סדנה: "חוויות מן העיירה" בית התפוצות

סדנה: "חוויות מן העיירה" בית התפוצות

התבקשתי לפרסם אם יש לכם עניין בסדנה המצ"ב: חוויות ילדות מהעיירה 4 מפגשים מרתקים בספרות ובקולנוע ימי שישי בין השעות 09:00 - 11:00 החל מנובמבר 2007 באודיטוריום "בני ציון" בבית התפוצות מרצות: ד"ר רוחמה אלבג - ספרות רבקה אדרת - קולנוע 23.11.07 - ש"י עגנון - "ילדות היתה בי" הרחוב שגרתי בו בילדות. - תמונות מחיי הילדים בעיירה: תצלומים וסרטים. 21.12.07 - אורי צבי גרינברג - "מה אהבתי את זה החצוצר" בין ילדות לבגרות. - מהעיירה לניו-יורק או לתל-אביב? ילדים בקולנוע היידי ובסרטים הציוניים. 22.2.08 - אבות ישורון - "ילדים היינו מגלגלים פיסות גיר צבעוני" משחקים בכפר וליד טחנת המים של סבי. - משובות ילדות בעיירה בקולנוע היידי. 21.3.08 - עמוס עוז - "חייתי בשיפולי יער, ליד הבקתות, הארובות, האחו והשלג" ילדות בשכונת אברהם בירושלים וסיפורי העיר רובנו שבאוקראינה. - געגועים, נוסטלגיה, סקרנות - שיבה מאוחרת למקום ההולדת בסרטים מן השנים האחרונות. עלות למשתתף: 280 ₪ כולל קפה ומאפה.להרשמה: אתי עילם טל' 03-6405255.

בן דודו גר בארץ

בן דודו חבר בארגון זגלמביה בשם לוסטיק. בטקס חנוכת האנדרטה לבית הכנסת הגדול בבנדין הקרדינל היה אורח מטעם עיריית בנדין.

zipil18

New member
אני חייבת תודה גדולה לבני הרשקוביץ,אני חושבת

שהפנה אותי לפנקס קהילות השואה,ז' על פולין, בו מצאתי "מכרה זהב" על העיירה פיינצ'וב לאורך 5 עמודים תמימים. היא נקראת עיר וכן: "אתונה של פולין".ואכן, אמי ז"ל סיפרה לי על סבתי פייגה שנולדה שם ועברה לורשה לאחר מות אמה.היא הייתה משכילה, והתפלאתי היכן למדה, אם באה מעיירה קטנה. עכשיו זה ברור, היה שם מן סניף לאוניב' קראקוב ובתי ספר של האגודה ושל המזרחי. תודה, תודה מכל הלב לכל העוזרים לי, כולל ענת ואחרים, שמיד שלחו לי קישור עם מפה. כל זאת אשלח לדודתה של אמי היושבת בלוס אנג'לס וכותבת את הכרך הרביעי לשושלת משפחתה. אני כותבת גם כן את האוטוביוגרפיה של הורי ומשפחתם ואשתמש גם כן במידע.כתיבתי היא ספרותית, כרומן וכתיבתה היא תיעוד הסטורי.

zipil18

New member
תודה ענת על המידע.נראה מעניין מאוד עבורי.

אברר רק אם זה לא מתנגש לי עם קונצרטים במנוי שלי, המתקיימים ביום ו'.

צפורה, אני באמת שמחה שמצאת עניין ונעזרת

במידע כאן בפורום, בהצלחה בהמשך, נשמח אם תשתפי אותנו בגילויים נוספים!.

למעלה