סדנה וירטואלית מס 4 - שרשרת ענפים

wildspirit

New member
סדנה וירטואלית מס 4 - שרשרת ענפים

אני מעלה את הסדנה עכשיו (מתנצלת על השעה) נא לא לשרשר לכאן תגובות או שאלות במקביל אני פותחת שרשור שאלות - לשם תוכלו להפנות כל שאלה שיש לכם בנושא תהנו

wildspirit

New member
שלב החומרים

חומרים: סוגר מוט מסתיר קשר לחוט טבעות חוט מתכת חרוזי צ'יפסים שונים (ניתן להחליף בחרוזים אחרים) חרוזי ונציה אם רוצים קאטר פלאייר

wildspirit

New member
שלב 1

אורך חוט – אני לקחתי בסביבות 1 מטר חוט כשאני כל פעם מוסיפה עוד ועוד חוטים. בגדול כשעושים את טכניקת הענפים אנחנו לוקחים אורך חוט ראשוני לפי ההקף של פרק כף היד או הצוואר כפול 2. משחילים על החוט חרוז ומשאירים אורך חוט

wildspirit

New member
שלב 2

מקפלים את החוט עם החרוז ומסובבים את החוט אחד על השני (אני בדרך כלל אוהבת להתחיל עם החרוזים הגדולים ולאט לאט עולה לחרוזים הקטנים יותר)

wildspirit

New member
שלב 3

משחילים חרוז נוסף על החוט הארוך , משאירים אותו במרחק מה מהחרוז הראשון, וגם בצד המנוגד לו. כלומר אם את החרוז הראשון ליפפנו בצד ימין את השני אנחנו מלפפים בצד שמאל

wildspirit

New member
שלב 5

וכך ממשיכים הלאה עד שמגיעים להקף פרק כף היד.
יש להשאיר בערך 0.5 ס"מ בין תחילת הצמיד לסופו כיון שיש לזכור כי אנחנו מוסיפים סוגר לצמיד)

wildspirit

New member
הסבר: לפני שלב 6

לאחר שסיימנו את ההיקף אנחנו מתחילים לחזור חזרה לצמיד עם חוט נוסף. במידה ונשאר חוט באורך שיספיק לכל אורך הצמיד שהכנתם ממשיכים איתו במידה ואין לכם מספיק חוט מוסיפים חוט חדש.
סיום חוט – אך ורק בסוף הצמיד כלומר.. במידה והתחלתם להשחיל ולסובב חוט נוסף על גבי הבסיס ולא נשאר לכם מספיק חוט עד הסוף, לא משחילים עליו יותר חרוזים
אלא מלפפים אותו על החוט הבסיסי עד שמגיעים לסוף – זאת למה – כיוון שאם אנחנו נסיים באמצע הצמיד אנחנו נידקר מהחוט, על כן אני ממשיכה את החוטי עד הסוף ומתחילה בחוט חדש. החוט החדש מתלפף על החוט הבסיסי ואז אני מביאה אותו למקום שבו הפסקתי בשלב הקודם וממשיכה רגיל את הצמיד.
יש ללפף בזהירות ולא יותר מדי כדי שהחוט לא יקרע. במידה והחוט נקרע מוציאים את החרוז האחרון ומלפפים על החוט הבסיסי ומכניסים את החוט לתוך חרוז קרוב כדי שהוא לא ידקור אותנו.

wildspirit

New member
שלב 6

אם נשאר לכם חוט ממשיכים איתו וחוזרים חזרה בליפוף של חוט בחוט עד שמגיעים לחרוז הראשון ואם לא נשאר חוט לוקחים חוט חדש ארוך שוב כדי שלא ייגמר באמצע ומלפפים אותו על החוט הבסיסי עד החרוז הראשון. אחרי החרוז הראשון אנחנו שוב משחילים על החוט החדש חרוז, משאירים מרווח בין החרוז הראשון לזה שעכשיו השחלנו, מלפפים את החרוז עם החוט

wildspirit

New member
שלב 7

לאחר מכן את החוט אנחנו מלפפים על החוט הבסיסי וממשיכים הלאה, משחילים עוד חרוז, מלפפים אותו עם החוט וממשיכים הלאה

wildspirit

New member
שלב 9

וככה אני ממשיכה את הצמיד עכשאני כל פעם מוסיפה עוד ועוד חרוזים. כמובן ששוב אני מוסיפה חוט חדש מההתחלה ומשתדלת לסיים אותו בסוף ולא באמצע. – כאן הוספתי חרוזים שחורים

wildspirit

New member
שלב 10

בתמונה הזו הוספתי חרוזים צהובים קטנים. טיפ: אפשר להשתמש כמובן בחרוזי ונציה. משחילים על החוט נגיד 3 חרוזים ואת כל השלושה מלפפים עם החוט ואז יש לנו מעין פרח קטן של חרוזי ונציה. כמובן שאפשר להשחיל ככה גם חרוזים אחרים ולעשות המון שילובים

wildspirit

New member
שלב 11

לאחר שסיימנו את הצמיד שלנו אנחנו נסגור את הצמיד בעזרת מסתיר קשר לחוט כפי שאתם רואים בתמונה. ובעזרת פלאייר סוגרים את החרוז מעיכה

wildspirit

New member
שלב 12

כך זה נראה אחרי שסגרתי את שני הצדדים בעזרת חרוז המעיכה, ובעזרת הקאטר אני חתכתי את החוטים בצדדים

למעלה