"המדריך השלם לאלמנה"
שלום שרון. הנושא הזה של תגובות הסביבה הוא בדיוק אחד הנושאים בו עוסק הספר והסדנאות. יום אחרי הלוויה, קמתי בבוקר והרגשתי שלא ממש עיכלתי את מה שקרה יום קודם בבית העלמין, והחלטתי שאני הולכת לבית העלמין. הייתה זו שעה מאוד מוקדמת בבוקר, לפני שמגיעים המנחמים, כך שלא חשבתי שיש עם זה איזושהי בעיה. כשהגעתי, עדיין לא מאמינה למראה הקבר, התיישבתי למרגלותיו והתחלתי לבכות. אחרי כמה דקות ניגש אלי האיש של חברת קדישא, שניהל את טקס הקבורה יום קודם, וכעס אלי שאסור לי לצאת מהבית כי עלי לשבת שבעה על בעלי. ניסיתי להסביר לו שזה מה שאני עושה, אני "יושבת על בעלי" (ממש , פיזית) ולא רק שבעה, אלא 70 (קילו)... אבל הוא לא הבין את ההומור שלי באותו רגע ורק חזר ואמר - לכי הביתה , את צריכה לשבת שבעה על בעלך.... וזו רק "דוגמית". בספר, יש איור מדהים של ספר שנקרא "המדריך השלם לאלמנה" - כי אני בטוחה שמישהו, איפשהו, כנראה שכתב ספר כזה, הרי אחרת - מאיפה כולם ידעו להגיד לי איך עלי להתנהג...? הלוואי והיה זה כל כך פשוט "להתעלם ממה שאומרת הסביבה ולעשות רק מה שטוב ונכון לאדם"... אבל מנסיוני זה לא כך. במיוחד בתקופת האבל, כשאתה כולך שבור ונמצא בתוך הבור - לא תמיד יש בך את הכוחות האלה שעוזרים לבדוק מה נכון לי ומה לא ...