגים לממיר וכיו"ב), נוכל לדון הלאה באפשרויות התמרון.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הכבלים הלבנים הקשיחים מגיעים עם מחברי תבריג, שמתחברים לממיר
מצד אחד ולאנשהו (שקע בקיר)? מהצד האחר. במידה שתרשמתי נכון ויש כבלים שכאלה (קשה לראות בבירור)..., סביר שתצטרך להכין כבלים באורכים המתאימים עם מחברי תבריג שכאלה. לחברות הכבלים (הוט ויס) יש מכשיר שלוחץ את המחבר לכבל והופך אותו לחלק בלת נפרד ממנו. בחנויות שונות (חלק מהטמבוריות ובחנויות כמו הום סנטר), אפשר לרכוש מחברים שמתחברים לכבל בהברגה. בכל מקרה, לפי השאלות שלך ולצערי, לא נראה לי שתצליח להתמודד בכוחות עצמך.

אפשר באינטרנט ואפשר בג'נקים השונים בארץ

המחיר למטר בין דולר לחמישה דולר
אבל, יהיה צורך לעשות איזה שהו תיאום למחברים הסטנדרטיים של הכבלים.
אריאל אריאלי

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה. פעם היו תבריגים עם חור גדול יותר ועם חור קטן יותר עבור
הכבל. יתכן שבמידה שניתן עדיין לבחור בין ה-2 (דבר שאיני בטוח בו), המחבר עם החור הדק יותר יתאים. ואם לא, אפשר לשחק עם רשת הסיכוך, כך שתתברג בקושי רב יותר. אגב, פעם מצאתי כמה מטרים של כבל קואקסיאלי עם 2 רשתות סיכוך צפופות ועוד שכבת פלסטיק ביניהן. התיל המרכזי בו גם הוא רב גידי וגמיש. הכבל הזה אינו מול עיניי כרגע, ככה שאין לי אפשרות לומר מה "מספרו". מעניין האם זה "אומר" לך משהו... אם אאתרו, אתה תדע על כך...

איל94

New member
כלומר בטלויזיה נראה הכל על ערוץ HDMI אחד ?

היום אנו רואים בנפרד הוט, Xbox, DVD וכדומה.

seeyou

New member
נכון-רק כבל אחד מהמפצל- אבל אם יש לך SMART TV וגם

מערכת קולנוע ביתית אז צריך עו שינוי נוסף
תוכל להאזין תחנות הרדיו של הממיר מבלי להדליק את הטלוויזיה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אישית אין לי ניסיון עם מפצלים ואין לי מושג כמה כניסות אפשר
לחבר למפצל אחד. כן שמעתי, שממירים שונים יודעים לזהות מפצלים ואז אינם מעבירים סרטים שאתה יכול לרכוש לצפייה ל-48 שעות, מחשש שתנסה להקליט אותם בעזרת ציוד שאינו טלוויזיה. סוג של שמירה על זכויות יוצרים... מה שכן, מגברי קולנוע ביתי כן יודעים לקבל כמה כניסות ולהעביר כל כניסה בנפרד לטלוויזיה עפ"י בחירה.

k-don

Well-known member
אין לו בעיה בחיבור לטלוייה "הכבלים יורדים בצינור אחד"

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נכון. הבלגן מתחיל מהממיר ומה שמתחתיו והצילום לא משקף מספיק.

למעלה